Schermafdrukken opslaan in je Dropbox-account

Met de schermafdrukfunctie kun je automatisch schermafdrukken opslaan in je Dropbox-account. Als je deze functie inschakelt, gebeurt het volgende:

• Schermafdrukken worden meteen opgeslagen in de map Schermafdrukken in je account.
  • Er wordt een link naar de schermafdruk gekopieerd naar je klembord, zodat je deze makkelijk kunt delen.

Opmerking: deze functie is alleen beschikbaar op Mac- en Windows-computers, met uitzondering van Windows 10 in S‑modus.

Schermafdrukken opslaan in Dropbox op een Mac- of Windows-computer

Je kunt als volgt automatisch schermafdrukken opslaan in je Dropbox-account op een Mac- of Windows-computer:

1. Controleer of de Dropbox-desktopapp is geïnstalleerd en is geopend op je computer.
  2. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk
  3. Klik op je profielfoto of initialen in de rechterbovenhoek.
  4. Klik op Voorkeuren…
  5. Klik op Importeren.
  6. Schakel het vakje naast Schermafdrukken opslaan in je Dropbox in.

Opmerking: Op een Mac-computer werkt deze functie alleen als de schermafdrukken op het bureaublad worden opgeslagen. Kies waar je schermafdrukken worden opgeslagen op een Mac.

Kiezen of schermafdrukken worden opgeslagen in je Business-account of persoonlijke account

Heb je een Dropbox Business-account dat is gekoppeld aan je persoonlijke account? En heb je beide accounts gekoppeld aan je computer? In dat geval kun je kiezen in welk account je de schermafdrukken wilt opslaan. Gebruik hiervoor het vervolgkeuzemenu naast het vakje Schermafdrukken opslaan in je Dropbox.

Schermafdrukken opslaan in Dropbox op een mobiel apparaat

De schermafdrukfunctie is niet beschikbaar op mobiele apparaten. Als alternatief kun je de functie Camera-upload gebruiken om je camerarol automatisch te uploaden naar Dropbox.