Schermafdrukken en schermopnamen opslaan in Dropbox

Bijgewerkt Jan 26, 2024

Met de schermafdrukfunctie kun je automatisch schermafdrukken en schermopnamen opslaan in je Dropbox-account. Als je deze functie inschakelt, gebeurt het volgende:

• Schermafdrukken en schermopnamen worden automatisch opgeslagen in een map genaamd Schermafdrukken.
  • Er wordt automatisch een koppeling naar de schermafdruk of schermopname gekopieerd om deze gemakkelijk te kunnen delen

Deze functie is alleen beschikbaar op Mac- en Windows-computers, met uitzondering van Windows in de S-modus.

highlight icon

Opmerking: Als je macOS 10.15 (Catalina) of hoger gebruikt, zie je de melding dat Dropbox toegang wil tot bestanden in de map Bureaublad. Klik op OK om ervoor te zorgen dat Dropbox je schermafdrukken opslaat.

Schermafdrukken en schermopnamen opslaan in Dropbox op een Mac- of Windows-computer

Je kunt als volgt automatisch schermafdrukken en schermopnamen opslaan in je Dropbox-account op een Mac- of Windows-computer:

1. Controleer of de Dropbox desktop-app is geïnstalleerd.
  2. Open je voorkeuren voor de Dropbox-desktopapp.
  3. Klik op het tabblad Back-ups.
  4. Vink het vakje aan naast Schermafdrukken en schermopnamen delen via Dropbox.
highlight icon

Opmerking: Op een Mac-computer werkt deze functie alleen als de schermafdrukken op het bureaublad worden opgeslagen. Kies waar je schermafdrukken worden opgeslagen op een Mac.

Als je een schermafdruk maakt, wordt een koppeling naar die schermafdruk gekopieerd. Je kunt de koppeling plakken op de plaats waar je deze wilt delen.

Je kunt Dropbox Capture ook gebruiken om moeiteloos bepaalde delen van je scherm vast te leggen.

Kiezen of schermafdrukken en schermopnamen worden opgeslagen in je teamaccount of persoonlijke account

Heb je een Dropbox-teamaccount dat is gekoppeld aan je persoonlijke account? En heb je beide accounts gekoppeld aan je computer? In dat geval kun je kiezen in welk account je de schermafdrukken en schermopnamen wilt opslaan. Gebruik hiervoor het vervolgkeuzemenu naast het selectievakje Schermafdrukken en schermopnamen delen via Dropbox.

Kan ik schermafdrukken opslaan in Dropbox op een mobiel apparaat?

De schermafdrukfunctie is niet beschikbaar op mobiele apparaten. Als alternatief kun je de functie Camera-uploads gebruiken om je camerarol automatisch te uploaden naar Dropbox.

Kan ik Zoom-opnamen automatisch opslaan in Dropbox?

Ja, je kunt je Zoom-instellingen configureren om Dropbox te kiezen als je opslaglocatie om opnamen op te slaan. Meer informatie over het beheren van je instellingen in de Zoom desktop-app.