Schermafdrukken en schermopnamen opslaan in je Dropbox-account

Met de schermafdrukfunctie kun je automatisch schermafdrukken en schermopnamen opslaan in je Dropbox-account. Als je deze functie inschakelt, gebeurt het volgende:

• Schermafdrukken en schermopnamen worden automatisch opgeslagen in een map genaamd Schermafdrukken.
  • Er wordt een link naar de schermafdruk of schermopname gekopieerd naar je klembord, zodat je deze makkelijk kunt delen.

Deze functie is alleen beschikbaar op Mac- en Windows-computers, met uitzondering van Windows 10 in S‑modus.

Opmerking: Als je macOS 10.15 (Catalina) of hoger gebruikt, zie je de melding dat Dropbox toegang wil tot bestanden in de map Bureaublad. Als je op OK klikt, worden je schermafdrukken door Dropbox opgeslagen.

Schermafdrukken en schermopnamen opslaan in Dropbox op een Mac- of Windows-computer

Je kunt als volgt automatisch schermafdrukken en schermopnamen opslaan in je Dropbox-account op een Mac- of Windows-computer:

1. Controleer of de Dropbox-desktopapp is geïnstalleerd en is geopend op je computer.
  2. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk
  3. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  4. Klik op Voorkeuren…
  5. Klik op Back‑ups.
  6. Schakel het vakje naast Schermafdrukken en schermopnamen opslaan in je Dropbox in.

Opmerking: Op een Mac-computer werkt deze functie alleen als de schermafdrukken op het bureaublad worden opgeslagen. Kies waar je schermafdrukken worden opgeslagen op een Mac.

Kiezen of schermafdrukken en schermopnamen worden opgeslagen in je Business-account of persoonlijke account

Heb je een Dropbox Business-account dat is gekoppeld aan je persoonlijke account? En heb je beide accounts gekoppeld aan je computer? In dat geval kun je kiezen in welk account je de schermafdrukken en schermopnamen wilt opslaan. Gebruik hiervoor het vervolgkeuzemenu naast het vakje Schermafdrukken en schermopnamen opslaan in je Dropbox.

Kan ik schermafdrukken opslaan in Dropbox op een mobiel apparaat?

De schermafdrukfunctie is niet beschikbaar op mobiele apparaten. Als alternatief kun je de functie Camera-upload gebruiken om je camerarol automatisch te uploaden naar Dropbox.