Zoom gebruiken met Dropbox

Dankzij de integratie van Dropbox met Zoom kun je:

• Rechtstreeks vanuit Dropbox Zoom-vergaderingen maken en eraan deelnemen
  • Onmiddellijk een Zoom-vergadering starten vanuit Dropbox
  • Dropbox-bestanden presenteren in een Zoom-vergadering
  • Vanuit Zoom een bericht versturen over een Dropbox-bestand
  • Automatisch een kopie van opgenomen Zoom-vergaderingen en -transcripten opslaan in Dropbox

Ben je een Dropbox Business-teambeheerder?

Kijk hier hoe je integraties met apps zoals Zoom kunt beheren voor je hele team.

Zoom koppelen aan je Dropbox-account

Als je Zoom wilt koppelen aan je Dropbox-account, moet je eerst je Google- of Outlook-agenda koppelen aan Dropbox. Nadat je agenda is gekoppeld, voer je de volgende stappen uit om Zoom te koppelen aan je Dropbox-account.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je profielfoto (of het gezichtpictogram) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op de tab Gekoppelde apps.
  5. Klik naast Zoom op Koppelen aan Zoom en volg de aanwijzingen.
    • Opmerking: Als je lid bent van een Dropbox Business-team en je Zoom niet ziet, is het mogelijk dat je beheerder Zoom heeft uitgeschakeld voor je team. Je hebt de hulp nodig van je teambeheerder om je Dropbox te koppelen aan Zoom.

Zoom-vergaderingen maken, plannen en eraan deelnemen vanuit Dropbox

Je kunt Zoom-vergaderingen maken, plannen en eraan deelnemen rechtstreeks vanuit de voorbeeldweergave van een bestand in Dropbox.

Een instant meeting van Zoom starten vanuit de voorbeeldweergave van een bestand in de Dropbox-desktopapp

1. Open de Dropbox-desktopapp.
  2. Klik op de naam van het bestand waarvan je een voorbeeld wilt weergeven.
  3. Klik op het Zoom-pictogram rechts van de voorbeeldweergave.
  4. Klik op de namen van de gebruikers waarmee je wilt vergaderen.
  5. Klik op Vergadering starten.

Opmerking: je kunt geen instant meeting van Zoom starten in Dropbox als het gebruik van de Personal Meeting ID voor instant meetings is ingeschakeld in je Zoom-instellingen

Een Zoom-vergadering plannen vanuit de voorbeeldweergave van een bestand op dropbox.com

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden.
  3. Klik op de naam van het bestand waarvan je een voorbeeld wilt weergeven.
  4. Klik bovenaan de voorbeeldweergave van het bestand op de profielfoto of initialen van de persoon waarmee je wilt vergaderen.
  5. Klik op Zoom-vergadering maken.

Deelnemen aan een bestaande Zoom-vergadering vanuit de voorbeeldweergave van een bestand op dropbox.com

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden.
  3. Klik op de naam van het bestand waarvan je een voorbeeld wilt weergeven.
  4. Klik bovenaan de voorbeeldweergave van het bestand op de profielfoto of initialen van de persoon waarmee je vergadert.
  5. Klik op Deelnemen aan Zoom-vergadering naast de vergadering waaraan je wilt deelnemen.

Een Dropbox-bestand presenteren in een Zoom-vergadering

Zo presenteer je een Dropbox-bestand in een Zoom-vergadering:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs een bestand aan en klik op de pijl-omlaag naast Delen.
  3. Klik op Presenteren in Zoom
  4. Klik op ID van Zoom-vergadering invoeren en voer je vergadering-ID in.
  5. Klik op Presenteren.

Vanuit Zoom een bericht versturen over een Dropbox-bestand

Rechtstreeks vanuit de voorbeeldweergave van een bestand op dropbox.com een bericht versturen in Zoom:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden.
  3. Klik op de naam van het bestand waarvan je een voorbeeld wilt weergeven.
  4. Klik bovenaan de voorbeeldweergave van het bestand op de profielfoto of initialen van de persoon met wie je het bestand deelt.
  5. Klik op het gebied Bericht in Zoom en typ je bericht.
    • Als je Bericht in Zoom niet ziet, klik je op de pijl-omlaag en vervolgens op Zoom.
  6. Klik op Verzenden.

Opnamen in de Zoom-cloud automatisch kopiëren naar Dropbox

Als je cloudopname hebt ingeschakeld in Zoom, kun je ervoor kiezen om opnamen van je vergaderingen automatisch naar je Dropbox-account te laten kopiëren.

Dropbox kopieert het volgende:

Dropbox kopieert niet:

• Vergaderingen die je alleen hebt bijgewoond en niet hebt gemaakt en gehost
  • Vergaderingen die zijn opgenomen voordat de instelling in Dropbox is ingeschakeld
  • Lokale opnamen in Zoom

Opmerkingen:

• Opnamen worden opgeslagen in de Zoom-cloud, ongeacht of deze functie al dan niet is ingeschakeld in Dropbox.
  • Als je de maker en host van een vergadering bent, worden de opnamen gekopieerd naar een nieuwe Dropbox-map met de naam Zoom, zelfs als iemand anders de opname heeft gestart.

Zo kopieer je automatisch opnamen in de Zoom-cloud naar Dropbox:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je profielfoto (of het gezichtpictogram) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op de tab Gekoppelde apps.
  5. Klik op Instellingen naast Zoom.
  6. Klik op het vak naast Opnamen in de Zoom-cloud kopiëren naar Dropbox.
  7. Klik op Bijwerken.

Zoom ontkoppelen van je Dropbox-account

Zo ontkoppel je Zoom van je Dropbox-account:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je profielfoto (of het gezichtpictogram) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op de tab Gekoppelde apps.
  5. Klik op Instellingen naast Zoom.
  6. Klik op Zoom ontkoppelen.

Antwoorden uit de community
  1. Dropbox account device limit question