Zoom gebruiken in Dropbox

Dankzij de integratie van Dropbox met Zoom kun je:

• Bestanden in Zoom presenteren, berichten sturen naar mensen in Zoom en vergaderingen maken en eraan deelnemen. Allemaal rechtstreeks vanuit Dropbox.
  • Zien wie je bestand met Zoom heeft gepresenteerd. Deze informatie vind je in het gedeelte Activiteit in de voorbeeldweergave van het bestand.

Zoom koppelen aan je Dropbox-account

Wanneer je Zoom wilt koppelen aan je Dropbox-account, moet je eerst je Google- of Outlook-agenda koppelen aan Dropbox. Voer de volgende stappen uit om zowel Zoom als je agenda te koppelen aan Dropbox:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto (of de grijze cirkel).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Gekoppelde apps.
  5. Klik naast Zoom op Koppelen aan Zoom en volg de aanwijzingen.
  6. Klik naast Google of Outlook op Koppelen aan Google of Koppelen aan Outlook en volg de aanwijzingen.
    • Als je agenda al is gekoppeld, hoef je stap 6 niet uit te voeren.

Bestanden uit Dropbox in Zoom presenteren

Presenteren in Zoom vanuit een bestand dat is opgeslagen in Dropbox:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs een bestand aan en klik op de pijl-omlaag naast Delen.
  3. Klik op Presenteren in Zoom
  4. Klik op ID van Zoom-vergadering invoeren en voer je vergadering-ID in.
  5. Klik op Presenteren.

Zoom-vergaderingen maken of eraan deelnemen vanuit Dropbox

Je kunt een Zoom-vergadering maken of hieraan deelnemen met iemand met wie je een bestand deelt, rechtstreeks vanuit de voorbeeldweergave van een bestand in Dropbox. Dit doe je als volgt op dropbox.com:

1. Klik bovenaan de voorbeeldweergave van het bestand op de profielfoto of initialen van de persoon met wie je het bestand deelt.
  2. Klik op Deelnemen aan Zoom-vergadering naast een gebeurtenis die je met die persoon hebt, die al een Zoom-vergadering is. Als de gebeurtenis nog geen Zoom-vergadering is, klik je op Zoom-vergadering maken.

Opmerking: deze opties zijn alleen zichtbaar als je agenda is gekoppeld en er vergaderingen met deze mensen zijn gepland.

Bericht versturen in Zoom vanuit Dropbox

Je kunt rechtstreeks vanuit de voorbeeldweergave van een bestand in Dropbox een bericht versturen in Zoom. Dit doe je als volgt op dropbox.com:

1. Klik bovenaan de voorbeeldweergave van het bestand op de profielfoto of initialen van de persoon met wie je het bestand deelt.
  2. Klik vervolgens op Bericht via Zoom en typ je bericht.
    • Als je Bericht via Zoom niet ziet, klik je op de pijl-omlaag en vervolgens op Zoom.
  3. Klik op Verzenden.

Zoom ontkoppelen van je Dropbox-account

Je kunt Zoom als volgt ontkoppelen van je Dropbox-account:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto (of de grijze cirkel).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Gekoppelde apps.
  5. Klik naast Zoom op Ontkoppelen.