Camera-uploads gebruiken

Camera-uploads is een functie die automatisch foto's vanaf je mobiele apparaat uploadt naar Dropbox.

Opmerking: Camera-uploads is niet beschikbaar voor Dropbox Business-teams die Dropbox Enterprise Mobility Management (EMM) voor Android gebruiken of Dropbox-gebruikers met Linux.

Dropbox Business-beheerders: Meer informatie over hoe je Camera-uploads in- of uitschakelt voor je team.

Camera-uploads in- of uitschakelen in de mobiele Dropbox-app

Android:

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op de menuknop.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op Camera-uploads inschakelen onder Camera-uploads.
  5. Tik op Toestaan.

iOS:

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op het persoonpictogram.
  3. Tik op Camera-uploads.
  4. Tik op Ok om Dropbox toegang te geven tot je foto's en video's.
  5. Selecteer de items waarvan je een back-up wilt maken en geef aan of je gegevens van je mobiele telefoon wilt gebruiken.
  6. Tik op Back-up van mijn foto's maken.

Camera-uploads in- of uitschakelen in de Dropbox-desktopapp

Wanneer je een camera of mobiel apparaat aansluit op een computer waarop de Dropbox-desktopapp is geïnstalleerd, wordt je gevraagd of je camera-uploads wilt inschakelen voor dat apparaat. Wanneer je dit wilt, wordt telkens wanneer je dat apparaat op die computer aansluit, automatisch je camerarol geüpload.

Je kunt Camera-uploads altijd in- of uitschakelen. Dat doe je als volgt:

1. Open je voorkeuren voor de Dropbox-desktopapp.
  2. Schakel onder Back-ups het selectievakje in naast Camera-uploads inschakelen voor.
  3. Kies Alleen foto's of Foto's en video's in het vervolgkeuzemenu.

Opmerking: als je macOS 10.15 (Catalina) of hoger gebruikt, zie je de melding dat Dropbox toegang wil tot bestanden op een verwisselbaar volume. Als je op OK klikt, worden je foto's automatisch geüpload door de functie Camera‑upload. Je kunt deze voorkeur altijd veranderen:

1. Open Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Beveiliging en privacy.
  3. Klik op de tab Privacy
  4. Klik op Bestanden en mappen.
  5. Schakel het vakje naast Verwijderbare volumes onder Dropbox in of uit.

Veelgestelde vragen over Camera-uploads

Kan ik kiezen in welke map mijn geüploade foto's komen te staan?

Je foto's worden standaard geüpload naar een map in je Dropbox-account met de naam Camera-uploads. Je kunt dit niet wijzigen, maar je kunt je foto's naar een andere map verplaatsen binnen je Dropbox-account nadat ze zijn geüpload.

Waarom is mijn batterij leeg nadat ik camera-uploads heb gebruikt?

Camera-uploads kan een groot deel van je batterijvermorgen verbruiken als je foto's voor de eerste keer worden geüpload. Nadat de foto's zijn geüpload, is het batterijverbruik weer normaal. De Dropbox-app is zo geprogrammeerd dat deze stopt met automatisch uploaden wanneer je batterij bijna leeg is, om de batterij te sparen.

Waarom heeft Camera-uploads al mijn mobiele data verbruikt?

Camera-uploads gebruikt standaard mobiele data als er geen wifi beschikbaar is. Je kunt deze instelling wijzigen door de onderstaande instructies voor je apparaat te volgen.

Android:

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op de menuknop.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Ga naar Camera-uploads en zet Mobiele data gebruiken voor back-ups uit.

iOS:

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op het persoonpictogram.
  3. Tik op Camera-uploads.
  4. Zet Mobiele data gebruiken voor back-ups uit.

Wat doe ik als camera-uploads niet werkt?

Als Camera-uploads niet werkt, volg je de stappen in onze gids voor probleemoplossing.

Waarom zie ik geen optie om Camera-uploads in te schakelen?

Als je in een Dropbox Business-team zit en je de optie Camera-uploads niet ziet, heeft je beheerder de functie voor je team mogelijk uitgeschakeld.

Kan ik Camera-uploads gebruiken voor mijn persoonlijke en werkaccount?

Als je twee Dropbox-accounts hebt gekoppeld, kun je Camera-uploads maar voor een van de twee accounts inschakelen.

Waarom zie ik foto's van iemand anders in mijn map Camera-uploads?

Wanneer je een camera of mobiel apparaat aansluit op een computer waarop de Dropbox-desktopapp is geïnstalleerd, wordt je gevraagd of je camera-uploads wilt inschakelen voor dat apparaat. Dat betekent dat als iemand je computer gebruikt om een telefoon op te laden, diegene misschien zonder na te denken op OK heeft getikt.

Je kunt als volgt zien wie foto's heeft geüpload naar je account:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Houd je muisaanwijzer boven de foto die je niet herkent en klik op "..." (ellipsis).
  3. Klik op Versiegeschiedenis.
  4. Zoek naar een naam naast Toegevoegd door.

Als je de naam niet herkent, kun je je op afstand afmelden van alle apparaten waarop je op dat moment bent ingelogd.