Camera-uploads gebruiken

Camera-uploads is een optionele functie die automatisch foto's vanaf je mobiele apparaat uploadt naar Dropbox.

Wanneer je camera-uploads hebt ingeschakeld, worden je foto's geüpload naar de map Camera-uploads in je Dropbox-account. Nadat ze zijn geüpload, kun je ze verplaatsen naar een andere map in je Dropbox-account als je dat wilt.

Meer informatie over het uploaden van foto's:

Mobiel: camera-uploads aan- of uitzetten

iOS: iPhone, iPad en iPod Touch

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op Dropbox onderaan het scherm.
  3. Tik op Camera-uploads.
  4. Zet Camera-uploads aan.
  5. Tik op Uploaden.

Android-telefoon

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik op de menuknop.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op Camera-uploads inschakelen onder Camera-uploads.
  5. Tik op Toestaan.

Windows 10 in S-modus (Windows Mobile)

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik op het menupictogram.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op Camera-upload.
  5. Zet Camera-uploads aan.

Desktop: camera-uploads aan- of uitzetten

Wanneer je een camera (of mobiel apparaat) aansluit op een computer waarop de Dropbox-desktopapp is geïnstalleerd, wordt je gevraagd of je camera-uploads wilt inschakelen voor dat apparaat. Wanneer je dit wilt, wordt telkens wanneer je dat apparaat op die computer aansluit, automatisch je camerarol geüpload.

Je kunt camera-uploads ook uit- of aanzetten met de volgende stappen:

Mac

1. Klik in de menubalk op het Dropbox-pictogram.
  2. Klik op je avatar (of profielfoto).
  3. Klik op Voorkeuren…
  4. Schakel onder Importeren het selectievakje in naast Camera-uploads inschakelen voor.
  5. Kies Alleen foto's of Alleen foto's en video's.

Windows

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak.
  2. Klik op je profielfoto of initialen.
  3. Kies Voorkeuren…
  4. Schakel onder Importeren het selectievakje in naast Camera-uploads inschakelen voor
  5. Kies Alleen foto's of Alleen foto's en video's.

Systeemvereisten voor camera-uploads

Voor het gebruik van camera-uploads raden we je aan een ondersteund apparaat en de nieuwste versie van de desktopapp of mobiele app van Dropbox te gebruiken. Camera-uploads werkt niet als de batterij van je mobiele apparaat niet voldoende geladen is of roaming is ingeschakeld.

Werkt camera-uploads niet, controleer dan of in deze handleiding nog aanvullende vereisten worden vermeld.

Uploaden op de achtergrond

Dankzij uploads op de achtergrond kan Dropbox foto's uploaden zelfs wanneer de Dropbox-app is gesloten. Je foto's worden automatisch geüpload wanneer Dropbox merkt dat de locatie van je apparaat is gewijzigd.

Als je een Android-apparaat hebt, kun je voorkomen dat foto's worden geüpload wanneer de batterij van je apparaat bijna leeg is.

1. Navigeer naar de pagina Camera-uploads in de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op Uploaden op de achtergrond.
  3. Gebruik de schuifregelaar om het batterijniveau te selecteren of schakel Alleen wanneer de telefoon wordt opgeladen in.
  4. Tik op OK.