Foto's en video's importeren uit Facebook

Bijgewerkt Feb 28, 2024
person icon

In dit artikel wordt een functie besproken die beschikbaar is voor gebruikers met een Dropbox Basic-, Plus- of Professional-abonnement.

Met de Facebook-tool voor gegevensoverdracht kun je foto's en video's uit Facebook importeren in je Dropbox-account.

Foto's of video's importeren van facebook.com of uit de mobiele Facebook-app:

1. Meld je aan op facebook.com of open de mobiele Facebook-app.
  2. Klik op de vervolgkeuzepijl in de rechterbovenhoek.
    • Op je mobiele apparaat tik je in de Android-app op Account onderaan het scherm. In de iOS-app tik je op het Facebook-logo onderaan het scherm.
  3. Selecteer Instellingen en privacy.
  4. Klik op Instellingen.
  5. Klik op Je Facebook-gegevens.
    • Op je mobiele apparaat scrol je naar Je gegevens.
  6. Klik naast Een kopie van je gegevens overdragen op Bekijken. Mogelijk moet je je wachtwoord opnieuw invoeren.
    • Tik op je mobiele apparaat op Gegevens overdragen.
  7. Klik op Volgende.
  8. Selecteer Dropbox onder Kies doel.
  9. Kies of je je foto's of je video's wilt exporteren en klik op Volgende.
    • Je kunt slechts één type media tegelijk exporteren. Als je zowel foto's als video's wilt overzetten, voltooi je het proces voor een van beide en herhaal je de stappen om vervolgens ook de andere items te exporteren.
  10. Klik op Koppelen.
  11. Klik op Overdracht bevestigen.Alle foto's of video's die je hebt geüpload naar Facebook, worden overgezet naar Dropbox. Je kunt de voortgang volgen op de pagina Je gegevens overdragen in je Facebook-instellingen. Facebook stuurt je een melding als de overdracht is voltooid.

Meer informatie over het overzetten van een kopie van je Facebook-foto's en -video's in het helpcentrum van Facebook

Zodra de overdracht is voltooid, worden de geïmporteerde foto's en video's opgeslagen in een nieuwe map in je Dropbox-account. Zo vind je de map op dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op ">" (pijl naar rechts) naast Mappen om een lijst met al je mappen uit te vouwen in de linker zijbalk. Klik op de map Apps.
  3. Klik op de map Meta .
  4. Klik op de map Photo Transfer of Video Transfer. De foto's en video's worden gesorteerd op album, indien van toepassing.

Veelgestelde vragen

Blijven mijn foto's en video's beschikbaar op Facebook?

Ja. Bij het  overdragen en kopiëren van je gegevens worden je bestanden gekopieerd en opgeslagen in je Dropbox-account. Al je foto's en video's blijven beschikbaar op Facebook.

Wordt er van nieuwe foto's en video's op Facebook automatisch een back-up gemaakt naar Dropbox nadat ik de overdracht heb ingesteld?

Nee. Bij de overdracht worden alle foto's en video's overgezet die in je Facebook-account staan op het moment dat je de overdracht start. Als je je Facebook-materiaal in Dropbox actueel wilt houden, moet je regelmatig je foto's en video's importeren.

Worden de foto's en video's elke keer in dezelfde Dropbox-map geplaatst?

Telkens als je een back-up maakt van je foto's en video's in Facebook, wordt er in je Dropbox-account een nieuwe map gemaakt in de map Meta. De naam van de map is Photo Transfer of Video Transfer, gevolgd door een nummer. Bij elke nieuwe overdracht worden alle foto's of video's in je Facebook-account gekopieerd.

Kan ik de Facebook-tool voor gegevensoverdracht gebruiken om foto's en video's te importeren in een Dropbox-teamaccount?

Nee. Op dit moment kan de Facebook-tool voor gegevensoverdracht niet worden gebruikt met een Dropbox-teamabonnement.

Heeft Facebook volledige toegang tot mijn Dropbox-account?

Nee. Als je Facebook toegang geeft om een kopie van je gegevens over te dragen en Facebook toegang geeft tot je Dropbox-account, is Facebook alleen gemachtigd om bestanden toe te voegen aan de Dropbox-map die de export bevat.