Waarom is de Dropbox-map op mijn computer hernoemd?

Bijgewerkt Nov 09, 2023

Wanneer je lid wordt van een Dropbox-team, verandert de naam van de Dropbox-werkmap op je computer . Die bevat nu tussen haakjes de naam van je organisatie of team:

Dropbox (naam organisatie)

Bij een persoonlijke en een zakelijke Dropbox op je computer voegen we het label Persoonlijk tussen haakjes toe aan je persoonlijke Dropbox, zodat je die gemakkelijk kunt herkennen. Dit ziet er als volgt uit:

Dropbox (persoonlijk)

Veelgestelde vragen voor beheerders

Wat gebeurt er als een lid van mijn team Dropbox al heeft geïnstalleerd?

Als je teamleden Dropbox al op hun computers hebben geïnstalleerd, wijzen alle bestanden en de meeste toepassingen naar de nieuwe mappen en submappen van hun zakelijke Dropbox.

Dropbox maakt van de oude locatie een verborgen symlink die wijst naar de nieuwe Dropbox-map. Voor nieuwe installaties is dit niet nodig, omdat de Dropbox-map meteen met de teamnaam wordt gemaakt.

Moet ik apps bijwerken met absolute paden of aangepaste toepassingen?

Je moet toepassingen met absolute paden mogelijk afzonderlijk testen. We raden je dus ten zeerste aan bestaande configuraties te testen voordat je de desktopapp bijwerkt.

Aangepaste toepassingen of scripts met de oude mapnaam moeten worden bijgewerkt.

Hoe zorg ik ervoor dat de Dropbox desktop-app actueel blijft?

Updates van de desktop-app worden niet overal tegelijk toegepast. Zorg ervoor dat iedereen in je team de nieuwste stabiele versie van de Dropbox desktop-app installeert.

Je kunt ook contact opnemen met Dropbox-support en een verzoek indienen om je hele team te laten bijwerken.

Wat gebeurt er als ik mijn teamnaam wijzig?

Als je de naam van je team wijzigt via de beheerconsole, worden de namen van de Dropbox-mappen van je teamleden automatisch bijgewerkt. Ze verschijnen met de weergavenaam die je hebt gekozen, in plaats van de volledige organisatienaam die wordt gebruikt voor factureringsoverzichten.