Dropbox aanbevelen bij vrienden om meer opslagruimte te krijgen

Je kunt extra opslagruimte krijgen als je je vrienden uitnodigt om Dropbox te gebruiken.

Vrienden die zich via jouw aanbeveling aanmelden, krijgen gratis 500 MB extra opslagruimte.

Een aanbeveling verzenden

Iemand uitnodigen vanaf dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik helemaal rechts op het tabblad Aanbevelen bij vrienden.
  5. Je kunt iemand uitnodigen via een link of per e-mail.
  • Uitnodigen via een link: klik op Kopiëren naast Je uitnodigingslink kopiëren en plak de link op de plek waar je deze wilt delen.
  • Uitnodigen per e-mail: voer het e-mailadres in van de persoon of personen die je wilt uitnodigen en klik op Verzenden.
Aanbevelen via de mobiele app is momenteel alleen beschikbaar voor Dropbox Basic-gebruikers.

Android

1. Open de mobiele Dropbox-app op je Android-apparaat.
  2. Tik op de knop Menu.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op Vrienden uitnodigen.
  5. Tik op een naam in je lijst met contactpersonen om die persoon te selecteren.
  6. Als je iedereen die je wilt uitnodigen hebt geselecteerd, tik je op het vinkje om je uitnodiging te verzenden.

Als je de contactgegevens van een persoon die je wilt uitnodigen niet ziet, kun je dropbox.com gebruiken om diegene uit te nodigen.

iOS

1. Open de mobiele Dropbox-app op je iOs-apparaat.
  2. Tik op het persoonpictogram.
  3. Tik op het tandwielpictogram.
  4. Tik op Je vrienden over Dropbox vertellen.
  5. Tik op Vrienden uitnodigen.
  6. Voer het e-mailadres in van iedereen die je wilt uitnodigen.
  7. Tik op Verzenden.

Een aanbeveling accepteren

Nadat je iemand een aanbeveling hebt gestuurd, moet diegene de volgende stappen doorlopen zodat jullie allebei de extra opslagruimte ontvangen.

1. Klik op de link in de aanbevelingse-mail of de op de link die met je is gedeeld en volg de stappen om een Dropbox-account te maken.
  2. Download en installeer de Dropbox-desktopapp.
  3. Meld je aan bij de desktopapp.
  4. Verifieer het e-mailadres voor het account.

De status van je aanbevelingen controleren

De status van je aanbevelingen controleren:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Aanbevelen bij vrienden.
  5. Scrol naar beneden naar Totaal verdiende bonusruimte.
  6. Kijk bij Van aanbevelingen in de kolom E-mailadres ontvanger om de status van de aanbeveling te bekijken.
  • Uitnodiging verzonden: de aanbevolen gebruiker is uitgenodigd om Dropbox te gebruiken maar heeft zich nog niet geregistreerd voor Dropbox.
  • Wachten op installatie: de aanbevolen gebruiker heeft zich geregistreerd, maar heeft de desktopapp nog niet geïnstalleerd of zich hierin nog niet aangemeld.
  • Wachten op e-mailverificatie: de aanbevolen gebruiker heeft de desktopapp geïnstalleerd en zich hierin aangemeld, maar zijn e-mailadres nog niet geverifieerd.
  • Voltooid: jij en de aanbevolen gebruiker hebben de bonusruimte ontvangen.
  • Komt niet in aanmerking: de ontvanger komt niet in aanmerking voor het aanbevelingsprogramma.
    • Dit kan betekenen dat de ontvanger al een Dropbox-account heeft, of dat de ontvanger zich probeert te registeren met dezelfde computer als die jij gebruikt.
    • Is deze status volgens jou onjuist? Controleer het e-mailadres van de ontvanger en probeer het opnieuw.

Veelgestelde vragen over aanbevelingen

Ontvang ik nog steeds een tegoed als een van mijn vrienden zich met een ander e-mailadres registreert?

Mits je vriend zich registreert voor een account via de aanbevelingslink in de uitnodiging, ontvang jij bonusruimte voor de aanbeveling. Diegene hoeft niet het e-mailadres te gebruiken waarnaar je de uitnodiging hebt verzonden om zich aan te melden voor Dropbox.

Als je vriend aanbevelingen van meerdere afzenders ontvangt, wordt de bonusruimte alleen toegekend aan de afzender van de link die wordt gebruikt.

Telt het delen van een map als een aanbeveling?

Het delen van een map telt niet als aanbeveling.