Je Google- of Outlook-agenda koppelen aan Dropbox

Je kunt je Google- of Outlook-agenda en je contactpersonen koppelen aan je Dropbox-account. Via de integratie met de agenda kun je rechtstreeks vanaf je desktop geplande vergaderingen bekijken, deelnemen aan vergaderingen en bestanden toevoegen aan vergaderingen.

Sommige gebruikers hebben toegang tot het nieuwe App Center. Als je in de linkerzijbalk van je Dropbox-startpagina App Center ziet staan, volg je de onderstaande instructies om je Google- of Outlook-agenda en je contactpersonen te koppelen aan je Dropbox-account.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op App Center.
  3. Klik op Google Agenda of Outlook Agenda en contactpersonen.
    • Als je Google Agenda of Outlook Agenda en contactpersonen niet ziet, gebruik je de zoekbalk in het App Center.
  4. Klik op Koppelen en volg de aanwijzingen.

Meer informatie over het App Center

Je Google- of Outlook-agenda en je contactpersonen koppelen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto (of de grijze cirkel).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op de tab Gekoppelde apps.
  5. Klik naast Google of Outlook op Koppelen aan Google of Koppelen aan Outlook en volg de aanwijzingen om toegang te geven.

Deelnemen aan vergaderingen vanuit de Dropbox-desktopapp

Nadat je de agenda hebt gekoppeld, heb je vanuit de Dropbox-desktopapp toegang tot de geplande vergaderingen. Als je wilt deelnemen aan een vergadering, moet je de vergadering hebben gemaakt met een van deze apps:

Deelnemen aan vergaderingen in de Dropbox-desktopapp:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk
  2. Klik op de tab Voor jou om de geplande vergaderingen te bekijken in je Google- of Outlook-agenda.
    • Opmerking: vergaderingen verschijnen vijf minuten voordat de vergadering begint en blijven na afloop van de vergadering nog tien minuten staan.
  3. Klik op Deelnemen aan Zoom-vergadering, Deelnemen aan Google Hangouts of Deelnemen aan Google Meet om deel te nemen aan de vergadering.

Bestanden toevoegen aan vergaderingen vanuit de desktopapp

Je kunt rechtstreeks vanaf je desktop bestanden toevoegen aan je vergadering.

Een bestand aan een vergadering toevoegen:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk
  2. Klik op de tab Voor jou om de geplande vergaderingen te bekijken in je Google- of Outlook-agenda.
    • Opmerking: vergaderingen verschijnen vijf minuten voordat de vergadering begint en blijven na afloop van de vergadering nog tien minuten staan.
  3. Klik op Bijvoegen onder de vergadering waaraan je een bestand wilt toevoegen.
    • Dropbox kan ook Suggesties voor bestandsbijlagen geven. Deze verschijnen onder de naam van de vergadering.
  4. Klik op het bestand dat je wilt bijvoegen.
  5. Klik op OK (Windows) of Selecteer (Mac).
    • Je kunt maximaal drie bestanden toevoegen aan een vergadering.

Als je notulen wilt maken in een Dropbox Paper-sjabloon, klik je op de pijl-omlaag naast Bijvoegen en vervolgens op Notuleren.

Kunnen anderen mijn bijgevoegde bestanden zien?

Als de andere deelnemers aan de vergadering via Dropbox-machtigingen voor delen toegang hebben tot het bijgevoegde bestand, verschijnt het bestand ook op hun tabblad Voor jou. Zo niet, dan kun jij het alleen zien.

Je Google- of Outlook-agenda en je contactpersonen ontkoppelen van Dropbox

Je Google- of Outlook-agenda ontkoppelen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je profielfoto (of het gezichtpictogram) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op de tab Gekoppelde apps.
  5. Klik op Google Agenda of Outlook Agenda en contactpersonen.
  6. Klik op Ontkoppelen.