Dropbox toevoegen aan de app Bestanden op je Chromebook

Bijgewerkt Feb 28, 2024
person icon

De informatie in dit artikel geldt voor alle Dropbox-gebruikers.

Je kunt je Dropbox-map toevoegen aan de app Bestanden op je Chromebook, zodat je op één plek toegang hebt tot bestanden die zijn opgeslagen op je apparaat en bestanden die zijn opgeslagen in je Dropbox-account. Voorwaarde is wel dat je ChromeOS gebruikt en bent aangemeld bij de Dropbox-app voor Android op je Chromebook.

Toegang krijgen tot je Dropbox-account in de app Bestanden:

1. Open de app Bestanden op je Chromebook.
  2. Klik op Account.
  3. Klik op je Dropbox-map.
    • Als je je zakelijke en persoonlijke Dropbox-accounts hebt gekoppeld op je Chromebook, zie je beide mappen.
highlight icon

Opmerking: als je de Dropbox-app voor Android verwijdert, wordt je Dropbox-map verwijderd uit de app Bestanden.

Welke Dropbox-functies zijn beschikbaar in de app Bestanden?

In de Dropbox-map in de app Bestanden kun je het volgende doen:

• Kiezen tussen verschillende Dropbox-accounts
  • blader door je bestanden
  • Bestanden toevoegen
  • Bestanden sorteren op naam/wijzigingsdatum/grootte/type
  • Bestanden verwijderen
  • Bestanden exporteren/downloaden
  • Nieuwe mappen maken
  • Bestanden bekijken in de voorbeeldweergave

Welke Dropbox-functies zijn niet beschikbaar in de app Bestanden?

Sommige Dropbox-functies zijn niet beschikbaar in de app Bestanden, zoals:

• Deelinstellingen voor gedeelde mappen beheren.
  • Zoeken in je Dropbox-map.
  • In real time samenwerken aan bestanden (momenteel worden er exemplaren met conflicten gemaakt als twee mensen tegelijk een bestand bewerken).
  • Opmerkingen toevoegen aan bestanden.
  • Onlangs verwijderde Dropbox-bestanden terugzetten via het menu Onlangs verwijderd.
  • Bestanden of mappen verplaatsen naar een map die je nog niet hebt geopend (sommige mappen worden niet vermeld als mogelijke locatie, tenzij je zo'n map opent voordat je de verplaatsing uitvoert).
  • Toegang krijgen tot de Dropbox-map in de app Bestanden als er een toegangscode is ingesteld voor de Dropbox-app.
  • Bestanden openen in de Dropbox-map terwijl je offline bent.

We zijn druk bezig om de Dropbox-integratie met de app Bestanden te verbeteren. Misschien kun je ondertussen de Dropbox-app voor Android gebruiken om op de normale wijze toegang te krijgen tot sommige van deze functies.