Manieren om Dropbox-bestanden en -mappen te delen: een overzicht

Je kunt bestanden en mappen in je Dropbox-account op verschillende manieren delen. Bedenk van tevoren of je mensen bewerkingsrechten of alleen weergaverechten wilt geven. Vervolgens kun je:

• een link maken naar je bestand, map of aanvraag en deze delen
  • een uitnodiging sturen om je bestand te bekijken of te bewerken via e-mail vanuit je Dropbox-account

Als je wil dat mensen iets met jou delen, kun je een bestandsaanvraag maken. Als je een gebruiker van Dropbox Professional, Dropbox Standard, of Dropbox Enterprise bent, kun je ook het delen van uitnodigingen en links aanpassen met de huisstijl van je bedrijf.

Opmerking: Gedeelde mappen worden gesynchroniseerd met de Dropbox-accounts van leden. Dit betekent dat elk lid van een gedeelde map een Dropbox-account nodig heeft. Als je deelt met mensen die een eigen Dropbox-account hebben, moeten zij de map toevoegen aan hun Dropbox-account. Als je lid bent van een Dropbox-teamaccount, worden alle persoonlijke mappen die je met andere teamleden deelt, automatisch toegevoegd aan hun Dropbox-account.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox moeiteloos bestanden en mappen kunt delen.

Gedeelten in dit artikel:

Hoe nodig ik anderen uit om mijn bestanden en mappen te bewerken?

Als je wilt dat anderen meerdere bestanden kunnen bewerken, kun je een map delen met hen. Wijzigingen in de inhoud van een gedeelde map worden vrijwel meteen met de leden van die map gesynchroniseerd.

Opmerking: als je een bestand of map deelt met bewerkingsmachtigingen, kan die persoon bestanden toevoegen, bewerken, downloaden, verwijderen en delen via gedeelde links.

Meer informatie over het delen van een map

Een link delen om bestanden of mappen te bewerken

Je kunt ook gedeelde links maken om bewerkingsmachtigingen te verstrekken voor je bestanden of mappen.

Leer hoe je links kunt delen om bestanden of mappen te bewerken.

Je kunt je gedeelde links weergeven, beheren en verwijderen wanneer je maar wilt.

Meer informatie over verwijdering van een link naar een bestand of map.

Hoe nodig ik anderen uit om mijn bestanden en mappen te bewerken?

Je kunt mensen op twee manieren uitnodigen om bestanden en mappen in je Dropbox-account weer te geven:

• Een alleen-lezenlink delen
    • Wanneer je een alleen-lezenlink met iemand deelt, kan deze persoon het bestand of de map op dropbox.com weergeven en downloaden.
  • Alleen-lezenmachtigingen verstrekken
    • Wanneer je iemand toevoegt als lezer, krijgt die persoon een e-mailmelding.

Een link naar een bestand of map delen

Wanneer je een link met iemand deelt, kan deze persoon het bestand of de map weergeven op dropbox.com. Links kun je met iedereen delen, ook met mensen die geen Dropbox-account hebben. Als je een link verstuurt via e-mail, WhatsApp, Twitter, chat of een andere app van derden, ziet de ontvanger de naam van het bestand en een miniatuur van de inhoud.

Wanneer de ontvanger op de link klikt, wordt het bestand als voorbeeld geopend op dropbox.com, en kunnen de ontvangers er opmerkingen aan toevoegen.

Meer informatie over het delen van een link naar een bestand of map

Hoe verzamel ik bestanden van anderen?

Om bestanden van anderen op te halen, kun je een bestandsaanvraag maken en versturen, zelfs als je geen Dropbox-account hebt.

Meer informatie over het maken van een bestandsaanvraag