Hvordan dele filer eller mapper i Dropbox

Det finnes flere måter å dele filer eller mapper på i Dropbox-kontoen. Før du deler, avgjør du om du vil at andre skal kunne ha redigerer- eller visningstilgang, eller om du har behov for å innhente filer fra noen. Deretter kan du bestemme om du vil opprette en kobling direkte til filen, mappen eller forespørselen, eller sende en invitasjon via e-post fra Dropbox-kontoen din.

Hvis du er en Dropbox Professional-, Standard-, Advanced- eller Enterprise-kunde, kan du også tilpasse deling av invitasjoner og koblinger med egen merkevare. Du kan også kontrollere tillatelser for deling av koblinger for teamet ditt.

Obs! Hvis du deler med noen som har en individuell Dropbox-konto, må de eksplisitt legge til mapper som du deler med dem, på Dropbox-kontoen sin. Hvis du er medlem av en Dropbox-teamkonto, legges personlige mapper som du deler med andre teammedlemmer, automatisk til i Dropbox-kontoen deres.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox hjelper deg med å dele filer og mapper på en enkel måte.

Avsnitt i denne artikkelen:

Hvordan inviterer jeg andre til å redigere mine filer og mapper?

Hvis du vil at de du deler med, skal ha mulighet til å redigere filene dine, kan du dele en mappe med dem. Endringer i innholdet i en delt mappe blir synkronisert med medlemmer av den mappen nesten umiddelbart. Dette er en glimrende løsning for å samarbeide om store prosjekter, dele viktige familiebilder eller dokumenter og alt annet samarbeid.

Merk: Deling av en fil eller mappe med redigeringstilgang gir denne personen muligheten til å legge til, redigere, laste ned, slette eller dele filer via delte lenker. Hvis du er administrator i et Dropbox-team og du vil kontrollere hvordan teammedlemmer deler lenker, kan du finne ut hvordan du administrerer delingsinnstillinger for teamet ditt.

Finn ut hvordan du deler en mappe.

Dele en kobling for å gi redigeringstilgang til filer eller mapper

Du kan også opprette delte lenker for å gi redigeringstilgang til filene eller mappene dine.

Finn ut hvordan du deler en kobling til en fil eller mappe.

Hvordan inviterer jeg andre til å se mine filer og mapper?

Du kan, avhengig av kontotypen din, invitere andre til å se filene eller mappene dine ved å dele en kobling eller angi tillatelser. Hvis du vil at noen skal kunne se filene dine, men ikke redigere dem, kan du sende en skrivebeskyttet lenke til den filen, eller du kan gi vedkommende skrivebeskyttet tilgang.

Dele en kobling til en fil eller mappe

Når du deler en skrivebeskyttet kobling med noen, kan vedkommende se, laste ned og dele filen eller mappen på dropbox.com. Du kan sende en kobling via e-post, Facebook, Twitter, direktemeldinger, sosiale nettverk, hvor du vil. Du kan dele disse koblingene med hvem som helst, selv om de ikke har en Dropbox-konto.

Koblingen åpnes som en forhåndsvisning på dropbox.com, og mottakere kan kommentere på filen.

Finn ut hvordan du deler en kobling til en fil eller mappe.

Hvordan innhenter jeg filer fra andre?

Du kan innhente filer fra andre ved å opprette en filanmodning. Gi anmodningen et navn, og send koblingen til de du vil innhente filer fra. De som sender inn filer, trenger ikke å ha en Dropbox-konto.

Finn ut hvordan du oppretter en filanmodning.