Måter å dele Dropbox-filer og -mapper på: en oversikt

Det finnes flere måter å dele filer eller mapper på i Dropbox-kontoen. Før du deler, må du bestemme om du vil at folk skal ha redaktør- eller seertilgang. Deretter kan du:

• Opprette og dele en lenke til en fil, mappe eller forespørsel
  • Sende en invitasjon til å se eller redigere filen din via e-post fra Dropbox-kontoen din

Hvis du vi at noen skal dele noe med deg, kan du opprette en filforespørsel. Hvis du er en Dropbox Professional-, Standard-, Advanced- eller Enterprise-kunde, kan du også tilpasse deling av invitasjoner og koblinger med egen merkevare.

Merk: Delte mapper synkroniseres mellom medlemmenes Dropbox-kontoer, så alle medlemmer av en delt mappe må ha en Dropbox-konto. Hvis du deler med noen som har en individuell Dropbox-konto, må de legge til mappen i Dropbox-kontoen sin. Hvis du er medlem av en Dropbox-teamkonto, blir personlige mapper som du deler med andre teammedlemmer, automatisk bli lagt til på Dropbox-kontoen deres.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox kan hjelpe deg med å dele filer og mapper på en enkel måte.

Avsnitt i denne artikkelen:

Hvordan inviterer jeg andre til å redigere mine filer og mapper?

Hvis du vil at de du deler med skal ha muligheten til å redigere filene dine, kan du dele en mappe med dem. Endringer i innholdet i en delt mappe blir synkronisert med medlemmer av denne mappen nesten umiddelbart.

Merk: Deling av en fil eller mappe med redigeringstilgang gir denne personen muligheten til å legge til, redigere, laste ned, slette eller dele filer via delte lenker.

Finn ut hvordan du deler en mappe.

Dele en kobling for å gi redigeringstilgang til filer eller mapper

Du kan også opprette delte lenker for å gi redigeringstilgang til filene eller mappene dine.

Finn ut hvordan du deler koblinger med redigeringstilgang til filer eller mapper.

Du kan se, administrere og slette de delte koblingene dine når som helst.

Finn ut hvordan du fjerner koblinger til en fil eller mappe.

Hvordan inviterer jeg andre til å se mine filer og mapper?

Du kan invitere folk til å se filer og mapper i Dropbox-kontoen din på to måter:

• Dele en skrivebeskyttet kobling
    • Når du deler en skrivebeskyttet kobling med noen, kan vedkommende se, laste ned og dele filen eller mappen på dropbox.com.
  • Gi skrivebeskyttet tilgang
    • Når du legger til noen som seer, mottar de et e-postvarsel.

Dele en kobling til en fil eller mappe

Når du deler en kobling med noen, kan vedkommende vise filen eller mappen på dropbox.com. Du kan dele disse koblingene med hvem som helst, selv om de ikke har en Dropbox-konto. Hvis du sender en lenke via e-post, WhatsApp, Twitter, direktemelding eller en annen tredjepartsapp. Mottakeren ser navnet på filen og et miniatyrbilde av innholdet.

Når mottakeren klikker på lenken, åpnes filen som en forhåndsvisning på dropbox.com, og mottakerne kan kommentere den.

Finn ut hvordan du deler en kobling til en fil eller mappe.

Hvordan innhenter jeg filer fra andre?

For å samle inn filer fra andre kan du opprette og sende en filforespørsel, selv om du ikke har en Dropbox-konto.

Finn ut hvordan du oppretter en filanmodning.