Oversigt over metoder til at dele filer og mapper i Dropbox.

Du kan dele filerne og mapperne på din Dropbox-konto på flere måder. Inden du deler dem, skal du beslutte, om du vil give andre personer adgang til at se dem eller redigere dem. Derefter kan du:

• Oprette og dele et link til din fil, mappe eller anmodning.
  • Sende en invitation til at se eller redigere din fil via e-mail fra din Dropbox-konto.

Hvis du har brug for, at en anden deler noget med dig, kan du oprette en filanmodning. Hvis du bruger Dropbox Professional, Standard, Advanced eller Enterprise, kan du også tilpasse invitationer om deling og delte links med din branding.

Bemærk! Delte mapper synkroniseres mellem medlemmernes Dropbox-konti, så alle medlemmer af en delt mappe skal have en Dropbox-konto. Hvis du deler med en person, som har en privat Dropbox-konto, skal vedkommende selv føje mappen til sin Dropbox-konto. Hvis du er medlem af en Dropbox-teamkonto, tilføjes alle personlige mapper, som du deler med andre teammedlemmer, automatisk på teammedlemmernes Dropbox-konto.

Bruger du ikke Dropbox endnu? Se, hvordan du nemt kan dele filer og mapper med Dropbox.

Afsnit i artiklen:

Sådan inviterer du andre til at redigere filer eller mapper

Hvis dem, du deler filer med, skal kunne redigere filerne, kan du dele en mappe med dem. Ændringer af indholdet i en delt mappe synkroniseres næsten med det samme mellem medlemmerne af mappen.

Bemærk! Hvis du deler en fil eller mappe med redigeringsadgang, kan vedkommende tilføje, redigere, downloade, slette eller dele filerne via delte links.  Alle der har adgang til at redigere en fil eller mappe kan se og ændre indstillingerne for delte linkes.

Del et link til redigering af filer eller mapper

Du kan også oprette delte links for at give redigeringsadgang til dine filer eller mapper.

Se, hvordan du deler links til redigering af filer eller mapper.

Du kan når som helst se, administrere og slette dine delte links.

Bemærk! Du kan kun slette delte links, som du ikke selv har oprettet, hvis du har redigeringsadgang, eller hvis filerne er webbaserede, herunder Paper- eller Google-dokumenter.

Få mere at vide om, hvordan du fjerner links til en fil eller mappe.

Sådan inviterer du andre til at se filer eller mapper

Du kan invitere personer til at se filer og mapper i din Dropbox-konto på to måder:

• Del et skrivebeskyttet link.
    • Når du deler et skrivebeskyttet link med andre, kan de se og downloade filen eller mappen på dropbox.com.
  • Giv skrivebeskyttet adgang.
    • Når du giver en person skrivebeskyttet adgang, modtager de en e-mailmeddelelse.

Del et link for at se en fil eller mappe

Når du deler et link med andre, kan de se filen eller mappen på dropbox.com. Du kan dele disse links med alle, også selvom de ikke har en Dropbox-konto. Hvis du deler linket via e-mail, WhatsApp, Twitter, chatbesked eller andre tredjepartsapper, vises modtageren navnet på filen og en miniature af indholdet.

Når modtageren klikker på linket, åbnes filen som en forhåndsvisning på dropbox.com, og modtagerne kan skrive kommentarer til filen.

Se, hvordan du deler et link til en fil eller mappe.

Sådan indsamler du filer fra andre

Hvis du vil modtage filer fra andre, kan du oprette og sende en filanmodning, også selvom du ikke har en Dropbox-konto.

Se, hvordan du opretter en filanmodning.

Sådan administrerer du standardindstillingerne for deling

Du kan administrere standardindstillingerne for, hvordan du deler filer og mapper. Du kan også ændre disse tilladelser, hver gang du opretter et delt link.

Se, hvordan du administrerer standardindstillingerne for deling.