Sådan deler du en Dropbox-fil eller -mappe med andre, som ikke har en Dropbox-konto

Opdateret Feb 13, 2024
person icon

Oplysningerne i denne artikel gælder for alle Dropbox-brugere.

Du kan dele filer med enhver, herunder personer uden en Dropbox-konto, ved at dele et link til en fil eller mappe.  Hvis du deler et link til en fil med en person, der ikke har en Dropbox-konto, behøver vedkommende ikke at oprette en Dropbox-konto for at åbne og se en forhåndsvisning af den pågældende fil.
highlight icon

Bemærk! Indtil du deler en fil eller mappe med en person, der har en Dropbox-konto, vil der stå, at det kun er dig, der har adgang til filen eller mappen. Så hvis du deler en fil eller mappe med en person, der ikke har en Dropbox-konto, vil der stadig stå "Kun dig".

Sådan deler du en fil eller mappe med en person uden for Dropbox

Du kan sende et delt link via e-mail, Facebook, X (tidligere Twitter), chat, sociale netværk eller andet.

Kunder med Dropbox Professional, Standard, Advanced og Enterprise kan også føje adgangskoder og udløbsdatoer til delte links.

Sådan deler du en fil eller mappe på dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
  2. Peg på den fil eller mappe, du vil dele, og klik på delingsikonet (rektangel med en pil opad).
  3. Vælg Kan se i rullemenuen for at give dem skrivebeskyttet adgang.
    • Hvis der ikke blev oprettet et link, skal du klikke på Opret.
    • Hvis der er oprettet et link, skal du klikke på Kopiér link.

4. Linket kopieres til udklipsholderen. Du kan derefter indsætte det i en e-mail, en besked eller et andet sted, hvor andre kan få adgang til det.

Sådan deler du en fil eller mappe på din computer:

1. Åbn Dropbox-mappen i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Højreklik eller Kommando-klik på den fil eller mappe, du vil dele.
  3. Klik på Del under Hurtige handlinger.
  4. Vælg Kan se i rullemenuen for at give dem skrivebeskyttet adgang.
    • Hvis der ikke blev oprettet et link, skal du klikke på Opret.
    • Hvis der er oprettet et link, skal du klikke på Kopiér link.

5. Linket kopieres til udklipsholderen. Du kan derefter indsætte det i en e-mail, en besked eller et andet sted, hvor andre kan få adgang til det.

Sådan afbryder du deling af en fil eller mappe med en person uden for Dropbox

Du kan slette linket for straks at forhindre den person, du har delt det med, i at få adgang til filen eller mappen. Få mere at vide om, hvordan du fjerne et link til en Dropbox-fil eller -mappe.