Sådan fjerner du medlemmer fra en delt mappe og stopper deling af mapper

Opdateret Feb 29, 2024
person icon

Oplysningerne i denne artikel gælder for alle Dropbox-brugere, medmindre andet er angivet.

Hvis du vil fjerne adgangen til en delt mappe, kan du fjerne bestemte medlemmer eller afbryde delingen af mappen.  Hvis du gerne vil forlade en delt mappe, som du er medlem af, kan du se, hvordan du midlertidigt eller permanent forlader en delt Dropbox-mappe.

Hvis der er delte links i den delte mappe, og hvis den person, der oprettede linket, forlader mappen, bliver links med adgang til at se deaktiveret. Alle med redigeringsadgang kan redigere linkindstillingerne.

highlight icon

Bemærk! Når du fjerner et medlem fra en mappe eller afbryder deling af en mappe, kan du vælge at lade vedkommende beholde en kopi af den mappe, men den synkroniseres ikke længere med andre konti.

Bruger du ikke Dropbox endnu? Se, hvor nemt det er at administrere tilladelser med Dropbox.

Sådan fjerner du et medlem fra en delt mappe

Når du fjerner et medlem fra en delt mappe, vil medlemmet ikke længere have adgang til mappen og alle de filer, den indeholder. Du skal vær ejer af mappen for at fjerne medlemmer, medmindre ejeren har givet andre tilladelse til at administrere adgangen til mappen.

1. Log på dropbox.com.
  2. Peg på den mappe, du vil administrere, og klik på delingsikonet (rektangel med pil opad).
  3. Klik på Hvem har adgang.
  4. Klik på rullelisten ud for det medlem, du vil fjerne.
  5. Klik på Fjern.
  6. Vælg, om medlemmet må beholde en kopi af den delte mappe.
  7. Klik på Fjern igen.
  1. Åbn Dropbox-mappen i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Højreklik eller Kommando-klik på den mappe, du vil administrere.
  3. Vælg Del ... ud for Dropbox-ikonet.
  4. Klik på Hvem har adgang.
  5. Klik på rullelisten ud for det medlem, du vil fjerne.
  6. Klik på Fjern.
  7. Vælg, om medlemmet må beholde en kopi af den delte mappe.
  8. Klik på Fjern igen.
  1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på " " (lodrette prikker på Android) eller “” (tre prikker på iOS) ud for den mappe, du gerne vil bestemme ejeren af.
  3. Tryk på Administrer adgang (Android) eller Mappeindstillinger (iOS).
  4. Tryk på området under [x] medlemmer.
  5. Tryk på det medlem, du vil fjerne.
  6. Tryk på Fjern (Android) eller Fjern adgang (iOS).
  7. Vælg, om medlemmet må beholde en kopi af den delte mappe.
  8. Tryk på Fjern (Android) eller Fjern adgang (iOS) igen.

Sådan stopper du med at dele en mappe

Når du afbryder delingen af en mappe, slettes filerne permanent fra hvert medlems konto og fjernes fra alle forbundne enheder, når Dropbox-computerappen synkroniseres næste gang. Hvis du er ejer af en delt mappe, kan du når som helst afbryde delingen af mappen.

Du kan ikke stoppe med at dele en mappe, hvis:

• Mappen indeholder delte mapper
  • Mappen er placeret i en anden delt mappe

Dette skyldes, at når du deler en mappe, har de personer, du inviterer til mappen, adgang til alt indholdet i den – herunder undermapper. I dette tilfælde kan du indstille brugertilladelser til at redigere eller til at se, men du kan ikke fjerne delingen af bestemte filer eller mapper i en delt mappe.

Hvis du er ejer af hele mappen, kan du flytte undermappen ud af den delte mappe eller manuelt fjerne medlemmer på det overordnede mappeniveau ved at følge instruktionerne ovenfor.

Sådan afbryder du deling af mappen:

1. Log ind på dropbox.com
  2. Peg på den mappe, du vil afbryde delingen af, og klik på deleikonet (rektangel med en pil opad).
  3. Klik på tandhjulsikonet øverst til højre.
  4. Klik på Afbryd deling af mappe.
  5. Klik på Afbryd deling.
  1. Åbn Dropbox-mappen i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Højreklik på den mappe, du vil afbryde delingen af.
  3. Vælg Del ... ud for Dropbox-ikonet.
  4. Klik på tandhjulsikonet øverst til højre.
  5. Klik på Afbryd deling af mappe.
  6. Klik på Afbryd deling.

Android

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på " " (lodrette prikker) ud for den mappe, du vil afbryde delingen af.
  3. Tryk på Administrer adgang.
  4. Tryk på Afbryd deling.
  5. Tryk på Afbryd deling igen.

iOS

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på "... " (tre prikker) ud for den mappe, du vil afbryde delingen af.
  3. Tryk på Mappeindstillinger.
  4. Tryk på Afbryd deling af mappe.
  5. Tryk på Afbryd deling af mappe igen.
Hvis du har et problem, der ikke er dækket i denne artikel, kan du finde svar på almindelige spørgsmål om delte mapper for enkeltpersoner og teamkonti.