Sådan begrænser du adgangen til en mappe i en teammappe

Opdateret Feb 29, 2024
person icon

I denne artikel beskrives en funktion, der er tilgængelig for kunder med Dropbox Standard, Advanced, Business, Business Plus og Enterprise.

Hvis du opretter en undermappe i en teammappe, vil den nye mappe automatisk have de samme medlemmer som dens overordnede mappe. Men hvis du ikke ønsker, at bestemte personer skal få adgang til den nye mappe, kan du begrænse adgangen til mappen ved at fjerne disse teammedlemmer.

Hvis du i stedet vil ændre et medlems adgangsniveau til en delt mappe, fra rediger til kun visning eller omvendt, kan du læse, hvordan du indstiller tilladelser til delte mapper.

highlight icon

Bemærk!

• Du kan kun begrænse adgangen til mapper, hvis de er placeret i en teammappe.
  • Du kan ikke oprette et delt link til en begrænset mappe.
  • Når du begrænser adgangen til en undermappe i en teammappe, vil eventuelle nye medlemmer, der føjes til teammappen, ikke have adgang til den begrænsede mappe. De kan dog se ikonet for begrænset mappe og navnet på mappen, afhængigt af hvilken teamoplevelse du er på.
    • Det er ikke muligt at skjule en mappe helt for de medlemmer, som ikke har adgang til den.

Sådan begrænser du adgangen til en mappe

1. Log dropbox.com.
  2. Hold markøren over den delte mappe, du vil begrænse, og klik på deleikonet (rektangel med en pil op).
  3. Klik på Hvem har adgang.
  4. Klik på rullelisten ud for det medlem eller den gruppe, du vil fjerne.
  5. Klik på Fjern.
  6. Klik på Fjern igen.

Hvis du er administrator, kan du få adgang til alle teammapper via administratorpanelet – også selvom du ikke er medlem af mappen.

Sådan begrænser du adgangen til en mappe ved hjælp af administratorpanelet:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanelet.
  3. Klik på Indhold.
  4. Gå til den mappe, du vil angive begrænsninger for.
  5. Peg på mappens navn, og klik på Administrer.
  6. Klik på Fjern ud for det medlem eller den gruppe, du vil fjerne.
  7. Klik på Fjern igen.
  1. Åbn Dropbox-mappen i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Højreklik på den mappe, du vil begrænse.
  3. Vælg Del ... ud for Dropbox-ikonet.
  4. Klik på Hvem har adgang.
  5. Klik på rullelisten ud for det medlem, du vil fjerne.
  6. Vælg Fjern.
  7. Vælg, om medlemmet må beholde en kopi af den delte mappe.
  8. Klik på Fjern igen.

Android

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på "" (lodrette prikker) ud for den mappe, du vil begrænse.
  3. Tryk på Administrer adgang.
  4. Tryk på området under [x] medlemmer.
  5. Tryk på det medlem eller den gruppe, du vil fjerne.
  6. Tryk på Fjern medlem eller Fjern gruppe.
  7. Tryk på Fjern medlem eller Fjern gruppe igen.

iOS

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på “” (tre prikker) ud for den mappe, du vil begrænse.
  3. Tryk på Mappeindstillinger.
  4. Tryk på Hvem har adgang.
  5. Tryk på det medlem eller den gruppe, du vil fjerne.
  6. Tryk på Fjern adgang.
  7. Tryk på Fjern adgang igen.