Sådan deler du et link til en Dropbox-fil eller -mappe

Opdateret May 28, 2024
person icon

Oplysningerne i denne artikel gælder alle Dropbox-brugere, medmindre andet er angivet.

Du kan oprette et link til en fil eller mappe på din Dropbox-konto for at dele den med andre. Når du deler en fil eller mappe via et link, kan du give dem, der har linket, adgang til at redigere eller skrivebeskyttet adgang.  Du kan også administrere dette i dine standardindstillinger for deling.

Bruger du ikke Dropbox endnu? Se, hvordan du nemt kan dele mapper med Dropbox.

Ting, du skal være opmærksom på, når du deler links til Dropbox-filer og -mapper

• Kunder på Dropbox Professional, Essentials, Standard, Advanced, Business, Business Plus eller Enterprise kan angive yderligere delte linktilladelser som adgangskoder og udløbsdatoer.
  • Du kan ikke oprette et delt link til en begrænset mappe.
  • Teamadministratorer kan ændre standardindstillingerne for linkdeling, men teammedlemmerne kan stadig vælge, hvem de vil dele linket med.
  • Hvis du modtager et delt link, vil du kun kunne få adgang til filen eller mappen på dropbox.com.

Vil mit Dropbox-link automatisk give redigeringsadgang til min mappe?

Hvis du er på en Dropbox Basic-, Professional- eller Plus-konto, kan du give andre Dropbox-brugere redigeringsadgang til dine Dropbox-filer eller -mapper via et link.

Hvis du deler med nogen, der ikke har en Dropbox-konto, kan de kun se en forhåndsvisning af filen eller mappen.

Hvis du giver en anden Dropbox-bruger adgang til en fil eller mappe, kan vedkommende oprette sit eget link for at dele indholdet med andre. Hvis du er administrator på et Dropbox-team, kan du konfigurere linkindstillingerne for resten af dit team

Hvis du er medlem af en Dropbox-teamkonto, kan du stadig tilpasse indstillingerne for visse elementer, også selv om teamadministratoren ændrer standardindstillingerne for linkdeling.

Sådan opretter og deler du et Dropbox-link med redigeringsadgang

Dropbox skifter til en opdateret arkitektur for delte links, hvor links er baseret på indhold i stedet for brugere. Det påvirker, hvordan links oprettes og deles.

De nye links kan genkendes ud fra parameteren ‘rlkey’ i webadressen. For disse links vil ovenstående funktionalitet ændres:

• Brugere med redigeringsadgang kan både oprette links til redigering og skrivebeskyttede links, hvis der ikke allerede er oprettet links.
  • Hvis du deler en fil eller mappe med en ekstern partner ved hjælp af et link, kan vedkommende dele filen eller mappen med andre eksterne parter med det samme link. De kan ikke oprette deres eget delte link, da hver fil eller mappe kun kan have ét redigeringslink og ét skrivebeskyttet link.
  • Hvis du opretter et delt link med redigeringsadgang, kan alle, der har adgang til filen eller mappen via linket, føje indholdet til deres Dropbox-konto, så de dermed har redigeringsadgang til indholdet.

Sådan opretter og deler du et Dropbox-link med redigeringsadgang på dropbox.com

1. Log på dropbox.com.
  2. Peg på den fil eller den mappe, du vil dele, og klik på Del.
    • Bemærk! Du kan se sider i et dokument, spole gennem et videoklip eller bladre gennem indholdet af en mappe uden at åbne den. Når du vil gøre dette, skal du sørge for, at du bruger gitterlayout, og derefter skal du flytte markøren vandret hen over filen eller mappen.
  3. Vælg kan redigere på rullelisten.
    • Hvis der ikke blev oprettet et link, skal du klikke på Opret.
    • Hvis der er oprettet et link, skal du klikke på Kopiér link.
  4. Linket kopieres til udklipsholderen. Du kan derefter indsætte det i en e-mail, en besked eller et andet sted, hvor andre kan få adgang til det.
highlighter icon

Bemærk! Hvis modtageren af linket er medlem af et Dropbox-team, afhænger den pågældendes mulighed for at redigere indhold af teamets tilladelser.

Sådan opretter og deler du Dropbox-links med skrivebeskyttet adgang

Hvis nogen modtager et delt link eller en delt fil med skrivebeskyttet adgang, kan de ikke redigere den originale fil.

Dropbox skifter til en opdateret arkitektur for delte links, hvor links er baseret på indhold i stedet for brugere. Det påvirker, hvordan links oprettes og deles.

De nye links kan genkendes ud fra parameteren ‘rlkey’ i webadressen. For disse links vil ovenstående funktionalitet ændres:

• Brugere med skrivebeskyttet adgang kan kun oprette skrivebeskyttede links, mens brugere med redigeringsadgang både kan oprette links med redigeringsadgang og skrivebeskyttede links, hvis linkene ikke allerede er oprettet.
  • Der kan kun findes ét link til redigering og ét skrivebeskyttet link pr. fil eller mappe.
  • Der er forskel på skrivebeskyttede links og links til redigering. Du kan ikke ændre et skrivebeskyttet link til et link til redigering eller omvendt.
  • Brugere kan tilføje filer eller mapper på deres Dropbox-konti via delte links, og de er dermed medlem af indholdet med redigeringsadgang eller skrivebeskyttet adgang (afhængigt af det delte link).
  • Hvis du vil fjerne en brugers adgang til en bestemt fil eller mappe, skal du slette både det delte link og fjerne brugeren fra adgangslisten.

Sådan opretter og deler du et Dropbox-link med skrivebeskyttet adgang på dropbox.com

1. Log på dropbox.com.
  2. Peg på den fil eller den mappe, du vil dele, og klik på Del.
    • Bemærk! Du kan se sider i et dokument, spole gennem et videoklip eller bladre gennem indholdet af en mappe uden at åbne den. Når du vil gøre dette, skal du sørge for, at du bruger gitterlayout, og derefter skal du flytte markøren vandret hen over filen eller mappen.
  3. Vælg kan se på rullelisten.
    • Hvis der ikke blev oprettet et link, skal du klikke på Opret.
    • Hvis der er oprettet et link, skal du klikke på Kopiér link.
  4. Linket kopieres til udklipsholderen. Du kan derefter indsætte det i en e-mail, en besked eller et andet sted, hvor andre kan få adgang til det.

Sådan opretter og deler du et Dropbox-link med skrivebeskyttet adgang på din computer

1. Åbn Dropbox-mappen i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Højreklik eller Kommando-klik på den fil eller mappe, du vil dele.
  3. Klik på Del.
  4. Vælg Kan se.
  • Bemærk! Hvis du deler en mappe, finder du den på rullelisten.
    • Hvis der ikke er opretteet et link, skal du klikke på Opret og kopiér link.
    • Hvis der er oprettet et link, skal du klikke på Kopiér link.
  1. Linket kopieres til udklipsholderen. Du kan derefter indsætte det i en e-mail, en besked eller et andet sted, hvor andre kan få adgang til det.

Sådan administrerer du links med adgang til redigering eller skrivebeskyttet adgang

Du kan ændre et fil- eller mappelink, efter at du har delt det.

Få mere at vide om, hvordan du administrerer indstillingerne for deling i Dropbox.

Herunder kan du se nogle undtagelser til dette:

• Hvis du fjerner en persons adgang, og denne person stadig har et link til en fil eller mappe, kan vedkommende stadig få adgang. Fjern linket for at forhindre vedkommende i at få adgang til filen eller mappen igen.
  • Hvis en person, du har delt et mappelink med, har tilsluttet sig denne mappe, vil de linktilladelser, du har angivet, ikke længere være gældende.
  • Hvis du inviterer nogen til at få adgang til en fil eller mappe, kan de selv oprette et link og dele indholdet med andre. Du kan ikke administrere disse delte links, så sørg for, at du kun deler links med personer, du har tillid til.

Kan jeg beskytte mit link med en adgangskode?

Du kan føje adgangskoder til delte links, hvis du har Professional, Standard, Advanced eller Enterprise.

Tilpas links og indstillinger

Kunder med Dropbox Professional, Standard, Advanced, Business, Business Plus eller Enterprise kan ændre linkindstillinger og tilpasse delte links med professionel branding.

Få mere at vide om delte links