Ofte stillede spørgsmål om delte mapper i Dropbox

Opdateret Apr 18, 2024
person icon

Oplysningerne i denne artikel gælder for alle Dropbox-brugere, medmindre andet er angivet.

Hvad er overordnede og underordnede mapper?

• Overordnet mappe: En mappe, der indeholder andre mapper.
  • Undermappe: En mappe, der er placeret i en anden mappe.

Hvad er forskellen mellem en delt mappe og en teammappe?

Teammappe: Medlemmer af Dropbox-teamkonti kan bruge teammapper til at dele indhold med deres team. Brugere af Dropbox Basic, Plus, Professional og Essentials kan ikke oprette teammapper.

Få mere at vide om, hvordan du kan dele indhold i et Dropbox-team.

highlight icon

Bemærk! Teamadministrator kan administrere tilladelser til at oprette nye teammapper. Som standard kan alle oprette teammapper på Business- og Business Plus-teams.

Delt mappe: Alle brugere, inklusive konti på Dropbox Basic, Plus, Professional og Essentials, kan dele mapper med enkeltpersoner eller en gruppe af personer. Du kan angive enhver mappe som en delt mappe ved at dele den. Se, hvordan du deler en mappe.

Hvordan fungerer ejerskab af delte mapper?

Hvis du ejer en delt mappe, ejer du automatisk alle undermapperne i den. Hvis en anden person opretter en ny undermappe i din overordnede mappe, ejer du automatisk den nyoprettede undermappe.

Hvis du skifter ejeren af den overordnede delte mappe, ejer den nye ejer den overordnede delte mappe og alle undermapperne i denne.

Hvordan overfører jeg ejerskabet af en delt mappe?

Ejerskabet af delte mapper skal ændres for den overordnede mappe. Se, hvordan du overfører ejerskabet af en delt mappe.

Hvem har adgang til mit delte indhold?

Se, hvordan du finder ud af, hvem der har adgang til en delt mappe, og hvilken type adgang de har.

Kan jeg flytte en delt mappe til en anden delt mappe?

Hvis du vil flytte en delt mappe til en anden delt mappe, skal du eje den fil eller mappe, du flytter, og have redigeringsadgang til destinationsmappen.

Sådan flytter du delte mapper.

highlight icon

Bemærk! Du kan kun flytte en delt mappe til en anden delt mappe på dropbox.com og i Dropbox-mobilappen.

Sådan flytter du en delt mappe til en anden delt mappe:

1. Log på dropbox.com.
  2. Gå til den delte mappe, du vil flytte.
  3. Peg på den delte mappe, og klik på (tre prikker).
  4. Klik på Flyt.
  5. Vælg den mappe, du vil flytte den mappen til.
  6. Klik på Flyt.
  1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Gå til den delte mappe, du vil flytte.
  3. Tryk på (lodrette prikker på Android) eller (tre prikker på iPhone/iPad).
  4. Tryk på Flyt
    • I iOS skal du muligvis rulle ned for at se dette.

5. Tryk på den mappe, du vil flytte den til.
  6. Tryk på Flyt.

Kan jeg afbryde delingen af en delt mappe?

Du kan afbryde deling af en mappe så længe:

• Mappen ikke indeholder delte undermapper.
  • Mappen ikke er placeret i en anden delt mappe.
highlight icon

Bemærk!

Hvorfor kan jeg ikke oprette en delt mappe?

Hvis du ikke kan oprette en delt mappe, kan det skyldes en af følgende årsager:

• Du har nået grænsen for, hvor mange delte mapper du kan oprette.
  • Du har ikke bekræftet din e-mailadresse.
  • Din administrator har slået deling uden for dit team fra.
  • Din administrator tillader hverken, at teammedlemmer opretter eller sletter mapper på det øverste niveau i teamområdet.
  • Din delingsaktivitet er blevet suspenderet.
  • Dine appmapper er inkompatible med delte mapper eller teammapper. Når du forbinder en tredjepartsapp med din Dropbox-konto, oprettes der en dedikeret appmappe. Disse appmapper er opkaldt efter appen og er markeret med en puslespilsbrik. Du får en fejlmeddelelse, hvis du prøver at:
    • Dele en appmappe.
    • Føje en appmappe til en delt mappe.
    • Føje en delt mappe til en appmappe.

Er der en grænse for, hvor mange delte mapper jeg kan oprette?

Du kan oprette op til 1.500 delte undermapper i én enkelt overordnet mappe. Dette antal omfatter den overordnede mappe.

På din Dropbox-konto kan du oprette op til 30.000 delte mapper. Dette antal omfatter overordnede mapper og undermapper.

For store teams kan det være en god idé at opdele dem i underteams med separate teammapper. Du kan derefter bruge grupper til at give brugerne adgang til flere teammapper.

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg har nået grænsen for antal delte undermapper?

Hvis du har nået grænsen for det antal delte mapper, du kan oprette i én mappe, kan du:

• Permanent slette nogle af de delte mapper, som den indeholder.
  • Flytte nogle delte undermapper til en ny overordnet mappe.

Få mere at vide om, hvordan du flytter filer og mapper i Dropbox.