Vanlige spørsmål om delte mapper i Dropbox

Oppdatert Feb 09, 2024
person icon

Informasjonen i denne artikkelen gjelder alle Dropbox-brukere med mindre annet er spesifisert.

Hva er overordnede mapper og undermapper?

• Overordnet mappe: En mappe som inneholder andre mapper.
  • Undermappe: En mappe i en annen mappe.

Hva er forskjellen mellom en delt mappe og en teammappe?

Teammappe: Medlemmer av Dropbox-teamkontoer kan bruke teammapper til å dele innhold med teamet sitt. Brukere på Dropbox Basic, Plus, Professional og Essentials kan ikke opprette teammapper. Finn ut mer om deling av innhold i et Dropbox-team.

Delt mappe: Alle brukere, inkludert Dropbox Basic-, Plus-, Professional- og Essentials-kontoer, kan dele mapper med en enkeltperson eller en gruppe personer. Du kan gjøre alle mapper til en delt mappe ved å dele den. Finn ut hvordan du deler en mappe.

Hvordan fungerer eierskap for delte mapper?

Hvis du er eier av en delt mappe, eier du automatisk alle undermappene i den. Selv om noen andre oppretter en ny undermappe under din overordnede mappe, blir du automatisk eier av den nyopprettede undermappen.

Hvis du endrer eieren av den overordnede delte mappen, vil den nye eieren eie den overordnede delte mappen samt alle undermappene.

Hvordan overfører jeg eierskap av en delt mappe?

Eierskapet for delte mapper må endres på overordnet mappenivå. Finn ut hvordan du overfører eierskapet for en delt mappe.

Hvem har tilgang til mitt delte innhold?

Finn ut hvordan du finner ut hvem som har tilgang til en delt mappe, og hva slags tilgang de har.

Kan jeg flytte en delt mappe til en annen delt mappe?

For å flytte en delt mappe til en annen delt mappe må du eie filen eller mappen du flytter, og ha redigeringstilgang til målmappen.

Finn ut hvordan du flytter delte mapper.

highlight icon

Obs! Du kan bare flytte en delt mappe til en annen delt mappe på dropbox.com og i Dropbox-mobilappen.

Slik flytter du en delt mappe til en annen delt mappe:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Naviger til den delte mappen du vil flytte.
  3. Hold markøren over den delte mappen, og klikk på «» (ellipse).
  4. Klikk på Flytt.
  5. Velg mappen du vil flytte mappen til.
  6. Klikk på Flytt.
  1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Gå til den delte mappen du ønsker å flytte.
  3. Trykk på «» (vertikal ellipse på Android) eller «» (ellipse på iPhone/iPad).
  4. Trykk på Flytt
    • Du må kanskje rulle ned for å se dette på iOS.

5. Trykk på mappen du vil flytte den til.
  6. Trykk på Flytt.

Kan jeg fjerne delingen av en delt mappe?

Du kan fjerne deling av en mappe så lenge:

• mappen ikke inneholder noen delte mapper
  • mappen ikke ligger i en annen delt mappe.
highlight icon

Merknader:

Hvorfor kan jeg ikke opprette en delt mappe?

Hvis du ikke klarer å opprette en delt mappe, kan det skyldes ett av følgende:

• Du har nådd grensen for delte mapper du kan opprette.
  • Du har ikke bekreftet e-postadressen din.
  • Administratoren din har slått av deling utenfor teamet.
  • Administratoren din tillater ikke teammedlemmer å opprette og dele mapper på det overordnede nivået til teamområdet.
  • Delingsaktiviteten din er suspendert.
  • App-mappene er inkompatible med delte mapper eller teammapper. Når du kobler en app til Dropbox-kontoen din, oppretter den en dedikert app-mappe. Disse app-mappene er oppkalt etter appen og har en puslespillbrikke på seg. Du får en feilmelding hvis du prøver å:
    • Dele en app-mappe.
    • Legge til en app-mappe i en delt mappe.
    • Legge til en delt mappe til en app-mappe.

Er det en grense for antall delte mapper jeg kan opprette?

Innenfor en enkelt overordnet mappe kan du opprette opptil 1500 delte undermapper. Dette nummeret inkluderer den overordnede mappen.

Innenfor Dropbox-kontoen din kan du opprette opptil 30 000 delte mapper. Dette nummeret inkluderer overordnede mapper og undermapper.

For store team kan det være lurt å dele opp i underteam med separate teammapper. Du kan deretter bruke grupper for å gi folk tilgang til flere teammapper.

Hva kan jeg gjøre hvis jeg har nådd maksimalt antall delte undermapper?

Hvis du har nådd grensen for delte mapper du kan opprette i én mappe, kan du gjøre følgende:

• Slette noen av de delte mappene permanent.
  • Flytte noen delte undermapper til en ny overordnet mappe.

Finn ut mer om flytting av Dropbox-filer og -mapper.