Slik blir du med i en delt mappe

Oppdatert Dec 22, 2023
person icon

I denne artikkelen beskrives en funksjon som er tilgjengelig for kunder på alle Dropbox-abonnementer.

Når du inviteres til en delt Dropbox-fil eller -mappe, mottar du et varsel på dropbox.com, i Dropbox-appene og på e-post.

Hvis du er invitert til en delt mappe, kan du bli med i den mappen for å få tilgang til innholdet. Den delte mappen synkroniseres også med andre medlemmers Dropbox-kontoer. Personen som delte mappen med deg, kan ha gitt deg enten tillatelse til å redigere eller vise.

Hvis du er medlem av et Dropbox-team, blir personlige mapper som du deler med andre teammedlemmer, automatisk lagt til på Dropbox-kontoen din. En mappe vil bare bli lagt til automatisk hvis følgende kriterier er oppfylt:

• Du og personen som delte mappen, er på samme team
  • Du og mappens eier er på samme team
  • Mappen inneholder færre enn 10 000 filer
  • Mappen er mindre enn 100 mb
  • Mappen deles med færre enn 100 personer

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør det enkelt å dele mapper.

Slik blir du med i en delt mappe på Dropbox

Når du inviteres til en delt mappe, får du tilgang til den ved å bli med i mappen.

Slik blir du med i en delt mappe gjennom Deling-fanen

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på Delt i venstre sidestolpe.
  3. Finn den delte mappen du vil ha tilgang til.
  4. Hold markøren over mappen du ønsker å bli med, og velg Bli med i mappen.

Slik blir du med i en delt mappe fra varslene dine på dropbox.com

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på varslingsikonet (bjelle).
  3. Klikk på Bli med i mappen under den delte mappen du vil ha tilgang til.

Du må ha en Dropbox-konto og en bekreftet e-postadresse for å ta imot en invitasjon til en delt mappe. Delte mapper legges til direkte på Dropbox-kontoen din, og de synkroniseres med alle mappemedlemmene. Hvis du ikke har en Dropbox-konto ennå, kan du opprette en konto og deretter takke ja til invitasjonen.

highlight icon

Merk: Du trenger en Dropbox-konto og en bekreftet e-postadresse for å godta invitasjonen til en delt mappe. Delte mapper legges til direkte på Dropbox-kontoen din, og de synkroniseres med alle mappemedlemmene. Hvis du ikke har en Dropbox-konto ennå, kan du opprette en konto og deretter takke ja til invitasjonen.

Slik ber du om tilgang til en delt mappe på Dropbox

Hvis du klikker på en invitasjon til delt mappe og blir videresendt til å be om tilgang, har mappeeieren muligens ikke gitt deg tilgang enda. Noen som har mottatt en invitasjon til en delt mappe, kan for eksempel ha videresendt invitasjonen til deg.

Slik ber du om tilgang til å bli med i en mappe

1. Klikk på koblingen til invitasjonen du mottok.
  2. Klikk på Be om tilgang.
  3. Hvis du har mer enn én Dropbox-konto, velg hvilken konto du vil bli med.

Forespørselen blir sendt til mappeeieren, og du blir varslet om eieren godtar forespørselen.

Hvordan legge til en delt fil på kontoen din

Når du mottar en delt fil, kan du åpne den i e-posten med invitasjonen eller via varslene dine på dropbox.com og deretter se en forhåndsvisning av den på dropbox.com.

Som med forhåndsvisninger, tar ikke delte filer opp plass på kontoen din – med mindre du lagrer en kopi av filen på Dropbox-kontoen din.

Slik ser du alle filene du ble invitert til

1. Logg på Dropbox.com
  2. Klikk på Delt i venstre sidestolpe.
  3. Velg Filer-fanen. Herfra kan du se alle filene du har blitt invitert til. Klikk på en fil for å forhåndsvise den.
    • Herfra kan du se alle filene du ble invitert til.
  4. Klikk på en fil for å forhåndsvise den.

Hvis en fil ble delt med deg via en kobling, dukker den ikke opp i Delt-siden.