Lid worden van een gedeelde map

Bijgewerkt Dec 22, 2023
person icon

In dit artikel wordt een functie beschreven die beschikbaar is voor gebruikers van alle Dropbox-abonnementen.

Wanneer je wordt uitgenodigd voor een gedeeld Dropbox-bestand of een gedeelde Dropbox-map, ontvang je een melding op dropbox.com, in de Dropbox-app en via e‑mail.

Als je bent uitgenodigd voor een gedeelde map, kun je lid worden van die map om toegang te krijgen tot het materiaal. De gedeelde map wordt ook gesynchroniseerd met het Dropbox-account van andere leden. De persoon die de map met je heeft gedeeld, heeft je mogelijk bewerkings- of weergavemachtigingen gegeven.

Als je lid bent van een Dropbox-team, worden persoonlijke mappen die teamleden met je delen automatisch toegevoegd aan je Dropbox-account. Een map wordt alleen automatisch toegevoegd als aan de volgende criteria is voldaan:

• Jij en de persoon die de map heeft gedeeld, maken deel uit van hetzelfde team
  • Jij en de mapeigenaar maken deel uit van hetzelfde team
  • De map bevat minder dan 10.000 bestanden
  • De map is kleiner dan 100 MB
  • De map wordt gedeeld met minder dan 100 mensen

Gebruik je Dropbox nog niet? Ontdek hoe je met Dropbox zonder moeite mappen kunt delen.

Lid worden van een gedeelde map op Dropbox

Als je uitgenodigd bent voor een gedeelde map, kun je toegang krijgen door lid te worden van die map.

Lid worden van een gedeelde map via het tabblad Delen

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Gedeeld in de linkerzijbalk.
  3. Zoek de gewenste gedeelde map.
  4. Wijs de map aan waar je lid van wilt worden en selecteer Lid worden van map.

Lid worden van een gedeelde map via je meldingen op dropbox.com

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het meldingspictogram (de bel).
  3. Klik op Lid worden van map onder de gedeelde map waartoe je toegang wilt hebben.

Je hebt een Dropbox-account en een geverifieerd e-mailadres nodig om een uitnodiging voor een gedeelde map te accepteren. Gedeelde mappen worden rechtstreeks aan je Dropbox-account toegevoegd en gesynchroniseerd met alle leden van de map. Als je nog geen Dropbox-account hebt, kun je er een maken en dan de uitnodiging accepteren.

highlight icon

Opmerking: Je hebt een Dropbox-account en een geverifieerd e-mailadres nodig om een uitnodiging voor een gedeelde map te accepteren. Gedeelde mappen worden rechtstreeks aan je Dropbox-account toegevoegd en gesynchroniseerd met alle leden van de map. Als je nog geen Dropbox-account hebt, kun je er een maken en dan de uitnodiging accepteren.

Toegang vragen tot een gedeelde map op Dropbox

Als je op een uitnodiging voor een gedeelde map klikt en je nog toegang moet vragen, heeft de eigenaar van de map je mogelijk nog geen toegang verleend. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat iemand die een uitnodiging voor een gedeelde map heeft ontvangen, die uitnodiging heeft doorgestuurd aan jou.

Verzoek indienen om lid te worden van een map

1. Klik op de link van de uitnodiging die je hebt ontvangen.
  2. Klik op Toegang vragen.
  3. Als je meer dan één Dropbox-account hebt, selecteer je het account waarmee je lid wilt worden.

Je aanvraag wordt naar de eigenaar van de map verzonden en je krijgt bericht als de eigenaar je aanvraag accepteert.

Een gedeeld bestand toevoegen aan je account

Wanneer je een gedeeld bestand ontvangt, kun je het openen via de uitnodigingsmail of de melding op dropbox.com, en vervolgens een voorbeeld ervan weergeven op dropbox.com.

Gedeelde bestanden nemen (net als voorbeeldweergaven) geen ruimte in je account in beslag, tenzij je kopieën van de bestanden opslaat in je Dropbox-account.

Alle bestanden waarvoor je bent uitgenodigd weergeven

1. Meld je aan op dropbox.com
  2. Klik op Gedeeld in de linkerzijbalk.
  3. Kies het tabblad Bestanden. Hier kun je alle bestanden zien waarvoor je uitgenodigd bent. Klik op een bestand om een voorbeeld ervan weer te geven.
    • Vanuit hier kun je alle bestanden zien waarvoor je bent uitgenodigd.
  4. Klik op een bestand om het te bekijken in de voorbeeldweergave.

Als een bestand met je is gedeeld via een link, wordt het niet vermeld op de pagina Gedeeld