Bestanden en mappen delen met Dropbox Family

Bijgewerkt Feb 01, 2024
Dropbox Family is een geweldige en eenvoudige manier om je hele gezin georganiseerd te houden. Als je problemen ondervindt met het delen van bestanden binnen je Dropbox Family, wordt in dit artikel uitgelegd hoe opslag in Dropbox Family werkt en hoe je bestanden en mappen deelt met Dropbox Family.

Hoe werkt gedeelde opslag in Dropbox Family?

Bij een Dropbox Family-abonnement tellen alle bestanden of mappen in het account van een gezinslid slechts één keer mee voor het totale opslagquotum.

Bestanden en mappen die worden gedeeld met andere leden van hetzelfde Family-abonnement, tellen niet opnieuw mee voor het opslagquotum.

Als je bestanden deelt met iemand buiten je Family-abonnement of als een niet-lid bestanden deelt met jou, worden die bestanden zowel voor jouw quotum als dat van die andere persoon meegeteld.

Alle leden van een Family-abonnement kunnen zien hoeveel opslagruimte er in gebruik is en hoe dit is verdeeld onder de verschillende leden.

Je opslagruimte controleren

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Abonnement. 'Beschikbare ruimte' en 'Gebruikte ruimte' worden weergegeven.
    • Om het gebruik van elk gezinslid te zien, klik je op de pijl naast Bestanden van anderen.
magic wand icon

Tip: je kunt de opslagruimte optimaal benutten door bestanden te delen met gezinsleden in plaats van een kopie van hetzelfde bestand op te slaan. Als gezinsleden een kopie van een bestand bewaren in hun individuele accounts, telt elk bestand mee voor het gebruikte opslagquotum. Een bestand dat is gedeeld met de andere leden, wordt maar één keer geteld.

Hoe werken gedeelde bestanden en mappen in Dropbox Family?

Wanneer je een bestand deelt, kunnen Family-leden het bestand openen in hun eigen Dropbox-account. In Dropbox opgeslagen documenten, foto's en andere bestanden worden automatisch bijgewerkt. Iedereen met toegang tot een bestand ziet dus dezelfde versie.

Je kunt mappen delen op dezelfde manier als je bestanden deelt. Iedereen met wie je een map deelt, heeft toegang tot de bestanden in die map.

Wat is de map Gezinsruimte?

Alle gezinsleden hebben toegang tot een gezamenlijke map met de naam Gezinsruimte. Niemand kan deze map verwijderen, verplaatsen of een andere naam geven. Elk lid heeft via het eigen Dropbox-account toegang tot deze map (herkenbaar aan het pictogram van een map met twee of drie mensen erop). Het is een plek waar je gezin allerlei soorten bestanden kan ordenen en openen, van ontvangstbewijzen en belastingdocumenten tot foto's en huiswerk.

Hoe werken Gezinsruimte-mappen?

Alle leden van het Family-abonnement hebben automatisch bewerkingsrechten voor de bestanden en mappen die je uploadt of maakt in de map Gezinsruimte. Elk gezinslid kan op elk gewenst moment bestanden verwijderen uit de map Gezinsruimte. Wanneer een bestand wordt verwijderd, zien de andere leden het niet meer in hun Dropbox-account.

Een Gezinsruimte-map maken

De map Gezinsruimte wordt automatisch gegenereerd en je kunt geen extra Gezinsruimte-mappen maken.

Wie beheert een Gezinsruimte-map?

De beheerder van het Family-abonnement is de eigenaar van de map Gezinsruimte. Als de Family-beheerder het abonnement opzegt of wijzigt, blijft een kopie van de map in het eigen account van elk lid staan.

Wie heeft toegang tot een Gezinsruimte-map?

Telkens wanneer de beheerder nieuwe leden uitnodigt voor het abonnement, krijgen zij automatisch toegang tot de map Gezinsruimte wanneer ze daadwerkelijk lid worden.

Maar als de beheerder een lid verwijdert uit het abonnement, kan de beheerder kiezen of dat lid al dan niet een kopie van de map Gezinsruimte mag houden. Een lid dat zelf het abonnement opzegt, heeft geen toegang meer tot de map Gezinsruimte en er blijft ook geen kopie van de map in het eigen account van dat lid staan.

highlight icon

Opmerking: Als je specifieke bestanden en mappen uit de map Gezinsruimte wilt verzenden naar mensen buiten het Family-abonnement, gebruik je Dropbox Transfer om een kopie te maken die ze kunnen downloaden of opslaan in hun eigen Dropbox-account. Je kunt geen volledige Gezinsruimte-map overdragen of delen met mensen buiten het abonnement

Wat zijn de deelmachtigingen voor een Dropbox Family-abonnement?

Gezinsleden kunnen bij het delen van bestanden en mappen kiezen voor toegang met bewerkings- of weergaverechten. Ze kunnen kiezen of ze een item delen met één ander lid of met alle leden van het abonnement.

Wat kunnen gezinsleden doen met bestanden met bewerkingsrechten?

Gezinsleden met bewerkingsrechten kunnen wijzigingen aanbrengen in bestanden en mappen die worden gedeeld met hen. Deze wijzigingen worden bewaard in de gedeelde versie en iedereen met toegang ziet de wijzigingen.

Wat kunnen gezinsleden doen met bestanden met alleen weergaverechten?

Gezinsleden met alleen‑lezen toegang kunnen opmerkingen bekijken en toevoegen aan gedeelde bestanden en mappen, maar ze kunnen geen wijzigingen aanbrengen.

highlight icon

Opmerking: alle leden van het Family-abonnement hebben automatisch bewerkingsrechten voor de bestanden en mappen in de map Gezinsruimte.

Bestanden delen in Dropbox Family

Met een Dropbox Family-abonnement kun je bestanden delen met andere gezinsleden, net zoals je elk ander bestand in Dropbox deelt, bijvoorbeeld door delen via e-mail of delen via een koppeling.

Heb je problemen met je Dropbox Family-account?

Als je problemen ondervindt met je Dropbox Family-account, lees dan hoe je problemen oplost als je lid wordt van een Family-abonnement. Je kunt ook contact opnemen met Dropbox-support.