Administratorer: Slik administrerer du teamområdet for teamet ditt

Oppdatert Apr 22, 2024
person icon

Denne artikkelen beskriver en funksjon som er tilgjengelig for visse typer administratorer av Dropbox-teamkontoer.

Visse typer administratorer kan kontrollere mappestrukturen på overordnet nivå for teamets konto, samt redigeringstillatelser og tilgang til teammapper. De kan også få tilgang til teammedlemmers personlige mapper fra administratorverktøyet.

Slik administrerer du hvem som kan opprette teammapper på overordnet nivå

highlight icon

Slik administrerer du hvem som kan opprette teammapper på overordnet nivå i teamområdet:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Rull til Innhold-delen.
  5. Klikk på Innholdsstyring på overordnet nivå.
  6. Klikk på rullegardinmenyen og velg Alle eller Bare administratorer.
    • Merk: Hvis dette er satt til Alle, vil alle teammedlemmer kunne opprette, gi nytt navn, flytte eller slette teammapper på overordnet nivå.

Slik administrerer du tilgang til en teammappe

Slik administrerer du hvem som kan se eller redigere en teammappe:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innhold.
  4. Klikk «» (ellipse) ved siden av teammappenavnet.
  5. Klikk på Del med Dropbox.
    • For å endre tillatelser for en gruppe eller enkeltperson klikker du på bruker- eller gruppenavnet. Herfra kan du klikke Fjern for å fjerne tilgang helt, eller klikke på rullegardinmenyen for å gi skrivetilgang eller skrivebeskyttet tilgang.
    • For å kontrollere hvem andre som kan administrere tilatelser for teammappen klikker du på tannhjul-ikonet for å administrere hvem som kan legges til i mappen, og hvem som kan legge til personer i mappen. Hvis dette er satt til Teammedlemmer som kan redigere, vil teammedlemmer med redigeringstilgang til mappen kunne legge til eller fjerne personer fra mappen. Hvis dette er satt til Bare administratorer, vil ikke teammedlemmer med redigeringstilgang til teammappen kunne legge til eller fjerne personer fra mappen.
      • Hvis teammappen ble opprettet av en administrator, vil Administrer tilgang-innstillingen automatisk settes til Bare teamadministratorer. Hvis teammappen ble opprettet av et teammedlem, vil Administrer tilgang-innstillingen automatisk bli satt til Teammedlemmer som kan redigere.

Slik oppretter du en mappe på overordnet nivå

Hvis du er administrator, kan du lese om hvordan du oppretter en teammappe fra administratorverktøyet

highlight icon

Merk: Når en teammappe opprettes, velger personen som opprettet den, når de vil dele mappene og hvem de vil dele den med.

Slik administrerer du tilgang til mapper på overordnet nivå

Slik administrerer du tilgang til en delt mappe som er på overordnet nivå av teamområdet:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk på Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innhold.
  4. Hold markøren over mappen du vil ha tilgang til.
  5. Klikk på Administrer.
highlight icon

Merk: Du ser en liste over navn og grupper av alle som har tilgang til denne teammappen.

1. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av navnet på personen eller gruppen du vil endre tilgang for. Herfra kan du gi tillatelse til Kan redigere eller Kan se teammappen. Eller du kan fjerne tillatelsen helt ved å klikke på Fjern. Klikk på Fjern igjen for å bekrefte. Du kan også skrive inn navnet på en person eller gruppe og klikke på Legg til for å legge dem til i mappen.
highlight icon

Merk: Administratorer kan også slette, arkivere, kopiere og gi nytt navn til teammapper.

Slik får du tilgang til et teammedlems personlige mappe

highlight icon

Teamadministrator på Advanced-, Business Plus- og Enterprise-abonnementer kan få tilgang til teammedlemmers personlige mapper ved å logge på som medlem eller fra Innhld-siden. Slik får du tilgang til et teammedlems personlige mappe fra Innhold-siden:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Medlemmer.
  4. Klikk på tannhjulikonet ved siden av teammedlemmet du vil logge på som.
  5. Klikk Logg på som medlem.
  6. Klikk på Logg på for å bekrefte.
  7. Når du er ferdig, klikker du på Logg av på det røde banneret øverst på siden.

Finn ut mer om «logg på som medlem».

highlight icon

Obs! For hjelp med å administrere teammapper, eller for å kansellere Dropbox-teamplanen eller prøveversjonen, kan du kontakte Dropbox-kundestøtten.