Basic Team : en oversikt

Oppdatert Jun 19, 2024
person icon

Denne artikkelen beskriver en funksjon som er tilgjengelig for enkelte brukere med Dropbox Basic-abonnement og noen brukere som nedgraderer fra prøveperioder eller betalte teamabonnementer. Foreløpig er det bare brukere i New Zealand, Australia og Canada som kan opprette Basic-team eller nedgradere til et Basic-team. Brukere andre steder kan likevel bli medlemmer av Basic-team.

Dropbox Basic Team er et gratis teamabonnement som gir deg mulighet til å samarbeide, dele filer og dokumentere og jobbe med prosjekter sammen, alt innenfor et felles arbeidsområde for opptil 10 personer.

Funksjoner

I tillegg til funksjonen som følger med Dropbox Basic, inkluderer Basic Team:

Lagringsplass for Team: Hvert Basic-team får 2 GB lagringsplass delt mellom teammedlemmene.

Delt teammappe: Samarbeid sømløst innenfor teamets delte mappe, og legg til og rediger dokumenter som alle i teamet trenger å se.

Finn ut mer om medlems- og teammapper.

Administratorverktøy-tilgang: Alle teammedlemmer vil kunne se administratorverktøyet. Herfra kan du spore bruken din og se hvilken funksjoner du har tilgang til.

Teamadministratoren kan bruke verktøyet til å oppgradere teamet, legge til og fjerne medlemmer, kontrollere eksterne delingsinnstillinger og slette, flytte og laste ned innhold fra teammappen.

highlighter icon

Merk: Bare teamadministrator kan bruke administratorverktøyet for å fjerne teammedlemmer og avvikle teamet.

Sammenligning av funksjoner

Funksjon Basic team Business-team
Maksimalt antall brukere 10 500
Lagringsplass 2 GB

Starter på 9 TB

Opptil 1000 TB

Størrelsesgrense for filoverføring 100 MB 100 GB
Filgjenopprettingsvinduet 30 dager 180 dager
E-underskrift-forespørsler 3 per bruker, per måned Ubegrenset
PDF-redigering Kun grunnleggende redigering Avansert PDF-redigering
Administratorverktøy Begrenset tilgang og funksjonalitet Full tilgang

Finn ut mer om betalte teamabonnementer her.

Slik starter du et Basic-team

Slik oppretter du et team:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på Start et team øverst til høyre.
  3. Angi e-postadressen til personene du vil legge til i teamet.
    • Hvis du vil endre navnet på teamet ditt, klikker du på blyantikonet ved siden av det gjeldende navnet.
  4. Klikk Send invitasjoner.

Når du har opprettet teamet ditt, blir de eksisterende filene dine lagt til i den personlige mappen din, og teamet får en mappe som alle har tilgang til. Medlemmer kan også opprette nye mapper.

Slik inviterer du noen til et Basic-team

Slik inviterer du noen til det kostnadsfrie teamet ditt:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på Inviter noen øverst til høyre.
  3. Angi e-postadressen til personene du ønsker å invitere til teamet, og en melding om ønskelig.

Når noen godtar en invitasjon, vil de ha tilgang til teammappene de har tilatelser for.

Administrer hvem som kan sende invitasjoner

Alle i teamet ditt vil som standard kunne invitere nye medlemmer. Administratorer kan endre disse innstillingene i administratorverktøyet.

Slik slår du av dette:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Velg Medlemskap.
  5. Sett Medlemmer kan invitere noen til teamet til «Av».
highlighter icon

Merknader:

• Et gratis team er begrenset til 10 medlemmer.
  • Bare Dropbox Basic-brukere kan bli invitert til et Basic-team.

Slik blir du med på et Basic-team

Som en eksisterende Dropbox-bruker

Slik blir du med i et team du har blitt invitert til:

1. Åpne invitasjonen i innboksen din.
  2. Klikk på Bli med i teamet.
  3. Logg deg på Dropbox-kontoen din
  4. Velg Ja eller Nei når du blir spurt om du har filer som din Basic-teamadministrator ikke skal ha tilgang til.
    • Hvis Ja, vil vi anbefale at du oppretter en ny Dropbox-konto, med en ny e-postadresse for de eksisterende filene dine før du blir med i teamet.
    • Hvis Nei, vil de eksisterende filene dine bli lagt til i en personlig mappe i teamet. Disse eksisterende filene vil bruke teamets lagringsplasskvote på 2 GB.
highlighter icon

Merknader:

• E-postadressen du mottok invitasjonen gjennom, vil være den som er koblet til teamet. Du vil ikke få tilgang til teammappen med din nye konto.
  • Hvis du velger å kombinere din eksisterende Dropbox-konto med teamkontoen, vil teamadministratoren din kunne se filene i den personlige mappen din, og fjerne tilgangen din til disse filene. Hvis du vil forlate teamet, må administratoren din fjerne deg.

Hvis du ikke har en Dropbox-konto

Slik blir du med i et team:

1. Åpne invitasjonen i innboksen din.
  2. Klikk på Bli med i teamet.
  3. Angi navn, e-postadresse og passord.
  4. Vær på utkikk etter en bekreftelses-e-post i innboksen.

Når du har bekreftet e-posten din, har du full tilgang til det nye teamet ditt.

Slik laster du opp innhold til et team

Slik laster du opp innhold til en teammappe:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på teammappen.
  3. Klikk på Last opp under søkefeltet øverst.
  4. Klikk på Filer eller Mappe:
    • Hvis du velger Filer, velger du så mange filer du vil og klikker på Åpne.
    • Hvis du velger Mappe, velger du en mappe og klikker på Last opp.

Disse filene vil nå være tilgjengelige for hvert medlem av teamet med tilgang til mappen.

Slik deler du innhold til et team

Hvis filen eller mappen ligger i en personlig mappe

Hvis du er eier av en fil eller en mappe, kan du dele den fra din personlige mappe med grupper eller enkeltpersoner i teamet ditt. Hvis du deler en fil eller mappe som ligger i din personlige mappe, er det bare filen eller mappen du velger som deles. Ingenting annet i den personlige mappen din deles med mindre du velger å dele den.

Du kan gjøre følgende:

1. Dele filen eller mappen via e-post.
highlighter icon

Obs! Den du delte mappen med, får en mappeinvitasjon. Denne invitasjonen viser hvor mappen legges til: enten i vedkommendes personlige mappe eller en teammappe.

1. Sende en lenke for å se eller redigere filen eller mappen.
  2. Flytte filen eller mappen fra din personlige mappe til en teammappe.  Dette betyr at filen eller mappen vil være tilgjengelig for alle som har tilgang til mappen du flytter den til.

Hvis filen eller mappen er i en teammappe

Du kan:

1. Dele filen eller mappen via e-post.
  2. Sende en lenke for å se eller redigere filen eller mappen.

Slik laster du ned Dropbox for datamaskinen din og mobilenhetene dine

Slik installerer du Dropbox-skrivebordsapp

1. Last ned Dropbox-skrivebordsprogrammet.
  2. Når Dropbox er installert på datamaskinen din, vil du se et Dropbox-ikon på oppgavelinjen (Windows) eller menylinjen (Mac), og en Dropbox-mappe på harddisken din.
  3. Du blir bedt om å logge på med din Dropbox-teamkontolegitimasjon. Du bør bruke samme e-postadresse og passord som du logger på med på dropbox.com (dette vil være likt for alle enhetene dine).

Dropbox-skrivebordsappen er tilgjengelig for operativsystemene Linux, Windows og macOS. Finn ut mer om bruk av Dropbox med Windows 10 i S-modus eller på Linux.

Finn mer informasjon om Dropbox-kompatibilitet med operativsystemet ditt.

Finn ut mer om hva du må gjøre hvis Dropbox ikke vil installere.

Slik laster du ned Dropbox-mobilappen

Last ned den fra dropbox.com/mobileeller din foretrukne appbutikk.

Hvis du allerede har Dropbox-mobilappen på telefonen eller nettbrettet, er det bare å logge på med e-post og passord. Du kan også logge på med SSO med Google- eller Apple-kontoen din.

Slik oppløser du et team

Slik oppløser du et Basic-team:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på teamnavnet øverst til venstre.
  3. Velg Oppløs team fra rullegardinmeny.
  4. Velg årsaken til å forlate og klikk Fortsett.
  5. Velg hva du vil gjøre med teamfiler når oppløsningen er fullført.
    • Merk: For å forhindre at teammedlemmer beholder tilgang til innhold som var i teamområdet, er det enklest å velge Lagre filer og flytt til individuelle kontoer. Dette overfører eierskapet til teamfilene til administratoren. Du kan da velge å fjerne deling av spesifikke filer og mapper både før og etter teamet oppløses.
  6. Klikk på Bekreft.

Når du oppløser teamet ditt:

• Alle teammedlemmer og administratorer får en Dropbox Basic-konto som inneholder deres personlige mapper.
  • Innholdet som var i teamområdet, blir plassert i delte mapper, som eies av teamadministratoren som utløste teamoppløsningen . Alle brukere som tidligere har hatt tilgang til dette innholdet, inkludert administrator, teammedlemmer og eksterne samarbeidspartnere, fortsetter å ha tilgang til delte mapper.
  • Replay- og Capture-innhold vil ikke være tilgjengelig etter at team er oppløst.

Når et team oppløses, vil dessuten følgende skje:

• Teamstrukturen blir slettet.
  • Alle som får tilgang til delte mapper i teammapper vil beholde sine tilatelser, slik at de kan se og samhandle med innholdet innenfor.
  • Ventende invitasjoner blir slettet.
  • Innhold fra slettede teammedlemmer blir permanent tapt.
  • Slettede filer og mapper kan ikke gjenopprettes.
  • Alle ventende forespørsler om underskrift blir kansellert.
  • Signerte dokumenter kan ikke redigeres, men kan fortsatt ses eller lastes ned av alle brukere som tidligere har hatt tilgang til teammappen.

Slik forlater du et team

For å forlate et team som teammedlem må du be om at administratoren din fjerner deg fra teamet. Hen kan gjøre det gjennom administratorverktøyet.

Slik fjerner du et medlem fra teamet som administrator:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Hold markøren over teamnavnet øverst til venstre.
  3. Velg Administratorverktøy fra rullegardinmenyen.
  4. Klikk på Medlemmer i venstre sidestolpe.
  5. Klikk på «» (ellipse) ved siden av navnet på personen du vil fjerne.
  6. Velg Slett.
  7. Velg når du vil overføre dette medlemmets filinnhold til et annet teammedlem, og om du vil slette innhold fra dette medlemmets enheter neste gang vedkommende logger på.
    • Under Vil du overføre filinnholdet til dette medlemmet til et annet teammedlem?,  velger du enten Overfør nå eller Overfør senere. Hvis du velger Overfør nå, angir du mottakerens navn eller e-postadresse.
    • Under Vil du slette innhold fra enhetene til dette medlemmet neste gang vedkommende logger på?, velger du Ja eller Nei.
  8. Klikk på Fortsett.
  9. Les all informasjonen om Fullstendig sletting før du bekrefter valget ditt.
  10. Klikk på Slett konto.

Når du forlater et team, vil du beholde tilgang til den personlige mappen din, men du vil ikke lenger kunne få tilgang til den delte teammappen.

Oppgradere et team

Når du oppgraderer teamet ditt, får du tilgang til flere premiumfunksjoner, som ekstra lagringsplass, avanserte administratorfunksjoner, forbedret kundestøtte med mer.

Finn ut mer om Dropbox sine teamabonnemeneter her.

Slik oppgraderer du teamet:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk Oppgrader øverst til høyre.
  3. Velg antall lisenser du trenger og om du vil bli fakturert månedlig eller årlig.
    • Merk: Du kan ikke legge til færre lisenser enn antall medlemmer på teamet ditt.
  4. Angi betalingsopplysningene dine.
  5. Kryss av i boksen for å godta Dropbox Business-avtalen og -vilkårene.
  6. Klikk på Kjøp.
highlighter icon

Merk: Gratis team kan kun oppgradere gjennom et direkte kjøp og vil ikke være kvalifisert for prøveperioder.

Nedgradere et team

Administratorer for betalte team eller prøveperioder for betalte team kan kanskje nedgradere til et Basic-team.

Teamet ditt er kvalifisert for en nedgradere hvis:

• Det har 10 medlemmer eller færre.
  • Det har brukt 2 GB eller mindre av lagringsplassen.

Nedgradering fra et betalt teamabonnement innebærer følgende:

• Lagringsplassen som deles av team, blir på 2 GB.
  • Størrelsesgrensen for teamet blir 10 medlemmer.
  • Premium sikkerhetsfunksjoner som SSO, to-trinns verifisering og enhetsgodkjenning blir fjernet.
  • Ubegrensede signaturforespørsler blir fjernet.
  • Fristen på 180 dager for å gjenopprette slettede filer reduseres til 30 dager.
  • Muligheten til å spore filengasjement blir fjernet.
  • API-tilgang for tilknyttede apper blir opphevet.

Finn ut mer om funksjoner som er tilgjengelig på Dropbox Essentials, Business, Business Plus og Enterprise.

Slik nedgraderer du et team

Slik nedgraderer du teamet ditt:

1. Logg på Dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk på Administratorverktøy i sidestolpen til venstre.
  3. Klikk på Fakturering i venstre sidestolpe.
  4. Bla ned og klikk på Avbestill abonnement.
  5. Velg grunnen til at du avbestiller.
  6. Klikk på Fortsett med avbestillingen.
  7. Under Bekreft følgende, merker du av i alle boksene.
  8. Klikk på Fullfør avbestilling
  9. På dropbox.com-startsiden klikker du på Se gjennom alternativer i den røde linjen øverst på skjermen.
  10. Velg Bytt til et gratis Dropbox-abonnement for team.
  11. Klikk på Bekreft endring.