Basic-teams: een overzicht

Bijgewerkt Jun 19, 2024
person icon

In dit artikel wordt een functie beschreven die beschikbaar is voor sommige gebruikers van Dropbox Basic, en sommige gebruikers die downgraden vanuit een proefperiode of een betaald teamabonnement. Momenteel kunnen alleen gebruikers in Nieuw-Zeeland, Australië en Canada Basic-teams maken of downgraden naar een Basic-team. Gebruikers op andere locaties kunnen wel lid worden van Basic-teams.

Dropbox Basic-teams is een gratis abonnement voor teams waarmee je kunt samenwerken, bestanden en documenten kunt delen en samen aan projecten kunt werken, allemaal in een gedeelde werkruimte voor maximaal 10 personen.

Functies

Naast de functies die beschikbaar zijn voor Dropbox Basic, behelst Basic-teams het volgende:

Opslagruimte voor teams: elk Basic-team krijgt 2 GB opslagruimte die wordt gedeeld met de teamleden.

Gedeelde teammappen: werk naadloos samen in de gedeelde map van je team, waarbij je documenten toevoegt en bewerkt die iedereen in het team moet kunnen zien.

Meer informatie over leden- en teammappen.

Toegang tot de beheerconsole: elk teamlid kan de beheerconsole weergeven Hier kun je je gebruik bijhouden en zien tot welke functies je toegang hebt.

De teambeheerder kan de console gebruiken om het team te upgraden, leden toe te voegen en te verwijderen, instellingen voor extern delen te beheren en materiaal uit de teammap te verwijderen, verplaatsen en downloaden.

highlighter icon

Opmerking: Alleen de teambeheerder kan de beheerconsole gebruiken om teamleden te verwijderen en het team te ontbinden.

Vergelijking van functies

Functie Basic team Business-team
Maximaal aantal gebruikers 10 500
Opslagruimte 2 GB

Vanaf 9 TB

Tot 1.000 TB

Maximale bestandsoverdrachtgrootte 100 MB 100 GB
Venster Bestandsherstel 30 dagen 180 dagen
E-handtekeningverzoeken 3 per gebruiker, per maand Onbeperkt
PDF's bewerken Alleen basisbewerking Geavanceerde bewerking van PDF's
Beheerconsole Beperkte toegang en functionaliteit Volledige toegang

Meer informatie over betaalde teamabonnementen vind je hier.

Een Basic-team starten

Een team maken:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik rechtsboven op Een team starten.
  3. Voer de e-mailadressen in van de mensen die je aan het team wilt toevoegen.
    • Als je de naam van je team wilt wijzigen, klik je op het potloodpictogram naast de huidige naam.
  4. Klik op Uitnodigingen verzenden.

Nadat je je team hebt gemaakt, worden je bestaande bestanden toegevoegd aan je persoonlijke map en krijgt het team een map waar iedereen toegang toe heeft. Leden kunnen ook nieuwe mappen maken.

Mensen uitnodigen voor een Basic-team

Iemand uitnodigen om lid te worden van je team:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik rechtsboven op Mensen uitnodigen.
  3. Voer de e-mailadressen in van de mensen die je wilt uitnodigen voor het team, plus eventueel een bericht.

Als mensen een uitnodiging accepteren, krijgen ze toegang tot de teammappen waarvoor ze machtigingen hebben.

Beheren wie uitnodigingen kan verzenden

Iedereen in je team kan standaard nieuwe leden uitnodigen. Beheerders kunnen deze instellingen wijzigen in de beheerconsole.

Om dit uit te schakelen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Selecteer Lidmaatschap.
  5. Zet de optie Leden kunnen mensen uitnodigen voor het team op 'Uit'.
highlighter icon

Opmerkingen:

• Een gratis team heeft een maximum van 10 leden.
  • Alleen Dropbox Basic-gebruikers kunnen worden uitgenodigd voor een Basic-team.

Lid worden van een Basic-team

Als bestaande Dropbox-gebruiker

Om lid te worden van een team waarvoor je bent uitgenodigd:

1. Open de uitnodiging in je Postvak IN.
  2. Klik op Lid worden van team.
  3. Meld je aan bij je Dropbox-account.
  4. Selecteer Ja of Nee als je wordt gevraagd of je bestanden hebt waartoe de beheerder van je Basic-team geen toegang moet hebben.
    • Als je Ja kiest: we raden je aan een nieuw Dropbox-account te maken, met een nieuw e-mailadres voor je bestaande bestanden, voordat je lid wordt van het team.
    • Als je Nee kiest: je bestaande bestanden worden toegevoegd aan een persoonlijke map in het team. Deze bestaande bestanden maken gebruik van het opslagquotum van 2 GB voor het team.
highlighter icon

Opmerkingen:

• Het e-mailadres waarmee je de uitnodiging hebt ontvangen, is het e-mailadres dat aan het team is gekoppeld. Met je nieuwe account heb je geen toegang tot de teammap.
  • Als je ervoor kiest om je bestaande Dropbox-account te combineren met het teamaccount, kan je teambeheerder de bestanden in je persoonlijke map inzien en je toegang tot die bestanden verwijderen. Als je het team wilt verlaten, moet je beheerder je verwijderen.

Als je geen Dropbox-account hebt

Om lid te worden van een team:

1. Open de uitnodiging in je Postvak IN.
  2. Klik op Lid worden van team.
  3. Vul je naam, e-mailadres en wachtwoord in.
  4. Kijk of je een verificatie-e-mail hebt ontvangen.

Nadat je je e-mailadres hebt geverifieerd, heb je volledige toegang tot je nieuwe team.

Materiaal uploaden naar een team

Materiaal uploaden naar een teammap:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je teammap.
  3. Klik op Uploaden onder de zoekbalk bovenaan.
  4. Klik op Bestanden of Map:
    • Als je Bestanden kiest, selecteer je zoveel bestanden als je wilt en klik je vervolgens op Openen.
    • Als je Map kiest, selecteer je een map en klik je op Uploaden.

Deze bestanden zijn nu toegankelijk voor elk lid van het team met toegang tot die map.

Materiaal delen met een team

Als het bestand of de map in een persoonlijke map staat

Als je eigenaar bent van een bestand of map, kun je dit item vanuit je persoonlijke map delen met individuele leden van je team. Als je een bestand of map in je persoonlijke map deelt, wordt alleen het item gedeeld dat je selecteert. Niets anders in je persoonlijke map wordt gedeeld, tenzij je ervoor kiest het te delen.

Je kunt daar het volgende doen:

1. Het bestand of de map delen via e-mail.
highlighter icon

Opmerking: Iedereen met wie je de map hebt gedeeld, ontvangt een mapuitnodiging. Deze uitnodiging laat zien waar de map wordt toegevoegd: in de persoonlijke map of in de teammap.

1. Een link versturen waarmee de ontvanger het bestand of de map kan bekijken of bewerken.
  2. Het bestand of de map verplaatsen van je persoonlijke map naar een teammap. Dit betekent dat het bestand of de map toegankelijk wordt voor iedereen die toegang heeft tot deze map.

Als het bestand of de map in een teammap staat

Je kunt:

1. Het bestand of de map delen via e-mail.
  2. Een link versturen waarmee de ontvanger het bestand of de map kan bekijken of bewerken.

Dropbox downloaden voor je computer en mobiele apparaten

De Dropbox desktop-app installeren

1. Download de Dropbox desktop-app.
  2. Nadat Dropbox op je computer is geïnstalleerd, zie je een Dropbox-pictogram in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac), en een Dropbox-map op je harde schijf.
  3. Je wordt gevraagd om je aan te melden met de aanmeldgegevens van je Dropbox-teamaccount. Je moet hetzelfde e-mailadres en wachtwoord gebruiken als waarmee je je hebt aangemeld op dropbox.com (dit is hetzelfde voor al je apparaten).

De Dropbox desktop-app is beschikbaar voor de besturingssystemen Linux, Windows en macOS. Lees meer over het gebruik van Dropbox met Windows 10 in de S-modus of op Linux.

Meer informatie over de compatibiliteit van Dropbox met je besturingssysteem

Meer informatie over wat je moet doen als je Dropbox niet kunt installeren.

De mobiele Dropbox-app downloaden

Download de app van dropbox.com/mobileof via de appstore van je voorkeur.

Als de mobiele Dropbox-app al op je telefoon of tablet staat, meld je dan gewoon aan met je e-mailadres en wachtwoord. Je kunt je ook aanmelden met SSO met je Google- of Apple-account.

Een team ontbinden

Een Basic-team ontbinden:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik linksboven op de naam van het team.
  3. Selecteer Team ontbinden in het vervolgkeuzemenu.
  4. Selecteer je reden voor de ontbinding en klik op Doorgaan.
  5. Kies wat moet worden gedaan met teambestanden nadat de ontbinding is voltooid.
    • Opmerking: Om te voorkomen dat teamleden toegang houden tot materiaal dat zich in de teamruimte bevond, is het het eenvoudigst om Bestanden opslaan en verplaatsen naar individuele accounts te selecteren. Hierdoor wordt de eigendom van de teambestanden overgedragen aan de beheerder. Je kunt er dan voor kiezen om het delen van specifieke bestanden en mappen op te heffen, zowel voor als na de ontbinding van het team.
  6. Klik op Bevestigen.

Wanneer je je team opzegt, gebeurt het volgende:

• Alle teamleden krijgen een Dropbox Basic-account dat hun persoonlijke mappen bevat.
  • Het materiaal dat zich in de teamruimte bevond, wordt in gedeelde mappen geplaatst. Deze worden eigendom van de teambeheerder die het team heeft ontbonden. Alle gebruikers die eerder toegang hadden tot dit materiaal, inclusief beheerders, teamleden en externe collega's, houden toegang tot de gedeelde mappen.
  • Replay- en Capture-materiaal zullen niet meer toegankelijk zijn nadat het team is opgezegd.

Bovendien gebeurt het volgende als een team wordt ontbonden:

• De teamstructuur wordt verwijderd.
  • Iedereen die toegang heeft gekregen tot gedeelde mappen binnen teammappen behoudt diens rechten om het materiaal te bekijken en ermee te communiceren.
  • Openstaande uitnodigingen worden verwijderd.
  • Materiaal van verwijderde teamleden gaat definitief verloren.
  • Verwijderde bestanden en mappen kunnen niet worden hersteld.
  • Openstaande handtekeningaanvragen worden geannuleerd.
  • Ondertekende documenten kunnen niet worden bewerkt, maar kunnen nog steeds worden weergegeven of gedownload door alle gebruikers die eerder toegang hadden tot de teammap.

Een team verlaten

Om een team te verlaten als teamlid, moet je je beheerder verzoeken je uit het team te verwijderen. Dat kan deze doen via de beheerconsole.

Een lid uit het team verwijderen als beheerder:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs met de muis de naam van het team linksboven aan.
  3. Selecteer Beheerconsole in het vervolgkeuzemenu.
  4. Klik op Leden in de linkerzijbalk.
  5. Klik op '' (drie horizontale puntjes) naast de naam van de persoon die je wilt verwijderen.
  6. Selecteer Verwijderen.
  7. Kies wanneer het materiaal van dit lid wordt overgedragen naar aan een ander teamlid en of het materiaal van de apparaten van dit lid moet worden verwijderd wanneer het lid de volgende keer online is.
    • Selecteer onder Wil je het materiaal van dit lid overdragen naar een ander teamlid? de optie Nu overdragen of Later overdragen. Als je Nu overdragen selecteert, voer je de naam of het e-mailadres van de ontvanger in.
    • Selecteer onder Wil je het materiaal van de apparaten van dit lid verwijderen wanneer het de volgende keer online is? de optie Ja of Nee.
  8. Klik op Doorgaan.
  9. Controleer het scherm 'Account volledig verwijderen' om de selectie te bevestigen.
  10. Klik op Account verwijderen.

Wanneer je een team verlaat, houd je toegang tot je persoonlijke map, maar heb je geen toegang meer tot de gedeelde teammap.

Een team upgraden

Als je je team upgradet, krijg je toegang tot meer premium functies, zoals extra opslagruimte, geavanceerde mogelijkheden voor beheerders, verbeterde klantsupport en meer.

Meer informatie over Dropbox-teamabonnementen vind je hier.

Om het team te upgraden:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik rechtsboven op Upgraden.
  3. Kies het aantal licenties dat je nodig hebt en of je maandelijkse of jaarlijkse facturering wilt.
    • Opmerking: Je kunt niet minder licenties toevoegen dan het aantal leden dat je gratis team telt.
  4. Voer je betalingsgegevens in.
  5. Vink het vakje aan dat je akkoord gaat met de overeenkomst en voorwaarden van Dropbox Business.
  6. Klik op Kopen.
highlighter icon

Opmerking: gratis teams kunnen alleen upgraden via rechtstreekse aanschaf en komen niet in aanmerking voor een proefperiode.

Een team downgraden

Beheerders van betalende teams of proefperiodes voor betalende teams kunnen mogelijk downgraden naar een Basic-team.

Je team komt in aanmerking voor downgraden als:

• het 10 leden of minder heeft,
  • het 2 GB of minder opslagruimte heeft gebruikt.

Downgraden vanuit een betaald teamabonnement betekent:

• De door het team gedeelde opslagruimte is 2 GB.
  • De maximale grootte van het team is 10 leden.
  • Premium beveiligingsfuncties zoals SSO, tweestapsverificatie en apparaatgoedkeuring worden verwijderd.
  • Onbeperkte handtekeningaanvragen worden verwijderd.
  • De periode van 180 dagen voor het terugzetten en verwijderen van bestanden wordt teruggebracht naar 30 dagen.
  • De mogelijkheid om de interactie met bestanden te volgen, wordt verwijderd.
  • API-toegang voor gekoppelde apps wordt ingetrokken.

Meer informatie over de functies die beschikbaar zijn voor Dropbox Essentials, Business, Business Plus en Enterprise.

Een team downgraden

Je team downgraden:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Facturering in de linkerzijbalk.
  4. Scrol omlaag en klik op Abonnement opzeggen.
  5. Selecteer de reden van de opzegging.
  6. Klik op Doorgaan met opzeggen.
  7. Schakel alle selectievakjes in onder Ga akkoord met het volgende.
  8. Klik op Opzegging voltooien.
  9. Klik op de startpagina van Dropbox op Opties bekijken in de rode balk bovenaan je scherm.
  10. Selecteer Wijzigen in een gratis Dropbox-abonnement voor teams.
  11. Klik op Wijziging bevestigen.