Beheerders: Dropbox-bestanden organiseren met de pagina Materiaal

Bijgewerkt Sep 27, 2023

In dit artikel wordt een functie beschreven die beschikbaar is voor sommige beheerders van Dropbox-teams.

Bepaalde typen beheerders kunnen de pagina Materiaal gebruiken om materiaal te bekijken en te beheren. Typen beheerders die toegang hebben tot de pagina Materiaal zijn onder andere:

• Teambeheerders
  • Beveiligingsbeheerders
  • Materiaalbeheerders
  • Compliancebeheerders

De pagina Materiaal openen

Je opent de pagina Materiaal als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Materiaal in de linkerzijbalk.

Je gaat naar de pagina Materiaal, waar je met een zoekbalk en verschillende tabbladen de bestanden en mappen van je team kunt beheren.

De pagina Materiaal gebruiken

Onder de zoekbalk kun je wisselen tussen de tabbladen om verschillende typen bestanden te bekijken. Bijvoorbeeld:

• Team en gedeeld — op dit tabblad kun je:
    • teammappen en gedeelde mappen zoeken en sorteren;
    • het lidmaatschap van teammappen en gedeelde mappen beheren: gebruikers toevoegen of verwijderen, machtigingen aanpassen en bekijken welke bestanden zijn gedeeld met niet-teamleden;
    • teammappen en gedeelde mappen toevoegen, verwijderen en kopiëren.
  • Gearchiveerd — op dit tabblad kun je:
    • gearchiveerde documenten terugzetten;
    • gearchiveerde teammappen definitief verwijderen;
    • namen van gearchiveerde mappen wijzigen.
    • Opmerking: dit tabblad is niet voor alle teams beschikbaar.
  • Leden/Toegang voor leden — op dit tabblad kun je:
    • bekijken tot welke mappen een bepaald teamlid toegang heeft. Klik op de naam of het e-mailadres van het lid van wie je de toegangsrechten wilt bekijken.
    • Opmerking: dit tabblad is niet voor alle teams beschikbaar.
  • Vergrendelde bestanden — op dit tabblad kun je:
    • bestanden ontgrendelen die teamleden hebben vergrendeld. Wijs het item aan dat je wilt ontgrendelen (bestand of map), klik op '' (drie puntjes) en vervolgens op Bewerken ontgrendelen.
highlight icon

Opmerking: niet alle tabbladen zijn voor alle teams beschikbaar.

De pictogrammen naast de mappen van je team vertegenwoordigen verschillende machtigingsniveaus. Meer informatie over de verschillende mappictogrammen en wat ze betekenen.