Beheerders: de teamruimte van je team beheren

Bijgewerkt Apr 23, 2024
person icon

In dit artikel wordt een functie beschreven die beschikbaar is voor bepaalde typen beheerders van Dropbox-teamaccounts.

Bepaalde typen beheerders kunnen het hoogste niveau van de mappenstructuur van hun teamaccount beheren, machtigingen verlenen en toegang tot teammappen toewijzen. Ze hebben vanuit de beheerconsole ook toegang tot de individuele ledenmappen.

Beheer wie een teammap op het hoogste niveau kan aanmaken

highlight icon

Let op: Standaard kan iedereen een teammap maken op Business en Business Plus Teams. Beheerders kunnen deze materiaalbeheerinstellingen op het hoogste niveau op elk moment wijzigen vanuit de beheerconsole

Om te beheren wie een teammap kan maken op het hoogste niveau van de teamruimte:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Scrol je naar het gedeelte Materiaal.
  5. Klik op hoogste niveau materiaalbeheer.
  6. Klik op de vervolgkeuzelijst en selecteer Iedereen of Alleen beheerders.
    • Let op: Als dit op Iedereen staat, kunnen alle teamleden een teammap op het hoogste niveau maken, hernoemen, verplaatsen of verwijderen.

Beheer de toegang tot een teammap

Beheren wie een teammap kan bekijken of bewerken:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Inhoud.
  4. Klik op '' (drie horizontale puntjes) naast de naam van de teammap.
  5. Klik op Delen met Dropbox.
    • Als je de machtigingen voor een groep of individu wilt wijzigen, klik je op de gebruikers- of groepsnaam. Vanaf hier kun je op Verwijderen klikken om de toegang volledig te verwijderen, of op de vervolgkeuzelijst klikken om machtigingen voor bewerken of alleen-lezen te geven.
    • Als je wilt bepalen wie nog meer machtigingen voor de teammap kan beheren, klik je op het tandwielpictogram om te beheren wie aan de map kan worden toegevoegd en wie mensen aan de map kan toevoegen. Als dit is ingesteld op Teamleden die kunnen bewerken, kunnen teamleden met bewerkingstoegang tot de map mensen toevoegen of verwijderen van de map. Als dit is ingesteld op Alleen beheerders, kunnen teamleden met bewerkingstoegang tot de teammap geen mensen toevoegen of verwijderen van de map.
      • Als de teammap is aangemaakt door een beheerder, worden de instellingen voor Toegangsbeheer automatisch ingesteld op Alleen teambeheerders. Als de teammap is aangemaakt door een teamlid, worden de instellingen voor Toegangsbeheer automatisch ingesteld op Teamleden die kunnen bewerken.

Een map op het hoogste niveau maken

Als je een beheerder bent, leer dan hoe je een teammap aanmaakt vanuit de beheerconsole

highlight icon

Opmerking: Wanneer een teammap wordt gemaakt, bepaalt de persoon die de map heeft gemaakt wanneer hij of zij de map wil delen en met wie de map wordt gedeeld.

Toegang tot mappen op het hoogste niveau beheren

Om de toegang tot een map op het hoogste niveau van de teamruimte te beheren:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Inhoud.
  4. Wijs de naam van de map aan waarvoor je de toegang wilt beheren.
  5. Klik op Beheren.
highlight icon

Opmerking: je ziet een lijst met namen en groepen van iedereen die toegang heeft tot deze teammap.

1. Klik in het vervolgkeuzemenu naast de naam van de persoon of groep waarvoor je de toegang wilt wijzigen. Vanaf hier kun je toegang tot de teammap verlenen door Kan bewerken of Kan weergeven te kiezen. Je kunt de teammap ook volledig ontoegankelijk maken door te klikken op Verwijderen.Klik nogmaals op Verwijderen om te bevestigen. Je kunt ook de naam van een persoon of groep invoeren en klikken op Toevoegen om de persoon of groep aan de map toe te voegen.
highlight icon

Opmerking: beheerders kunnen teammappen ook verwijderen, archiveren, kopiëren en de naam ervan wijzigen.

Toegang krijgen tot de persoonlijke map van een teamlid

Teambeheerders op Advanced, Business Plus en Enterprise hebben toegang tot persoonlijke mappen van teamleden door zich aan te melden als lid of vanaf de pagina Materiaal. Om toegang te krijgen tot de persoonlijke map van een teamlid vanaf de pagina Materiaal:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden.
  4. Klik op het tandwielpictogram naast het account van het teamlid namens wie je je wilt aanmelden.
  5. Klik op Aanmelden als lid.
  6. Klik op Aanmelden om te bevestigen.
  7. Klik als je klaar bent op Afmelden op de rode banner bovenaan de pagina.

Meer informatie over de functie 'Aanmelden als lid'.

highlight icon

Let op: voor ondersteuning bij het beheren van teammappen, of om je Dropbox-teamlidmaatschap of proefperiode op te zeggen, kun je contact opnemen met Dropbox Support.