Hvordan administrere teammapper

Oppdatert Jul 23, 2024
person icon

Informasjonen i denne artikkelen gjelder for visse typer administratorer på Dropbox Professional-, Essentials-, Standard-, Business-, Advanced-, Business Plus- og Enterprise-abonnementer.

Teammappe hjelper administrator med å administrere teamfiler og mapper. Du kan dele teammapper med hele Dropbox-teamet ditt, eller med spesifikke grupper.

Hvis du vil administrere teammappene dine, eller du har problemer med teammappene dine, er det bare å lese videre for bestemte instruksjoner for dette.

Bruker du ikke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør administrering av filtillatelser enkelt.

Slik oppretter du en teammappe

highlighter icon

Obs! Avhengig av teamets innstilling for innholdsadministrering på overordnet nivå, kan teammedlemmer kunne opprette teammapper på overordnet nivå. Administratorer kan administrere disse innstillingene fra administratorverktøyet. Hvis du er administrator, kan du lese om hvordan du oppretter teammapper fra administratorverktøyet.

Slik oppretter du en teammappe som teammedlem:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på Opprett mappe.
  3. I boksen under Navn skriver du inn et navnet på den nye teammappen.
  4. Velg om du vil dele den nye teammappen med Alle på [teamnavn], eller bare med spesifikke personer
    • Fjern avmerkingen i boksen ved siden av Synkroniser automatisk denne mappen til medlemmenes datamaskiner for å forhindre automatisk synkronisering.
  5. Klikk på Opprett.
  6. Hvis du valgte å dele mappen med bestemte personer, vil et popup-vindu vises. Angi navnene på gruppene eller individene du vil slette Teammappe med, klikk deretter på rullegardinmenyen for å velge om du vil gi folk redigerings- eller skrivebeskyttet tilgang.
  7. Klikk på Legg til.
    • Merk: Teammappen deles kun med folk etter at du har angitt navn(ene) eller e-postadressen(e) deres og klikker på Legg til. Hvis du forlater denne skjermen uten å legge til noen, vil ikke teammappen bli delt med noen andre, men du vil fortsatt kunne få tilgang til og administrere teammappen på Dropbox-kontoen din.

Endre navn på en teammappe

Administratorer kan alltid gi nytt navn til teammapper. Avhengig av teamets innstilling for innholdsadministrering på overordnet nivå, kan teammedlemmer også gi nye navn til teammapper de har skrivetilgang til. Administrator kan administrere disse innstillingene fra administratorverktøyet.

Slik gir du nytt navn til en teammappe:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på «» til høyre for mappen du vil endre navnet på.
  3. Klikk på Endre navn
  4. Skriv inn navnet du vil ha, og trykk på returtasten på tastaturet.
  5. Klikk på Endre navn.
highlighter icon

Merk: Når en teammappe får nytt navn, endres navnet for alle teammedlemmer.

Slik flytter du en teammappe

Teammapper på overordnet nivå kan ikke flyttes ut av teamområdet og de kan heller ikke være «hekket» i en annen mappe. Hvis du har skrivetilgang til en teammappe, kan du flytte en undermappe i den til enten en annen teammappe eller en annen undermappe. Undermapper kan ikke flyttes til overordnet nivå av teamområdet.

highlighter icon

Merk: Når du flytter filer og undermapper ut av teammappen, ser du en popup som advarer deg om at eksisterende brukere vil miste tilgangen til filene og undermappene som flyttes ut av teammappen.

Finn ut hvordan du deler eller kopierer en teammappe Kun administrator kan kopiere teammapper på overordnet nivå til andre lokasjoner eller til det overordnede nivået for teamområdet

Slik sletter du en teammappe

highlighter icon

Obs! Avhengig av teamets innstilling for innholdsadministrering på overordnet nivå, kan teammedlemmer kunne slette teammapper på overordnet nivå. Administrator kan administrere disse innstillingene fra administratorverktøyet. Det er imidlertid bare administratorer som kan gjenopprette slettede teammapper.

Slik sletter du en teammappe:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Gå til teammappen du vil slette.
  3. Klikk på «» (ellipse) ved siden av navnet på teammappen.
  4. Klikk på Slett.
  5. Klikk på Slett på nytt for å bekrefte.

Når en teammappe slettes, blir den fjernet fra teamområdet. Imidlertid vil alle som tidligere har hatt tilgang til den beholde tilgangen. For å få tilgang til en slettet teammappe går du til Start helt til venstre sidestolpe og klikker på Vis slettede filer i venstre sidestolpe.

Slik legger du til eller fjerner personer i eller fra en teammappe

highlighter icon

Merk: Hvis du fjerner en bruker eller gruppes tilgang til en teammappe, betyr dette i realiteten at delingen av mappen oppheves.

Teammedlemmer kan være i stand til å legge til eller fjerne personer fra en teammappe. Administratorer kan endre disse innstillingene i Innhold-fanen til administratorverktøyet.

Slik administrerer du tilgang til en teammappe:

1. Hold markøren over mappen du vil ha tilgang til.
  2. Klikk på «» (vertikal ellipse).
  3. Velg Administrer tillatelser.
    • Merk: Du ser en liste over navn og grupper av alle som har tilgang til denne teammappen.
  4. Klikk på navnet på personen eller gruppen du vil endre tilgang for.
    • Her kan du:
      • Endre tillatelse til Kan redigere eller Kan se teammappen.
      • Fjern tillatelsen for en gruppe eller enkeltperson ved å klikke Fjern. Klikk på Fjern igjen for å bekrefte.
      • Skriv inn navnet på en person eller gruppe og klikk på Legg til for å legge dem til i mappen.
warning icon

Viktig merknad: Hvis du sletter en teammappe permanent, kan den ikke gjenopprettes, selv av Dropbox sin kundestøtte.

Fytte en delt mappe inn i en teammappe

Teammedlemmer og administratorer kan flytte en delt mappe inn i teamområdet så lenge følgende krav er oppfylt:

1. Mappen eies av noen på samme team som brukeren som flytter den inn i teamområdet.
  2. Brukeren har redigeringstilgang til mappen som forsøkes flyttet. Slik sjekker du dette:
    • Klikk Del med Dropbox fra rullegardinmenyen til høyre for mappen.
    • Se om brukeren har redigeringstilgang til høyre for vedkommendes navn eller gruppe.
  3. Administrer tilgangsinnstillinger er satt til Mapper-medlemmer. Slik sjekker du dette:
    • Klikk Del med Dropbox fra rullegardinmenyen til høyre for mappen.
    • Klikk på Mappeinnstillinger.
    • Se om Mappe-medlemmer vises i rullegardinlisten ved siden av Administrer tilgang.

Du kan ikke flytte en mappe hvis du ikke har redigeringstilgang til mappen du prøver å flytte mappen inn i.

Jeg prøver å flytte en delt mappe inn i en annen delt mappe

Du kan ikke flytte en delt mappe inn i en annen delt mappe. Dette kalles «nesting», og vil ødelegge delt mappe-funksjonaliteten.

Teammedlemmer som har et teamabonnement kan imidlertid flytte en delt mappe til en teammappe.

highlighter icon

Merk: Teammedlemmer ser en popup som advarer dem om at eksisterende brukere vil miste tilgangen til filene og undermappene som flyttes ut av teammappen.