Pictogrammen, symbolen en kleuren van bestanden en mappen

Bijgewerkt Dec 13, 2023

Dit is een lijst met pictogrammen, symbolen en kleuren die je ziet in je bestanden en mappen van je Dropbox-account.

Als je een ander pictogram zoekt dat niet in deze lijst staat, neem je dit artikel over synchronisatiepictogrammen door.

De map Camera-uploads

De map Camera-uploads is de blauwe map met een camera en een pijl omhoog. Als je de functie Camera-uploads hebt ingeschakeld op je mobiele apparaat, worden je foto's en video's hier opgeslagen. Meer informatie over camera-uploads.

Gewone map

Een blauwe map zonder pictogram is een gewone Dropbox-map. Gewone mappen worden met niemand gedeeld. Je kunt ze gebruiken om bestanden en andere mappen in op te slaan. Meer informatie over het maken en gebruiken van Dropbox-mappen.

Beperkte map

Een blauwe map met een cirkel met een schuine streep erin is een beperkte map. Beperkte mappen zijn alleen beschikbaar voor Dropbox-teams. De meeste mappen in teammappen worden met het hele team gedeeld. Beperkte mappen worden alleen met bepaalde teamleden gedeeld. Meer informatie over beperkte mappen.

Gedeelde map

Een blauwe map met een pictogram van mensen is een gedeelde map. Op dropbox.com en in de mobiele app staan er twee personen in het pictogram. In de desktop-app zijn dat er drie. Een gedeelde map is een map die je hebt gedeeld met anderen of die anderen met jou hebben gedeeld. Meer informatie over mappen delen met anderen.

Teammap

Een blauwe map met een pictogram van twee gebouwen is een teammap. Teammappen zijn alleen beschikbaar voor Dropbox-teams en worden gemaakt door een beheerder. Meer informatie over teammappen.

Map van teamlid

Een blauwe map met een pictogram van een persoon is een teamlidmap. Teamlidmappen zijn alleen beschikbaar voor leden van Dropbox voor bedrijven-teams die beschikken over een mapstructuur voor teamruimtes. Meer informatie over de teamruimte en mappen van teamleden.

Gecodeerde teammap

Een blauwe map met een sleutel in een schildpictogram erop is een gecodeerde teammap.Een gecodeerde teammap is een type map dat alleen toegankelijk is voor en gedecodeerd kan worden door geautoriseerde gebruikers.Meer informatie over gecodeerde teammappen.

Map met doorgangsrecht

Een blauwe map met twee gebouwen en een slot in de rechterbovenhoek erop is een map met doorgangsrecht. Mappen met doorgangsrecht zijn beschikbaar voor leden van Dropbox-teams en geven leden gedeeltelijke toegang tot bepaalde items in de map, maar niet tot de hele map en de inhoud ervan.

Snelkoppeling naar een webpagina

Een bestand met een pijl onderin de hoek is een snelkoppeling naar een webpagina. Als er geen ander pictogram van de website kan worden gebruikt, heeft het bestand een pictogram van een wereldbol. Meer informatie over het opslaan van snelkoppelingen naar webpagina's in Dropbox.

Onbekend bestandstype

Een bestand met een UFO-symbool erop is een onbekend bestandstype. Voeg de juiste extensie toe zodat Dropbox het bestand kan herkennen. Als het bestand bijvoorbeeld een JPG is, voeg je ".jpg" toe aan de bestandsnaam. Meer informatie over het hernoemen van bestanden.

Vergrendeld bestand

Een bestand met een slotpictogram in de hoek is een vergrendeld bestand. Je kunt een bestand vergrendelen, zodat anderen het niet kunnen bewerken. Meer informatie over vergrendelen en ontgrendelen van bestanden.