Automatiseringsopties voor Dropbox

Bijgewerkt Jan 09, 2024

Deze functie is beschikbaar voor alle Dropbox-gebruikers op dropbox.com.

Met de automatiseringsopties van Dropbox kun je taken organiseren en automatiseren, zoals bestanden in je account uitpakken en converteren.

Een geautomatiseerde map maken

Om een geautomatiseerde map te maken:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op + Maken onder de zoekbalk.
  3. Beweeg over Mappen
  4. Selecteer Geautomatiseerde map.
  5. Kies een automatiseringsoptie:
    • Een categorie kiezen om bestanden op te sorteren
    • Een regel instellen om namen van bestanden te wijzigen
    • Kies een tag om bestanden te ordenen en te zoeken
      • Opmerking: Alleen beschikbaar voor gebruikers met de Dropbox-abonnementen Professional, Standard, Advanced of Enterprise.
    • Bestanden converteren naar PDF's
    • Een bestandsindeling kiezen voor de conversie naar afbeeldingen
    • Een bestandsindeling kiezen voor de conversie naar videobestanden
    • Bestanden uitpakken
    • Een bestandsindeling kiezen voor de conversie naar audiobestanden
    • Bestanden met watermerk
      • Opmerking: Als je een watermerk toevoegt, kun je ofwel een afbeelding of tekst kiezen. Je kunt rechts een voorbeeld van je documenten met watermerk zien.
  6. Geef uw map een naam en pas de regels toe die je voor deze automatisering wilt instellen.
highlight icon

Opmerking: Als je meer dan één automatisering wilt instellen voor bestanden en submappen die aan deze mappen zijn toegevoegd, klik je op de “+” (plus) naast Stap toevoegen voor maximaal vijf automatiseringsregels.

1. Klik op Opslaan.

Een automatisering toevoegen aan een bestaande map

Om een automatisering toe te voegen aan een map:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Navigeer naar de submap waaraan je automatisering wilt toevoegen.
  3. Klik op het tandwielpictogram naast de mapnaam.
  4. Selecteer Organiseren.
  5. Klik op Automatisering toevoegen.
  6. Selecteer de automatiseringsoptie en klik op Opslaan.
highlight icon

Let op: Je hebt bewerkingsmachtigingen nodig voor een map om automatisering te kunnen toevoegen, bewerken of verwijderen.

Automatisering toevoegen aan submappen

Mappen die aan een andere map zijn toegevoegd met een bestaande automatisering nemen die automatisering over.

Om nog een automatisering toe te voegen aan een map die is genest binnen een geautomatiseerde map:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Navigeer naar de submap waaraan je automatisering wilt toevoegen.
  3. Beweeg de muis over de map die je wilt onderbreken en klik op de “” (ellips) aan de rechterkant, of vink het vakje naast de map aan en klik vervolgens op “…” boven de lijst met bestanden/mappen.
  4. Klik op Automatisering toevoegen.
  5. Selecteer de automatiseringsoptie en klik op Opslaan.
    • Om deze automatisering toe te voegen aan alle bestanden die zich momenteel in deze submap bevinden, klik je op Toepassen op huidig bestand.
    • Om deze automatisering aan alle submappen van deze map toe te voegen, klik je op Inclusief bestanden in alle submappen.
highlight icon

Opmerking: Wanneer de optie Toepassen op alle submappen is ingeschakeld, wordt de automatiseringsregel uitgebreid naar alle submappen en de daarin geneste submappen. Dit betekent dat deze automatisering wordt toegepast op elk bestand dat wordt toegevoegd aan de map, de submappen ervan of zelfs verder geneste submappen. Bestanden krijgen de automatisering van de dichtstbijzijnde bovenliggende map.

Automatisering pauzeren

Om een automatisering van een map te pauzeren:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Beweeg de muis over de map die je wilt onderbreken en klik op de “” (ellips) aan de rechterkant, of vink het vakje aan naast de map en klik vervolgens op “…” boven de lijst met bestanden/mappen.
  3. Klik op Automatisering bewerken.
  4. Klik rechtsboven in het venster op de schakelaar Actief/Onderbroken.
  5. Klik op Opslaan.

Een automatisering van een map verwijderen

Om een automatisering uit een map te verwijderen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Beweeg de muis over de map waarvan je de automatisering wilt verwijderen en klik op de “” (ellips) aan de rechterkant, of vink het vakje naast de map aan en klik vervolgens op “…” boven de lijst met bestanden/mappen.
  3. Klik op Automatisering bewerken.
  4. Klik op het prullenbakpictogram rechts bovenin het venster.
  5. Klik op Verwijderen.

Een geautomatiseerde map delen

Geautomatiseerde mappen kunnen net als elke andere map worden gedeeld. De mapautomatisering blijft van toepassing op de map voor iedereen met wie de map gedeeld is. Zodra een geautomatiseerde map met iemand gedeeld is, krijgt die persoon een melding dat de map geautomatiseerd is en welke automatiseringsoptie geselecteerd is.

highlight icon

Opmerking: Elke submap-automatisering die je hebt ingesteld, wordt niet overgedragen wanneer de map wordt gedeeld. Bovendien moet je na het delen van de map alle automatiseringen van submappen die eerder in de bovenliggende map waren ingesteld, opnieuw instellen. Als de automatiseringen waren overgenomen, moet je rechtstreeks naar de gedeelde submap gaan om ze opnieuw toe te voegen.

Wat gebeurt er als ik een bestand naar een geautomatiseerde map verplaats?

Je kunt een bestand naar een geautomatiseerde map verplaatsen precies zoals je een bestand zou verplaatsen naar elke andere map in je Dropbox-account.Als je een bestand naar een geautomatiseerde map verplaatst, wordt de geselecteerde automatiseringsoptie toegepast.Dit werkt voor jouw mappen hetzelfde als voor gedeelde mappen met teamleden.

Als een bestand per ongeluk naar een geautomatiseerde map is verplaatst, kun je op Ongedaan maken klikken in het paneel onderaan je scherm.