Muligheder for Dropbox-automatisering

Opdateret Jan 09, 2024

Denne funktion er tilgængelig for alle Dropbox-brugere på dropbox.com.

Du kan bruge indstillinger til automatisering i Dropbox til at organisere og automatisere opgaver som at pakke filer ud eller konvertere filer på din konto.

Sådan opretter du en automatiseret mappe

Sådan opretter du en automatiseret mappe:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på + Opret under søgelinjen.
  3. Hold musen over Mappe
  4. Vælg Automatiseret mappe.
  5. Vælg en automatiseringsmulighed:
    • Vælg en kategori, som filerne skal sorteres efter
    • Indstil en regel, som omdøber filerne
    • Vælg et tag for at organisere og finde filer
      • Bemærk! Kun tilgængelig for brugere med Dropbox Professional-, Standard-, Advanced- og Enterprise-planer
    • Konvertér filer til PDF
    • Vælg det billedformat, du vil konvertere filer til
    • Vælg det filformat, du vil konvertere videoer til
    • Pak filer ud
    • Vælg det filformat, du vil konvertere lydfiler til
    • Filer med vandmærke
      • Bemærk! Når du tilføjer et vandmærke, kan du vælge enten et billede eller tekst. Du kan se, hvordan dine dokumenter ser ud med vandmærket i forhåndsvisningen i højre side.
  6. Navngiv din mappe, og vælg de regler, du vil indstille for denne automatisering.
highlight icon

Bemærk! For at konfigurere mere end én automatisering for filer og undermapper, der er føjet til denne mappe, skal du klikke på  "+" (plustegn) ud for Tilføj trin for op til fem automatiseringsregler.

1. Klik på Gem.

Sådan føjer du automatisering til en eksisterende mappe

Sådan føjer du automatisering til en mappe:

1. Log på dropbox.com.
  2. Naviger til den undermappe, hvor du gerne vil tilføje automatisering.
  3. Klik på tandhjulsikonet ud for mappenavnet.
  4. Vælg Organiser.
  5. Klik på Tilføj automatisering.
  6. Vælg indstillingerne for automatisering, og klik på Gem.
highlight icon

Bemærk! Du skal have adgang til at redigere en mappe for at tilføje, redigere eller slette automatisering.

Sådan tilføjer du automatisering til undermapper

Mapper, der tilføjes til en anden mappe med en eksisterende automatisering, vil arve denne automatisering.

For at tilføje en anden automatisering til en mappe, der er indlejret i en automatiseret mappe:

1. Log på dropbox.com.
  2. Naviger til den undermappe, hvor du gerne vil tilføje automatisering.
  3. Hold musen over den mappe, du vil stoppe midlertidigt, og klik på "..."(de tre prikker) til højre, eller sæt kryds i boksen ud for mappen, og klik derefter på "..." over listen med filer/mapper.
  4. Klik på Tilføj automatisering.
  5. Vælg indstillingerne for automatisering, og klik  på Gem.
    • Hvis du vil tilføje denne automatisering til alle filer i denne undermappe, skal du klikke på Anvend på aktuelle filer.
    • Hvis du vil tilføje denne automatisering til alle undermapper i denne mappe, skal du klikke på Inkluder filer i alle undermapper.
highlight icon

Bemærk! Når Anvend på alle undermapper er aktiveret, udvides automatiseringsreglen til at omfatte alle undermapper og deres indlejrede undermapper. Det betyder, at enhver fil, der tilføjes til hovedmappen, dens undermapper eller endda yderligere indlejrede undermapper, vil få denne automatisering anvendt. Filerne vil matche automatiseringen af den nærmeste overordnede mappe.

Sådan standser du en automatisering midlertidigt

Sådan standser du en automatisering for en mappe:

1. Log på dropbox.com.
  2. Hold musen over den mappe, du vil stoppe midlertidigt, og klik på "..." (de tre prikker) til højre, eller sæt kryds i boksen ud for mappen, og klik derefter på "..." over listen med filer/mapper.
  3. Klik på Rediger automatisering.
  4. Klik på knappen Aktiv/Sat på pause øverst til højre i vinduet.
  5. Klik på Gem.

Sådan fjerner du automatiseringen fra en mappe:

Sådan fjerner du automatiseringen fra en mappe:

1. Log på dropbox.com.
  2. Hold musen over den mappe, hvor du vil fjerne automatisering, og klik på "..." (de tre prikker) til højre, eller sæt kryds i boksen ud for mappen, og klik derefter på "..." over listen med filer/mapper.
  3. Klik på Rediger automatisering.
  4. Klik på ikonet for papirkurven øverst til højre i vinduet.
  5. Klik på Fjern.

Sådan deler du en automatiseret mappe

Automatiserede mapper kan deles på samme måde som enhver anden mappe.Automatiseringen af mappen vil være den samme for alle dem, mappen deles med.Når en automatiseret mappe deles med andre, får de vist en meddelelse om, at mappen er automatiseret, og om, hvilken indstilling for automatisering der er anvendt.

highlight icon

Bemærk! Hvis du har indstillet automatisering af undermapper, overføres indstillingen ikke, når mappen deles. Når du har delt mappen, skal du desuden nulstille enhver automatisering af undermapper, du tidligere har indstillet i den overordnede mappe. Hvis automatiseringerne er nedarvede, skal du gå direkte ind i den delte undermappe for at genoprette dem.

Hvad sker der, hvis jeg flytter en fil til en automatiseret mappe?

Du kan flytte en fil til en automatiseret mappe på samme måde, som du flytter en fil til enhver anden mappe på din Dropbox-konto.Når du flytter en fil til en automatiseret mappe, træder den valgte automatisering i kraft.Dette fungerer på samme måde for dine mapper samt for de mapper, der er delt med andre teammedlemmer.

Hvis en fil flyttes til en automatiseret mappe ved en fejl, kan du klikke på Fortryd i panelet nederst på skærmen.