Pictogrammen synchroniseren in de desktopapp

Dit artikel bevat een verklarende woordenlijst van de synchronisatiepictogrammen in de Dropbox-desktopapp. Er zijn twee locaties waar synchronisatiepictogrammen verschijnen: in de Dropbox-map op je computer en in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac). Op beide locaties verschijnen verschillende synchronisatiepictogrammen.

Zoek je een pictogram dat hier niet vermeld staat, raadpleeg dan dit artikel over pictogrammen, symbolen en kleuren van bestanden en mappen.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig bestanden kunt synchroniseren.

De synchronisatiepictogrammen in de Dropbox-map

Hieronder staan de synchronisatiepictogrammen die verschijnen in de bestanden en mappen in je Dropbox-map in de Verkenner (Windows) of de Finder (Mac).

Opmerking: De synchronisatiepictogrammen op mappen geven de synchronisatiestatus aan van de bestanden/mappen die ze bevatten.

Groen pictogram met vinkje

Offline beschikbaar

Een effen groene cirkel met een wit vinkje betekent dat je bestand of map volledig is gesynchroniseerd en offline beschikbaar is. Je krijgt dit pictogram te zien nadat je met de rechtermuisknop op een bestand of map klikt en Offline beschikbaar maken selecteert.

'Gesynchroniseerd' betekent dat alle wijzigingen die je in dit bestand of deze map hebt aangebracht overal worden toegepast waar je toegang hebt tot je bestanden in Dropbox. 'Offline beschikbaar' betekent dat je bestand of map ook beschikbaar is wanneer je geen verbinding met internet hebt.

Voor mappen betekent dit pictogram dat alle bestanden in de map offline beschikbaar zijn.

Zolang dit bestand of deze map op je apparaat is opgeslagen, kan het 'alleen online' worden gemaakt door met de rechtermuisknop te klikken en Alleen online maken te selecteren.

Opmerking: Bestanden en mappen die offline beschikbaar zijn, veranderen niet automatisch naar 'alleen online', ongeacht de beschikbare opslagruimte op de harde schijf.

Pictogram voor alleen-online inhoud

Alleen-online

Een effen grijze cirkel met een wit wolkje betekent dat je bestand of map volledig is gesynchroniseerd en alleen online beschikbaar is. 'Gesynchroniseerd' betekent dat alle wijzigingen die je in dit bestand of deze map hebt aangebracht overal worden toegepast waar je toegang hebt tot je bestanden in Dropbox. 'Alleen online' betekent dat je bestanden alleen kunnen worden geopend wanneer je computer verbonden is met internet. Dit bespaart opslagruimte op de harde schijf van je computer.

Voor mappen betekent dit pictogram dat de map ten minste één alleen online-bestand bevat. Deze map kan ook bestanden bevatten die 'beschikbaar' en/of 'offline beschikbaar' zijn.

Dropbox-bestanden alleen-online maken.

Blauw pictogram met ronddraaiende pijlen

Synchronisatie wordt uitgevoerd

Een effen blauwe cirkel met twee witte pijlen die in een cirkel rondgaan betekent dat je bestand of map wordt bijgewerkt. Als je het item aan je harde schijf hebt toegevoegd met selectieve synchronisatie, kan dit pictogram betekenen dat de synchronisatie met je harde schijf nog bezig is. Als je het item hebt ingesteld als 'alleen online', kan dit pictogram betekenen dat de synchronisatiestatus van je bestand wordt gewijzigd van 'alleen online' naar 'offline beschikbaar' of andersom.

Pictogram voor mappen met gemengde inhoud

Beschikbaar

Een witte cirkel met een groene rand en een groen vinkje betekent dat een bestand of map (rechtstreeks of met applicaties van derden) is geopend en is gesynchroniseerd. Daarnaast vertegenwoordigt deze cirkel bestanden die zijn geüpload vanuit de computer die je gebruikt.

'Gesynchroniseerd' betekent dat alle wijzigingen die je in dit bestand of deze map hebt aangebracht overal worden toegepast waar je toegang hebt tot je bestanden in Dropbox. Zolang dit bestand of deze map op je apparaat is opgeslagen, kan het 'alleen online' worden gemaakt door met de rechtermuisknop te klikken en Alleen online maken te selecteren.

Voor mappen betekent dit pictogram dat de map ten minste één beschikbaar bestand bevat, maar geen alleen online-bestanden. Deze map kan ook bestanden bevatten die offline beschikbaar zijn.

Opmerking: Als je computer weinig opslagruimte heeft op de harde schijf, kunnen deze bestanden automatisch op 'alleen online' worden gezet om opslagruimte te besparen.

Rood pictogram met een x

Synchronisatiefout

Een rode cirkel met een witte 'X' betekent dat je bestand of map niet kan worden bijgewerkt of gesynchroniseerd. Als je zojuist hebt geprobeerd dit bestand of deze map aan je Dropbox-account toe te voegen, kan dit betekenen dat het item niet kan worden toegevoegd.

Lees meer over de verschillende soorten synchronisatieproblemen en oplossingen.

Grijs pictogram met een minteken

Genegeerd bestand

Een grijze cirkel met een wit minteken betekent dat je bestand wordt genegeerd. Dat betekent dat het is opgeslagen in de Dropbox-map op je computer, maar niet op dropbox.com of op de Dropbox-server.

Lees meer over genegeerde bestanden.

Opmerking: Beweeg de muis over een pictogram om een omschrijving van de huidige status van dit pictogram te zien.

De synchronisatiepictogrammen in de taakbalk of menubalk

Hieronder staan de verschillende Dropbox-pictogrammen in je taakbalk (Windows) of menubalk (Mac), die verschijnt wanneer de Dropbox-desktopapp op je computer is geopend.

De kleur van het pictogram kan variëren, afhankelijk van je besturingssysteem.

Volledig gesynchroniseerd

Een effen zwart Dropbox-pictogram zonder ander pictogram betekent dat de Dropbox-bestanden en -mappen op je computer volledig zijn bijgewerkt. Alle wijzigingen die je hebt aangebracht, zijn overal overgenomen waar je Dropbox gebruikt.

Synchronisatie wordt uitgevoerd

Een effen zwarte cirkel met twee witte pijlen die in een cirkel lopen, betekent dat de Dropbox-bestanden en -mappen op je computer worden bijgewerkt. Alle wijzigingen die je aanbrengt, worden overal bijgewerkt waar je toegang hebt tot je bestanden in Dropbox.

Synchronisatie onderbroken

Een effen zwarte cirkel met een wit pauzepictogram betekent dat je de synchronisatie hebt onderbroken. Meer informatie over onderbreken en hervatten van bestandssynchronisatie in de Dropbox-desktopapp. Wijzigingen die je aanbrengt in je Dropbox-bestanden en -mappen, worden pas bijgewerkt op andere locaties waar je de bestanden in Dropbox opent, als je de synchronisatie hervat.

Geen verbinding met internet

Een grijs Dropbox-pictogram betekent dat de Dropbox-desktopapp geen verbinding heeft met internet. Dit betekent dat wijzigingen die je aanbrengt in de Dropbox-bestanden en -mappen op je computer pas worden bijgewerkt op andere locaties waar je de bestanden in Dropbox opent, als je weer verbinding hebt met internet. Mogelijke oorzaken dat Dropbox geen verbinding kan maken en oplossingen.

Ongelezen meldingen

Een rode cirkel met een wit nummer erop heeft niets te maken met synchronisatie. Dit betekent dat je ongelezen Dropbox-meldingen hebt. Meer informatie over het beheren van Dropbox-meldingen.

Camera-uploads in uitvoering

Een camerapictogram betekent dat je een camera of mobiel apparaat met een camera hebt verbonden met je computer en dat je camerarol wordt geüpload naar Dropbox. Meer informatie over Camera-uploads.

Wat betekent een grijs "X"-pictogram?

In Verkenner kan een grijs "X"-pictogram verschijnen op een bestand of map in je Dropbox-map. Dit is een Windows-pictogram en geen Dropbox-pictogram. Dit pictogram geeft aan dat je map of bestand niet met je Dropbox wordt gesynchroniseerd. Je kunt dit verhelpen door de stappen te volgen in dit artikel over het verhelpen van synchronisatieproblemen in Dropbox. Als dit het probleem niet oplost, neem dan contact op met Microsoft-ondersteuning .