Update voor Dropbox voor Windows: een overzicht

Bijgewerkt Nov 13, 2023

Deze update is een bèta-ervaring die momenteel beschikbaar is voor een beperkt aantal gebruikers dat zich heeft aangemeld voor de bètaversie en is niet beschikbaar om te downloaden als een specifieke build. Op bètaversies van Dropbox zijn aanvullende voorwaarden van toepassing.

De update voor Dropbox voor Windows is gericht op de wijzigingen die zijn ingevoerd bij Cloud Files, de nieuwe sync API van Microsoft. Deze update heeft betrekking op Windows 11-apparaten. Om in de toekomst goed te kunnen integreren met Windows, hebben we onze synchronisatie-engine vernieuwd om gebruik te maken van de Cloud Files API.

Dropbox werkt hard om de betrouwbaarheid en kwaliteit van onze synchronisatie-ervaring te behouden bij deze wijzigingen.

Om te controleren of je in aanmerking komt voor de update voor Dropbox voor Windows:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de menubalk rechtsonder op je scherm.
  2. Klik rechtsboven op je initialen.
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Ga naar het tabblad Synchronisatie.
  5. Klik op Nu bijwerken.
    • Als je niet in aanmerking komt voor de update, wordt Nu bijwerken niet weergegeven. In plaats daarvan zie je een korte uitleg waarom je op dit moment niet in aanmerking komt voor de update.

Je krijgt een melding van het Dropbox-pictogram in je menubalk wanneer de update voor Dropbox voor Windows beschikbaar is. Als je in de tussentijd geïnteresseerd bent in bètaversies, kun je als volgt deelnemen:

• Dropbox Basic, Plus, Professional, Essentials, Standard, Advanced, Business, Business Plus en Family: schakel bètaversies in en wacht tot je een melding ontvangt om deel te nemen.
  • Dropbox Enterprise en Education: neem contact op met je accountteam of de klantensupport voor meer informatie.
highlighter icon

Opmerking: Je kunt de migratie uitstellen wanneer daarom wordt gevraagd en deze op een later tijdstip bijwerken via je Voorkeuren.

Verwachte wijzigingen

De diagrammen hieronder bieden een overzicht van de wijzigingen die je kunt verwachten als je de bètaversie van Dropbox voor Windows gebruikt. We blijven deze lijst bijwerken om de gebruikservaring van Dropbox voor Windows te verbeteren.

Wijzigingen aan synchronisatiepictogrammen

De synchronisatiepictogrammen naast je bestanden en mappen in de Dropbox-desktop-app zijn gewijzigd om ze af te stemmen op de Cloud Files API.

Er zijn vier plaatsen waar synchronisatiepictogrammen verschijnen:

• In de Dropbox-map op je computer.
  • In het meldingencentrum rechtsonder op het scherm.
  • In de gedetailleerde lijstweergave.
  • Bij de symboolweergave worden de synchronisatiepictogrammen nu weergegeven naast de bestandsweergave.

Hieronder is een korte samenvatting van het verwachte gedrag van de pictogrammen.

Bestand

Map

Een effen groene cirkel met een wit vinkje betekent dat je bestand volledig is gesynchroniseerd en offline beschikbaar is.

Voor mappen betekent dit pictogram dat alle bestanden in de map offline beschikbaar zijn.

Een pictogram met een blauw wolkje betekent dat je bestand volledig gesynchroniseerd en alleen-online is.

Voor mappen betekent dit pictogram dat de map ten minste één alleen online-bestand bevat. Deze map kan ook bestanden bevatten die 'beschikbaar' en/of 'offline beschikbaar' zijn.

Een cirkel met een groene rand en een groen vinkje betekent dat een bestand (rechtstreeks of met een toepassing van derden) is geopend en is gesynchroniseerd.

Voor mappen betekent dit pictogram dat de map ten minste één beschikbaar bestand bevat, maar geen alleen online-bestanden. Deze map kan ook bestanden bevatten die offline beschikbaar zijn.

Twee blauwe pijlen die in een cirkel rondgaan betekent dat je bestand wordt bijgewerkt.

Hetzelfde geldt voor mappen.

Een rode cirkel met een witte 'X' betekent dat je bestand niet kan worden bijgewerkt of gesynchroniseerd.

Hetzelfde geldt voor mappen.

Een grijze cirkel met een wit minteken betekent dat je bestand wordt genegeerd.

Als een map wordt genegeerd, wordt het pictogram voor negeren alleen weergegeven bij de map en niet bij de individuele bestanden daarin.

Kolom status

De detailweergave in je bestandsverkenner bevat nu een kolom Status. In deze kolom wordt het relevante pictogram voor het bestand of de map weergegeven.

Als je vragen voor support of algemene feedback hebt over hoe we deze ervaring kunnen verbeteren, kun je ons dit laten weten door een onderwerp te maken in ons communityforum