Dropbox voor Outlook

Bijgewerkt Nov 24, 2023

Met de Dropbox-integratie voor Microsoft Outlook kun je:

• E-mailbijlagen met een gedeelde link verplaatsen naar ieder bestand in je Dropbox-account
  • E-mailbijlagen rechtstreeks op je Dropbox-account opslaan

Als je de integratie inschakelt, wordt er een Dropbox-pictogram toegevoegd aan de e-mail die je in Outlook aan het opstellen bent. Als je op dit pictogram klikt, opent er een pop-upvenster waarmee je een bestand kunt selecteren uit je Dropbox-account. In je e-mail verschijnt er een gedeelde link naar ieder bestand of map die je selecteert.

Gebruik je Dropbox nog niet? Ontdek hoe je met Dropbox eenvoudig grote bestanden kunt verzenden.

Systeemvereisten

De Dropbox voor Outlook-integratie is beschikbaar voor e-mailaccounts op Microsoft Exchange 2013 of later. Dropbox voor Outlook is beschikbaar op de volgende systemen:

• Office 365 versie 16.0.116291 of later
  • Exchange Online
  • On-premise installaties
highlight icon

Opmerking: POP/IMAP-e-mailaccounts zoals Gmail worden niet ondersteund.

De Dropbox-integratie werkt met de volgende toepassingen:

• Outlook online
  • Outlook.com
  • Op Windows 10 en hoger is Dropbox voor Outlook beschikbaar op versie 2016 van de desktopapplicatie van Outlook
  • Op Mac is Dropbox voor Outlook beschikbaar op versie 2016 van de desktopapplicatie van Outlook
highlight icon

Opmerkingen:

• Dropbox voor Outlook wordt niet ondersteund in Outlook op mobiele apparaten en oudere versies van Outlook op desktopcomputers
  • Dropbox voor Outlook wordt niet ondersteund door Windows 7.
  • Windows 10 moet geüpdatet worden naar versie 1903 en hoger om Dropbox voor Outlook te gebruiken.

De Dropbox voor Outlook-integratie installeren

Je kunt Dropbox voor Outlook installeren via het Dropbox App Center of rechtstreeks via Microsoft AppSource.

Ontdek hoe je apps en integraties installeert vanuit het Dropbox App Center.

Zet de volgende stappen om Microsoft AppSource te installeren:

1. Ga naar Dropbox voor Outlook op de site van Microsoft AppSource.
  2. Klik op Nu installeren.
  3. Voer de gegevens van je Microsoft-account in.
  4. Klik op Doorgaan.
  5. Klik op Toevoegen.
  6. Zorg ervoor dat het juiste e-mailaccount geselecteerd is. Klik dan op Doorgaan.
  7. Je wordt doorgestuurd naar je Outlook-account. Klik op Installeren.
  8. Klik op OK.

Dropbox staat nu in je Outlook-account in de lijst van add-ins.

highlight icon

Opmerking: Als je een Dropbox-teamlid bent en Dropbox voor Outlook niet kunt installeren, heeft je beheerder mogelijk integraties van derden beperkt. Neem contact op met je beheerder voor hulp.

De Dropbox voor Outlook-integratie configureren en gebruiken

Zodra jij of je beheerder de integratie installeert, is Dropbox voor Outlook beschikbaar voor gebruik met je e-mailaccount op ondersteunde e-mailclients. Om aan de slag te gaan, klik je op het Dropbox-pictogram in het lint of de e-mailheader van Outlook om de integratie te openen en in te loggen bij je Dropbox-account.

Windows-gebruikers

De eerste keer dat je Dropbox voor Outlook gebruikt, geeft je webbrowser mogelijk een waarschuwing en moet je de Internet Low-Mic Utility Tool toestaan om inhoud te openen. Klik op Toestaan.

Een bestand van je Dropbox-account toevoegen aan een e-mail

1. Als je een e-mail opstelt in Outlook, klik je op het Dropbox-pictogram om naar je Dropbox-account te gaan.
  2. Selecteer de bestanden of mappen die je aan de e-mail toe wilt voegen.
  3. Klik op Kiezen. Er wordt een gedeelde link aangemaakt voor ieder bestand of map die je selecteert.

Een bijlage opslaan in je Dropbox-account

1. Als je een e-mail ontvangt met bijlagen of gedeelde links van Dropbox, klik je op de knop Dropbox in het lint of de e-mailheader van Outlook.
  2. Selecteer de bijlagen die je wilt opslaan op je Dropbox-account.
  3. Kies een locatie in je Dropbox-account waar je de bijlagen op wilt slaan.

Beperkingen

Er zijn een paar beperkingen voor de integratie.

Gebruikers van Windows: De eerste keer dat je Dropbox voor Outlook gebruikt, geeft je webbrowser mogelijk een waarschuwing en wordt je gevraagd om de Internet Low-Mic Utility Tool toe te staan om inhoud te kunnen openen. Klik op Toestaan om de integratie te gebruiken.