Wat is de Dropbox-desktopapp?

Bijgewerkt Oct 31, 2023

Met de Dropbox desktop-app kun je de bestanden en mappen die zijn opgeslagen in je Dropbox-account opslaan, bekijken, delen en openen vanaf je computer. Wanneer je de Dropbox desktop-app downloadt en installeert, worden de volgende twee items toegevoegd aan je computer:

Open de Dropbox desktop-app

Nadat je de Dropbox desktop-app hebt geïnstalleerd, kun je je Dropbox-mappen openen in Verkenner (Windows) of Finder (Mac).

Voor een overzicht van je recente bestandsactiviteit en je synchronisatiegeschiedenis klik je op het Dropbox-pictogram in de taakbalk onderaan je scherm (Windows) of de menubalk bovenaan je scherm (Mac).

Van hieruit kun je ook je voorkeuren bekijken en beheren, zien welke versie van Dropbox je gebruikt en beheren hoeveel bandbreedte de Dropbox-app gebruikt op je computer.

highlight icon

Opmerking: Je kunt je lokale opslagruimte beheren door bestanden alleen-online te maken

De Dropbox desktop-app sluiten en stoppen met synchroniseren

Je kunt de Dropbox-desktopapp volledig sluiten en de synchronisatie van bestanden met je Dropbox-account stoppen. Om de app te sluiten:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in je  taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. Klik op je avatar (foto of initialen) rechtsbovenin.
  3. Klik op Afsluiten.