Dropbox Backup: een overzicht

Bijgewerkt Mar 06, 2024
person icon

In dit artikel wordt een functie beschreven die beschikbaar is voor gebruikers van alle Dropbox-abonnementen.

Met Dropbox Backup kun je van elk bestand of elke map op je computer of apparaat een back-up maken in de cloud. Wanneer er een back-up van je bestanden in Dropbox Backup staat, zijn de bestanden toegankelijk op dropbox.com/backup/all. Als je beheerder bent van een teamaccount, vind je hier meer informatie over hoe je Dropbox Backup beheert voor je team.

Functies in Dropbox Backup

Een back-up van een computer maken

Met Dropbox Backup kun je kiezen van welke bestanden en mappen je een back-up wilt maken in de cloud. Na de eerste back-up worden alle wijzigingen die je in deze bestanden en mappen aanbrengt op je computer, automatisch bijgewerkt in Dropbox Backup*.

Je kunt je back-upbestanden openen onder 'Mac' of 'PC' op dropbox.com/backup/all.

*Bij sommige back-upsynchronisaties zijn wijzigingen in bestanden en mappen meteen zichtbaar. Bij andere worden ze iedere 15 minuten zichtbaar. Bekijk hieronder hoe je kunt nagaan welke versie je gebruikt.

highlight icon

Opmerking: als je een Dropbox-teamaccount hebt, is het mogelijk dat de map 'Mac' of 'PC' in je teamledenmap staat.

Een back-up maken van een externe harde schijf

Zodra je je externe harde schijf hebt aangesloten en ermee akkoord gaat deze te back-uppen, wordt er een back-up van je bestanden gemaakt in Dropbox Backup.

Nadat er een back-up is gemaakt van je bestanden op je externe harde schijf, kun je deze openen via dropbox.com/backup/all.

highlight icon

Opmerking: Je kunt in Dropbox geen wijzigingen (zoals bewerken, toevoegen, delen en verplaatsen) aanbrengen in bestanden waarvan een back-up is gemaakt van een externe harde schijf. Als je wijzigingen aan deze bestanden wilt aanbrengen, moet je dat rechtstreeks in je bestanden op je externe harde schijf doen. Zolang je externe harde schijf is aangesloten, wordt er ieder uur een back-up gemaakt.

Je bestanden en mappen terugzetten vanuit een back-up

Met Dropbox Backup kun je bestanden en mappen vanaf een back-up terugzetten op een nieuwe computer. Je kunt je back-up ofwel downloaden als ZIP-bestand, of al je bestanden en mappen naar dezelfde locatie downloaden als op je vorige computer
.

Meer informatie over het terugzetten van bestanden en mappen vanuit een back-up.

Plan regelmatige back-ups voor je computer of apparaat

De updateversie van Dropbox Backup biedt de mogelijkheid om automatische back-ups in te stellen. Je kunt back-ups plannen die plaatsvinden om de 15 minuten (aanbevolen) of met dagelijkse, wekelijkse of aangepaste intervallen.

Toegang krijgen tot Dropbox Backup

Op dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in de weergegeven lijst op Backup.

In de Dropbox-desktopapp:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. Klik rechtsboven op je initialen in het scherm dat verschijnt.
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op Back‑ups.
  5. Klik op Instellen of Back-ups beheren.

Bekijk deze video voor een kort overzicht van Dropbox Backup.