Dropbox Backup verwijderen

Bijgewerkt Mar 06, 2024
person icon

In dit artikel wordt een functie beschreven die beschikbaar is voor gebruikers van alle Dropbox-abonnementen.

Controleer het volgende voordat je een back-up verwijdert:

Je computerback-up verwijderen

Je verwijdert je computerback-up als volgt:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. Klik op het tabblad Synchronisatie en back-ups.
  3. Selecteer de back-up die je wilt verwijderen.
  4. Klik onder Instellingen aanpassen op Verwijderen.
  5. Klik op Materiaal laten staan in mappen op deze pc/Mac of Materiaal laten staan in Dropbox.
    • Als je Materiaal laten staan in mappen op deze pc/Mac kiest, kun je de bestanden en mappen waarvan je de back‑up hebt gestopt, vinden in hun oorspronkelijke mappen op je computer.
    • Als je Materiaal laten staan in Dropbox kiest, worden nieuwe bestanden die je toevoegt aan die mappen, opgeslagen in de oorspronkelijke mappen op je computer. De bestanden en mappen waarvan je echter eerder met computerback‑up een back‑up hebt gemaakt in Dropbox, blijven staan in je Dropbox-account. Op je computer zijn ze toegankelijk via snelkoppelingen in hun oorspronkelijke mappen, genaamd Mijn bestanden in Dropbox
      • Opmerking: als je in plaats daarvan Instellen ziet, betekent dit dat computerback‑up al is uitgeschakeld.
  6. Klik op Verwijderen.

Je computerback-up verwijderen in de updateversie van Dropbox Backup

Je verwijdert je computerback-up als volgt in de bètaversie van Dropbox Backup:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. Klik op het tabblad Synchronisatie en back-ups.
  3. Selecteer de back-up die je wilt verwijderen.
  4. Klik op Back-up verwijderen.

De back-up van je externe harde schijf verwijderen in de oude versie van Backup

Je verwijdert als volgt de back-up van je externe harde schijf in de oude versie van Backup:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. Klik op het tabblad Synchronisatie en back-ups.
  3. Selecteer de back-up van de externe harde schijf die je wilt verwijderen.
  4. Klik onder Instellingen aanpassen op Back-up verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen om je beslissing te bevestigen.

De back-up van je externe harde schijf verwijderen in de updateversie van Backup

Je verwijdert als volgt de back-up van je externe harde schijf in de updateversie van Backup:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. Klik op het tabblad Synchronisatie en back-ups.
  3. Selecteer de back-up van de externe harde schijf die je wilt verwijderen.
  4. Klik op Back-up verwijderen.