Je apparaten bekijken en je op afstand afmelden

Bijgewerkt Feb 01, 2024
Wanneer je je aanmeldt bij de Dropbox-desktop-app of de mobiele Dropbox-app die je hebt gedownload op een computer, telefoon of tablet, wordt dat apparaat toegevoegd aan de apparatenlijst op de beveiligingspagina van je accountinstellingen. (Voorheen werd dit 'het koppelen en ontkoppelen' van je apparaten en je accounts genoemd).
highlight icon

Opmerking: Dit is alleen van toepassing als je je aanmeldt bij de desktop-app of mobiele app. Als u zich aanmeldt op dropbox.com, wordt dat apparaat niet aan je apparatenlijst toegevoegd.

Je apparaten bekijken

Voer deze stappen uit om de apparatenlijst te bekijken:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op de tab Beveiliging.

Je apparaten staan vermeld onder Apparaten.

Op afstand van een apparaat afmelden

Je kunt elke computer, telefoon of tablet op afstand afmelden op dropbox.com.

Wanneer je je op afstand afmeldt bij een computer, blijven de Dropbox-bestanden die met die computer zijn gesynchroniseerd op die computer staan en kun je ze nog steeds openen. (Dit geldt ook voor mappen waarvan een back-up is gemaakt van je computer, maar niet voor bestanden die zijn ingesteld op 'alleen online'). Wijzigingen in je Dropbox-bestanden op die computer worden echter niet langer gesynchroniseerd op andere plaatsen waar je toegang hebt tot je bestanden in Dropbox, totdat je je weer aanmeldt op dat apparaat.

highlight icon

Opmerking: Als een computer kwijtraakt of wordt gestolen, kunnen klanten met een betaald Dropbox-abonnement ervoor kiezen om op afstand al hun Dropbox-bestanden te verwijderen terwijl ze op afstand uitloggen. (Zie de instructies hieronder.)

Wanneer je je op afstand afmeldt op een telefoon of tablet, heb je vanaf dat apparaat pas weer toegang tot je Dropbox-bestanden nadat je weer bent aangemeld. Dat geldt ook voor bestanden die je offline beschikbaar hebt gemaakt. De offline beschikbaar gemaakte bestanden zijn namelijk niet rechtstreeks opgeslagen op je telefoon of tablet en daarom alleen toegankelijk in de app.

Op afstand een apparaat afmelden vanaf dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het  tabblad Beveiliging
  5. Je apparaten staan vermeld onder Apparaten.
  6. Klik op het prullenbakpictogram naast het apparaat waarbij je je op afstand wilt afmelden.
  7. Klik op Ontkoppelen.