Bestanden en mappen terugzetten met Dropbox Backup

Bijgewerkt Mar 06, 2024
person icon

In dit artikel wordt een functie beschreven die beschikbaar is voor gebruikers van alle Dropbox-abonnementen.

Je kunt de back-ups van je bestanden en mappen eenvoudig terugzetten op een nieuwe computer als er iets misgaat.

Je zet als volgt je volledige computerback-up terug op een nieuwe computer:

1. Download de Dropbox-desktopapp op je computer.
    • Als je een bestaande back-up hebt, wordt je gevraagd of je wilt terugzetten vanuit je back-up.
    • Als je meer dan één bestaande back-up hebt, selecteer je de back-up van je voorkeur uit het vervolgkeuzemenu.
  2. Klik op Bevestigen.
  3. Klik op OK.

Je kunt je computer gewoon gebruiken terwijl je bestanden op de achtergrond worden teruggezet. Wanneer het terugzetten voltooid is, klik je op OK in de melding die wordt weergegeven.

Je zet als volgt alleen een deel van je computerback-up of een deel van de back-up van je externe harde schijf terug op een nieuwe computer:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op Backup.
    • Dropbox Backup wordt geopend in een nieuw tabblad.
  4. Klik op Mac of PC.
  5. Vink de vakjes aan naast de mappen die je wilt downloaden.
  6. Klik op Downloaden.

Je kunt ook onlangs verwijderde mappen in Dropbox Backup herstellen op je computer of externe harde schijf. Dit doe je als volgt:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. Klik op het tabblad Synchronisatie en back-ups.
  3. Selecteer de back-up die je wilt terugzetten.
  4. Klik op Back-upbestanden weergeven.
  5. Klik op Verwijderde bestanden weergeven.
  6. Vink het vakje links van de verwijderde map die je wilt terugzetten aan (het prullenbakpictogram wordt weergegeven).
  7. Klik op Terugzetten.
  8. Klik op Alle bestanden terugzetten.

Als je nog vragen hebt over Dropbox Backup, bekijk dan onze antwoorden op veelgestelde vragen.