Så här återskapar du filer och mappar med Dropbox Backup

Uppdaterat Mar 06, 2024
person icon

Den här artikeln beskriver en funktion som är tillgänglig för kunder med alla Dropbox-planer.

Du kan enkelt återskapa dina säkerhetskopierade filer och mappar till en ny dator om något går fel.

Så här återskapar du hela säkerhetskopieringen av din dator till en ny dator:

1. Ladda ner Dropbox-klienten på den nya datorn.
    • Om du har en befintlig säkerhetskopia blir du ombedd att återskapa från din säkerhetskopia.
    • Om du har fler än en befintlig säkerhetskopia, väljer du en säkerhetskopia från rullgardinsmenyn.
  2. Klicka på Bekräfta.
  3. Klicka på OK.

Du kan använda din dator som vanligt medan innehållet återskapas i bakgrunden. Klicka på OK i meddelandet som visas när processen är klar.

Så här återskapar du bara en del av säkerhetskopian av din dator eller någon del av säkerhetskopian av din externa hårddisk till en ny dator:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på rutnätsikonen längst upp till vänster.
  3. Klicka på Säkerhetskopiering på menyn som visas.
    • Dropbox Backup öppnas på en ny flik.
  4. Klicka på Mac eller PC.
  5. Markera rutorna bredvid de mappar som du vill ladda ner.
  6. Klicka på Ladda ner.

Du kan även återskapa nyligen raderade mappar i Dropbox Backup på din dator eller externa hårddisk. Så här gör du:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i aktivitetsfältet (Windows) eller menyfältet (Mac).
  2. Klicka på fliken Synkning och säkerhetskopiering.
  3. Markera säkerhetskopian som du vill återskapa.
  4. Klicka på Visa säkerhetskopierade filer.
  5. Klicka på Visa raderade filer.
  6. Markera rutan till vänster om den raderade mappen (visar en papperskorgsikon) som du vill återskapa.
  7. Klicka på Återskapa.
  8. Klicka på Återskapa alla filer.

Se vanliga frågor om Dropbox Backup om du har fler frågor.