Dropbox Backup bijwerken

Bijgewerkt Apr 23, 2024
person icon

De functies die in dit artikel worden beschreven, zijn momenteel beschikbaar voor gebruikers van individuele Dropbox-abonnementen.

Dropbox blijft updates van Dropbox Backup uitbrengen. De updateversie biedt meer controle en flexibiliteit bij het beheer van back-ups.

Met de updateversie van Dropbox Backup kun je:

• Een back-up maken van meer mappen. Selecteer een map in de hoofdmap van je computer waarvan je een back-up wilt maken, inclusief submappen. Je bent niet langer beperkt tot mappen als "Documenten", "Bureaublad" en "Downloads".
  • Je back-ups plannen. Krijg flexibiliteit om te kiezen wanneer er back-ups van je apparaat gemaakt worden.
  • Bekijk de voortgang van je back-ups. Zie snel hoe ver je back-up is om meer inzicht te krijgen in de voltooiing van je back-up.
  • Snel weer aan de slag. Krijg meer opties om je back-upherstel te beginnen—vanaf het web of de computer.
  • Je back-ups een naam geven. Pas de naam van je apparaatback-up aan, zodat je onderscheid kunt maken tussen meerdere back-ups.
  • Back-ups voor meerdere apparaten op één plek weergeven. Als je een back-up van meerdere apparaten hebt gemaakt met Dropbox Backup, kun je naar https://www.dropbox.com/backup/all gaan om ze bij te houden.
highlight icon

Opmerkingen

• Met de updateversie van Dropbox Backup worden de mappen waarvan je een back-up maakt, niet langer van hun standaardlocatie naar de Dropbox-map op je computer verplaatst. Je hebt toegang tot je back-ups op https://www.dropbox.com/backup/all.
  • Van niet-aangevinkte mappen in selectieve synchronisatie wordt geen back-up gemaakt. Voordat je Dropbox Backup bijwerkt, controleer je alle mappen in selectieve synchronisatie waarvan je een back-up wilt maken.
  • Bestanden en mappen die alleen-online zijn, zijn niet beschikbaar in de updateversie van Dropbox Backup. Wanneer je Dropbox Backup bijwerkt, worden je bestanden en mappen die alleen-online zijn, naar de harde schijf van je computer gedownload worden om er een back-up van te maken.
  • Met de updateversie van Dropbox Backup zijn back-ups van andere apparaten alleen toegankelijk via internet.

Als je niet bent gevraagd om te updaten en je wel gebruik wilt maken van de updateversie van Dropbox Backup, kun je dit doen door Dropbox Backup uit te schakelen, de Dropbox-app opnieuw te starten en vervolgens Dropbox Backup opnieuw in te schakelen.

Je start de Dropbox desktop-app als volgt opnieuw:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac). Klik vervolgens op je profielfoto of initialen.
  2. Klik op Dropbox afsluiten.
  3. Open het programmamenu, start Dropbox opnieuw en meld je opnieuw aan (indien nodig).

Dropbox Backup verwijderen:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. Klik op je initialen of avatar.
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op Back-ups.
  5. Klik op Back-ups beheren.
    • Als je in plaats van Verwijderen Instellen ziet staan, betekent dit dat Dropbox Backup al is uitgeschakeld.
  6. Klik op Verwijderen.

Hoe schakel je Dropbox Backup opnieuw in:

1. Klik op het Dropbox pictogram in de menubalk (Mac).
  2. Klik op je initialen of avatar.
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op het tabblad Back-ups.
  5. Klik op Back-ups beheren.
  6. Selecteer onder Een back-up toevoegen de computer waarvan je een back-up wilt maken.
  7. Klik op Aan de slag.
  8. Vink de vakjes aan naast de mappen waarvan je een back-up wilt maken.
  9. Klik op Instellen of Back-up maken.
  10. Klik op OK wanneer dit gevraagd wordt om Dropbox toegang te geven tot je mappen.