Selectieve synchronisatie gebruiken

Deze functie is beschikbaar voor alle Dropbox-gebruikers, dus ook voor gebruikers met het gratis Basic-abonnement.

Als je lid bent van een Dropbox-team en instellingen voor selectieve synchronisatie op je computer wilt beheren, raadpleeg dan dit artikel. Als je beheerder van een Dropbox-team bent, kun je de standaardinstellingen voor selectieve synchronisatie van je team beheren.

Selectieve synchronisatie is een functie in de Dropbox-desktop-app waarmee je bepaalde Dropbox-mappen kunt verwijderen van je harde schijf om zo ruimte vrij te maken op je computer. De mappen die je selecteert voor verwijdering van de harde schijf, blijven opgeslagen in je account op dropbox.com.

Opmerking: je kunt geen afzonderlijke bestanden verwijderen met selectieve synchronisatie, alleen hele mappen (inclusief de daarin opgeslagen bestanden en mappen).

Hoe selectieve synchronisatie werkt

Opmerking: de voorkeuren voor selectieve synchronisatie die je kiest, zijn uniek voor elke computer en hebben geen invloed op andere computers waarop je Dropbox gebruikt.

Met selectieve synchronisatie kun je uit alle mappen die je in je Dropbox-account hebt opgeslagen, kiezen welke mappen je wilt opslaan op de harde schijf van je computer.

• Als je een map selecteert, worden die map en de bestanden en mappen in die map opgeslagen op de harde schijf.
  • Als je de selectie van een map opheft, worden die map en de bestanden en mappen in die map verwijderd van de harde schijf en zijn ze alleen opgeslagen op dropbox.com.

Lees hoe je de synchronisatiestatus van je mappen kunt bekijken.

Lees wat de verschillende synchronisatiepictogrammen betekenen.

Kies welke mappen je wilt opslaan op de harde schijf

Opmerking: als je slimme synchronisatie wilt gebruiken, moet je de Dropbox-desktopapp installeren

Kiezen welke Dropbox-mappen je wilt opslaan op of verwijderen van de harde schijf van je computer:

1. Open je voorkeuren voor de Dropbox-desktopapp.
  2. Klik op het tabblad Synchroniseren.
  3. Klik onder Selectieve synchronisatie (Windows) of Mappen selecteren om met deze Mac te synchroniseren (Mac) op Mappen selecteren.
  4. Vink de mappen aan die je wilt opslaan op de harde schijf. Verwijder het vinkje bij de mappen die je wilt verwijderen.
  5. Klik op Bijwerken.

Selectieve synchronisatie versus alleen-online

Maak bestanden en mappen alleen-online om ruimte op de harde schijf te besparen. Deze bestanden en mappen blijven nog steeds zichtbaar vanaf je computer, maar worden online opgeslagen in je Dropbox-account.

Je kunt je instellingen zo wijzigen dat bepaalde mappen en bestanden automatisch als 'alleen-online' worden opgeslagen.