Så här använder du selektiv synkning

Funktionen är tillgänglig för alla Dropbox-användare, även de som har den kostnadsfria Basic-planen.

Om du är Dropbox-teammedlem och vill hantera inställningarna för selektiv synkning på din dator kan du använda den här artikeln. Om du är Dropbox Business-admin hanterar du standardinställningen för selektiv synkning för teamet.

Selektiv synkning är en funktion i Dropbox-klienten som låter dig ta bort specifika Dropbox-mappar från hårddisken så att du kan spara utrymme på datorn. De mappar du väljer att ta bort från hårddisken finns fortfarande kvar i ditt konto på dropbox.com.

Obs! Det går inte att ta bort enskilda filer med selektiv synkning utan bara mappar, samt filerna och mapparna som finns i dem.

Så här fungerar selektiv synkning

Obs! De preferenser för selektiv synkning som du väljer är unika för varje dator och omfattar inte övriga datorer som du använder med Dropbox.

Selektiv synkning gör att du kan välja vilka mappar du vill lagra på datorns hårddisk från alla de mappar du har lagrat i Dropbox-kontot. Markerar du en mapp sparas den mappen samt filerna och mapparna i mappen på hårddisken. Avmarkerar du en mapp tas den mappen samt filerna och mapparna i den bort från hårddisken och lagras enbart på dropbox.com.

Läs om hur du ser synkningsstatus för dina mappar.

Läs om vad de olika synkningsikonerna betyder.

Välj vilka mappar som ska lagras på hårddisken

Obs! Du måste installera Dropbox-klienten för att kunna använda selektiv synkning.

Så här väljer du vilka Dropbox-mappar som lagras på eller tas bort från hårddisken:

1. Öppna dina inställningar för Dropbox-klienten.
  2. Klicka på fliken Synka.
  3. Under Selektiv synkning klickar du på Välj mappar (Mac) eller Selektiv synkning … (Windows).
  4. Markera mapparna du vill spara på hårddisken. Avmarkera mapparna du vill ta bort.
  5. Klicka på Uppdatera.

Selektiv synkning jämfört med enbart online

Genom att skapa filer och mappar enbart online sparar du också utrymme på hårddisken. Dessa filer och mappar är fortfarande synliga på din dator men ligger lagrade online på ditt Dropbox-konto.

Beroende på hur du använder vissa filer och mappar kan de automatiskt ställas in som enbart online-filer.