Hvordan bruke selektiv synkronisering

Denne funksjonen er tilgjengelig for alle Dropbox-brukere, også de som har det gratis Basic-abonnementet.

Hvis du er medlem av en Dropbox-teamkonto og vil administrere innstillingene for selektiv synkronisering på datamaskinen, bør du lese denne artikkelen. Hvis du er administrator for en Dropbox-teamkonto, kan du finne ut hvordan du administrerer teamets standardinnstillinger for selektiv synkronisering.

Selektiv synkronisering er en funksjon i Dropbox-skrivebordsappen som lar deg fjerne bestemte Dropbox-mapper fra harddisken for å spare plass. Mappene du velger å fjerne fra harddisken, forblir lagret i kontoen din på dropbox.com.

Obs! Du kan ikke fjerne enkeltfiler med selektiv synkronisering – bare hele mapper inkludert filene og mappene som ligger i dem.

Beskrivelse av selektiv synkronisering

Merk: Innstillingene du velger for selektiv synkronisering, er unike for hver enkelt datamaskin og påvirker ikke andre datamaskiner du bruker med Dropbox.

Med selektiv synkronisering kan du velge hvilke av mappene i Dropbox-kontoen du vil lagre på datamaskinens harddisk.

• Hvis du markerer en mappe, lagres denne mappen, samt filene og mappene som ligger i den, på harddisken.
  • Hvis du fjerner merkingen for en mappe, fjernes denne mappen og filene og mappene som ligger i den fra harddisken, og lagres kun på dropbox.com.

Finn ut hvordan du ser synkroniseringsstatusen for mappene dine.

Finn ut hva de forskjellige synkroniseringsikonene betyr.

Velg hvilke mapper du vil lagre på harddisken

Obs! Du må installere Dropbox-skrivebordsprogrammet for å bruke selektiv synkronisering.

Slik velger du hvilke Dropbox-mapper du vil lagre på eller fjerne fra harddisken på datamaskinen:

1. Åpne innstillingene for Dropbox-skrivebordsprogrammet.
  2. Klikk på Synkroniser-fanen.
  3. Under Selektiv synkronisering (Windows) eller Velg mapper som skal synkroniseres til denne Mac-en (Mac) klikker du på Velg mapper.
  4. Kontroller mappene du vil lagre på harddisken. Fjern merkingen for mappene du vil fjerne.
  5. Klikk på Oppdater.

Selektiv synkronisering vs. kun på nett

Å gjøre filene og mappene dine tilgjengelig kun på nett hjelper også å spare plass på harddisken. Disse filene og mappene vil fortsatt være synlige fra datamaskinen din, men lagres i Dropbox-kontoen din online.

Basert på hvordan du bruker bestemte filer og mapper, kan de automatisk settes til kun på nett.