Synkroniseringsikoner i skrivebordsappen

I denne artikkelen får du en oversikt over synkroniseringsikonene du finner i Dropbox-skrivebordsappen, og hva de betyr. Disse synkroniseringsikonene vises to steder: i Dropbox-mappen på datamaskinen og i oppgavelinjen (Windows) eller menylinjen (Mac). Synkroniseringsikoner vil variere basert på deres plassering.

Hvis du ser etter et ikon du ikke finner her, kan du lese denne artikkelen om ikoner, symboler og farger for filer og mapper.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør det enkelt å synkronisere filer.

Synkroniseringsikonene i Dropbox-mappen

Nedenfor ser du synkroniseringsikonene som vises for filer og mapper i Dropbox-mappen i Filutforsker (Windows) og Finder (Mac).

Merk: Synkroniseringsikonene som vises i mapper vil avhenge av synkroniseringsstatusen til filene/mappene i dem.

Grønt ikon med kontrollmerke

Tilgjengelig når du er frakoblet

En grønn sirkel med et hvitt hakeikon betyr at filen eller mappen din er synkronisert og tilgjengelig offline. Du ser dette ikonet etter å ha høyreklikket på en fil eller mappe og valgt Gjør tilgjengelig offline.

«Synkronisert» betyr at alle endringer du har gjort i filen eller mappen, også er gjort i andre Dropbox-apper og -programmer. «Tilgjengelig offline» betyr at filen eller mappen din er tilgjengelig når du ikke er koblet til internett.

For mapper betyr dette ikonet at alle filene i mappen er tilgjengelig offline.

Denne filen eller mappen er lagret på enheten din, men kan gjøres tilgjengelig kun på nett ved å høyreklikke og velge Gjør tilgjengelig kun på nett.

Merk: Filer og mapper som er tilgjengelige offline, endres ikke automatisk til kun på nett uavhengig av tilgjengelig harddiskplass.

Ikon for innhold kun på nett

Kun på nett

En grå sirkel med en hvit sky betyr at filen eller mappen din er synkronisert, men kun tilgjengelig på nett. «Synkronisert» betyr at alle endringer du har gjort i filen eller mappen, også er gjort i andre Dropbox-apper og -programmer. «Kun på nett» betyr at filene dine kun kan åpnes når datamaskinen er koblet til internett. Dette sparer plass på harddisken på datamaskinen.

For mapper betyr dette ikonet at det er minst én fil som kun er på nett i mappen. Det kan også være filer som er «tilgjengelig» og/eller «tilgjengelig offline» i mappen.

Se hvordan du lager Dropbox-filer kun på nett.

Blått ikon med roterende piler

Synkronisering pågår

En blå sirkel med to hvite piler som beveger seg rundt i ring, betyr at filen eller mappen holder på å oppdateres. Hvis du har valgt å legge den til på harddisken med funksjonen for selektiv synkronisering, kan dette ikonet bety at prosessen for å synkronisere til harddisken fremdeles pågår. Hvis du har satt den til kun på nett, kan ikonet bety at filen holder på å endre synkroniseringsstatus mellom kun på nett og tilgjengelig offline.

Ikon for mappe med blandet tilstand

Tilgjengelig

En hvit sirkel med en grønn kant og en grønn hake betyr at en fil eller mappe ble åpnet (direkte eller med et tredjepartsprogram) og synkronisert. Den representerer også filer som er lastet opp fra datamaskinen du bruker.

«Synkronisert» betyr at alle endringer du har gjort i filen eller mappen, også er gjort i andre Dropbox-apper og -programmer. Denne filen eller mappen er lagret på enheten din, men kan gjøres tilgjengelig kun på nett ved å høyreklikke og velge Gjør tilgjengelig kun på nett.

For mapper betyr dette ikonet at det er minst én tilgjengelig fil i mappen, men ingen filer som kun er på nett. Det kan også være filer som er tilgjengelige offline i mappen.

Merk: Hvis datamaskinen din har lite plass på harddisken, kan disse filene automatisk endres til kun på nett for å frigjøre plass.

Rødt ikon med x

Synkroniseringsfeil

En rød sirkel med en hvit X betyr at filen eller mappen ikke kan oppdateres eller synkroniseres. Hvis du nettopp har forsøkt å legge til den aktuelle filen eller mappen i Dropbox-kontoen din, kan det bety at den ikke kan legges til.

Finn ut mer om ulike synkroniseringsfeil og hvordan du løser dem.

Grått ikon med minustegn

Ignorert fil

En grå sirkel med et hvitt minustegn betyr at filen er ignorert. Det innebærer at den er lagret i Dropbox-mappen på datamaskinen, men ikke på dropbox.com eller på Dropbox-serveren.

Lær mer om ignorerte filer

Merk: Hvis du holder markøren over et ikon, får du en beskrivelse av dets nåværende status.

Synkroniseringsikoner i oppgave- eller menylinjen

Nedenfor ser du de forskjellige Dropbox-ikonene som vises i oppgavelinjen (Windows) eller menylinjen (Mac) din. Du ser dem når Dropbox-skrivebordsappen er åpen på datamaskinen.

Ikonfargen kan variere avhengig av hvilket operativsystem du har.

Dropbox-felt synkronisert

Ferdig synkronisert

Et svart Dropbox-ikon uten andre ikoner betyr at Dropbox-filene og -mappene på datamaskinen er oppdatert. Endringer du har gjort, er oppdatert overalt.
Dropbox-felt synkroniserer

Synkronisering pågår

En svart sirkel med to hvite piler som går rundt, betyr at Dropbox-filene og -mappene på datamaskinen din holder på å oppdateres. Eventuelle endringer du har gjort, oppdateres overalt.

Dropbox-felt midlertidig stanset

Synkronisering satt på pause

En svart sirkel med et hvitt pauseikon betyr at du har satt synkroniseringen på pause. Finn ut hvordan du setter filsynkronisering på pause og gjenopptar den i Dropbox-skrivebordsappen. Endringer du gjør i Dropbox-filer eller -mapper, blir ikke oppdatert overalt før du gjenopptar synkroniseringen.

Dropbox-felt ikke tilkoblet

Ingen internettilkobling

Et grått Dropbox-ikon betyr at Dropbox-skrivebordsappen ikke er koblet til internett. Det innebærer at endringer du gjør i Dropbox-filer og -mapper på datamaskinen, ikke oppdateres overalt før du er koblet til nettet igjen. Finn ut hvorfor Dropbox ikke er koblet til nettet, og hvordan du kan løse det.

Dropbox-felt varslinger

Uleste varslinger

En rød sirkel med et hvitt tall har ikke noe å gjøre med synkronisering. Dette ikonet betyr at du har uleste Dropbox-varsler. Finn ut mer om administrering av Dropbox-varsler.
Dropbox-felt kameraopplasting

Kameraopplastinger pågår

Et kameraikon betyr at du har koblet et kamera eller en mobilenhet med et kamera til datamaskinen, og at kamerarullen lastes opp til Dropbox. Finn ut mer om funksjonen for kameraopplasting.

Hva betyr det grå X-ikonet?

I Filutforsker kan et grått X-ikon vises på en fil eller mappe i Dropbox-mappen din. Dette er et Windows-ikon og ikke et Dropbox-ikon. Ikonet indikerer at filen eller mappen kanskje ikke synkroniserer med Dropbox. For å fikse dette kan du følge trinnene i denne artikkelen om å løse synkroniseringsproblemer i Dropbox. Hvis det ikke fungerer, kan du kontakte Microsoft sin kundestøtte.