Instellingen voor selectieve synchronisatie voor teams beheren

Bijgewerkt Sep 14, 2023
person icon

Dit artikel is bestemd voor beheerders van Dropbox-teamaccounts. Als je een teamlid bent, kun je je eigen instellingen voor selectieve synchronisatie beheren.

Wat is selectieve synchronisatie voor Dropbox teamaccounts?

Wanneer een teamlid wordt toegevoegd aan een teammap of teamruimte, worden alle mappen die met het teamlid zijn gedeeld, automatisch gesynchroniseerd met de harde schijf van zijn of haar computer. Via selectieve synchronisatie voor teams kunnen beheerders bepaalde mappen echter zo instellen dat deze niet automatisch worden gesynchroniseerd.

Meer informatie over hoe selectieve synchronisatie werkt.

highlight icon

Opmerkingen:

• Beheerders kunnen deze functie alleen gebruiken voor mappen op het hoogste niveau en hun eerste submap.
  • Deze beheerdersinstelling voorkomt dat mappen automatisch worden gesynchroniseerd met de computers van nieuwe teamleden, maar maakt de synchronisatie van mappen die al zijn gesynchroniseerd niet ongedaan.
  • De instellingen voor selectieve synchronisatie van teamleden hebben voorrang boven de beheerinstelling.
    • Teamleden worden door de beheerinstelling niet belemmerd om zelf synchronisatie in of uit te schakelen voor hun computer.
  • Een map die niet is ingesteld op synchronisatie (en alle mappen erin) kan niet worden gesynchroniseerd met de computers van teamleden.

Selectieve synchronisatie versus alleen-online bestanden

Naast het gebruik van selectieve synchronisatie kunnen beheerders ook alleen-online instellingen voor hun team beheren.

De instellingen voor alleen-online bepalen welke bestanden of mappen gesynchroniseerd worden op de computers van teamleden en welke alleen beschikbaar zullen zijn voor teamleden met een internetverbinding.

Alleen-online bestanden en mappen verschillen van selectieve synchronisatie op de volgende manieren:

• Je kunt geen afzonderlijke bestanden van je hard drive verwijderen met selectieve synchronisatie, alleen hele mappen (inclusief de daarin opgeslagen bestanden en mappen). Je kunt individuele bestanden alleen-online maken.
  • Wanneer je een bestand of map alleen-online maakt zul je dat bestand of die map nog steeds op je computer in de Dropbox map zien. Het zal het alleen-online pictogram hebben, een effen grijze cirkel met een witte wolk (Windows) of een cloudpictogram met een pijl naar beneden (macOS op bestandsaanbieder). Bestanden die je van ja hard drive verwijdert met gebruik van selectieve synchronisatie zullen niet verschijnen in de Dropbox-map op je computer.

Meer informatie over het beheren van instellingen voor alleen-online voor je team.

Instellingen voor het niet synchroniseren van specifieke mappen met selectieve synchronisatie

Specifieke mappen instellen om niet te synchroniseren:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Inhoud.
  4. Klik op ... (drie puntjes) naast een map.
  5. Klik op Standaardinstelling voor synchronisatie wijzigen.
    • Opmerking: selectieve synchronisatie voor teams moet zijn ingeschakeld om deze optie te kunnen zien.
  6. Klik op de cirkel naast Niet automatisch synchroniseren om de map zo in te stellen dat deze niet automatisch wordt gesynchroniseerd met de computers van nieuwe teamleden.

Mappen automatisch synchroniseren

Als je de map automatisch wilt synchroniseren, volg je de bovenstaande instructies maar klik je nu op de cirkel naast Automatisch synchroniseren met de computers van leden.

Hoe nieuwe mappen uitgesloten kunnen worden van automatische synchronisatie

Een nieuwe teammap instellen om niet automatisch te synchroniseren met de computers van teamleden:

1. Klik op  Nieuwe map , net zoals je normaal zou doen om een nieuwe teammap te maken.
  2. Schakel het selectievakje uit naast Deze map automatisch synchroniseren met computers van leden.

Selectieve synchronisatie voor teams uitschakelen

Selectieve synchronisatie voor teams is standaard ingeschakeld. Hiermee kunnen beheerders bepaalde mappen zo instellen dat ze niet automatisch worden gesynchroniseerd met de computers van teamleden. Als selectieve synchronisatie voor teams is uitgeschakeld, worden alle mappen automatisch gesynchroniseerd met de computers van teamleden. De beheerder heeft dan niet de mogelijkheid om bepaalde mappen zo in te stellen dat ze niet worden gesynchroniseerd.

Zo schakel je selectieve synchronisatie voor teams uit:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Synchroniseren in het gedeelte Materiaal.
  5. Zet de optie naast Selectieve synchronisatie voor teams op Uit.
  6. Klik op Opslaan.