Selectieve synchronisatie versus alleen-online bestanden
Beheerders kunnen beheren hoe Dropbox-materiaal wordt weergegeven op de computers van teamleden en hoeveel ruimte op de harde schijf dit inneemt door selectieve synchronisatie en alleen online-instellingen toe te passen:
- Met selectieve synchronisatie kun je kiezen welke mappen zichtbaar zijn in het bestandssysteem. Als je een map met selectieve synchronisatie deselecteert, wordt deze van je harde schijf verwijderd. De map blijft beschikbaar op dropbox.com.
- Alleen-online-bestanden en -mappen blijven zichtbaar in de Dropbox-map, maar nemen geen ruimte in beslag op de harde schijf, tenzij ze worden geopend of offline beschikbaar worden gemaakt. Een internetverbinding is vereist om ze te openen.
Alleen-online-bestanden en -mappen verschillen op de volgende manieren van selectieve synchronisatie:
- Je kunt geen afzonderlijke bestanden van je harde schijf verwijderen met selectieve synchronisatie, alleen hele mappen (inclusief alle inhoud ervan). Je kunt echter individuele bestanden alleen online maken.
- Wanneer je bestanden of mappen alleen online maakt, verschijn en deze nog steeds in de Dropbox-map op je computer, gemarkeerd met een wolkpictogram:
- Op Windows: een effen grijze cirkel met een witte wolk.
- Op macOS (Bestandsaanbieder): een pictogram van een wolkje met een pijl omlaag.
- Mappen die je met selectieve synchronisatie van je harde schijf verwijdert, worden niet weergegeven in je Dropbox-map op je computer.
Meer informatie over het beheren van instellingen voor alleen-online voor je team.
Instellingen voor het niet synchroniseren van specifieke mappen met selectieve synchronisatie
Specifieke mappen instellen om niet te synchroniseren:
- Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
- Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
- Klik onder Producten op de vervolgkeuzelijst links van Dropbox.
- Klik op Inhoud.
- Klik op ☑ (meer opties) naast een willekeurige map.
- Klik op Standaardinstelling voor synchronisatie wijzigen.
- Klik op de cirkel naast Niet automatisch synchroniseren om de map zo in te stellen dat deze niet automatisch wordt gesynchroniseerd met de computers van nieuwe teamleden.
- Klik op Opslaan.
Mappen automatisch synchroniseren
Zo stel je de map in om automatisch te synchroniseren:
- Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
- Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
- Klik onder Producten op de vervolgkeuzelijst links van Dropbox.
- Klik op Inhoud.
- Klik op
(meer opties) naast een willekeurige map. - Klik op Standaardinstelling voor synchronisatie wijzigen.
- Klik op het cirkeltje naast Automatisch synchroniseren met computers van leden om in te stellen dat de map automatisch wordt gesynchroniseerd met de computers van nieuwe teamleden.
- Klik op Opslaan.
Hoe nieuwe mappen uitgesloten kunnen worden van automatische synchronisatie
Een nieuwe teammap instellen om niet automatisch te synchroniseren met de computers van teamleden:
- Meld je aan op dropbox.com met je aanmeldgegevens als beheerder.
- Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
- Klik onder Producten op de vervolgkeuzelijst links van Dropbox.
- Klik op Inhoud.
- Klik aan de rechterkant op Teammap aanmaken .
- Vink het vakje uit naast Synchroniseren naar de bureaubladmap van het team.
- Klik op Maken.
Meer informatie over het maken van teammappen.
Selectieve synchronisatie voor teams uitschakelen
Selectieve synchronisatie voor teams is standaard ingeschakeld. Hiermee kunnen beheerders bepaalde mappen zo instellen dat ze niet automatisch worden gesynchroniseerd met de computers van teamleden. Als selectieve synchronisatie voor teams is uitgeschakeld, worden alle mappen automatisch gesynchroniseerd met de computers van teamleden. De beheerder heeft dan niet de mogelijkheid om bepaalde mappen zo in te stellen dat ze niet worden gesynchroniseerd.
Zo schakel je selectieve synchronisatie voor teams uit:
- Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
- Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
- Klik onder Producten op de vervolgkeuzelijst links van Dropbox.
- Klik op Instellingen.
- Klik onder Materiaal op Synchroniseren.
- Zet de optie naast Selectieve synchronisatie voor teams op Uit.
- Klik op Opslaan.