Hoeveel bestanden kan ik opslaan in mijn Dropbox-account?

Bijgewerkt Nov 07, 2023

Het aantal bestanden dat je kunt opslaan in je Dropbox, is afhankelijk van de hoeveelheid opslagruimte in je Dropbox-account. Als je onvoldoende opslagruimte in je persoonlijke account hebt, is een upgrade naar Dropbox Plus of Professional misschien een goed idee.

Je kunt zoveel bestanden in Dropbox opslaan als je wilt, zolang je opslagruimte toereikend is, maar misschien kun je niet al die bestanden op je computer opslaan. Het aantal bestanden dat je kunt opslaan op je computer, hangt namelijk af van de opslagruimte die beschikbaar is op de harde schijf. Als de opslaglimiet van je harde schijf bijna bereikt is, raden we je aan selectieve synchronisatie te gebruiken. Je kunt ook je Dropbox-bestanden en -mappen instellen op 'alleen-online'.

Aantal bestanden en prestaties van de desktopapp

Als je meer dan 300.000 bestanden synchroniseert met je computer, kunnen de prestaties van de Dropbox-desktopapp teruglopen. Deze zachte limiet is voor een groot deel afhankelijk van de hardwarespecificaties van de computer waarop de Dropbox-desktopapp wordt gebruikt. Sommige klanten kunnen zonder problemen meer bestanden synchroniseren.

Als je veel bestanden hebt opgeslagen in Dropbox en de prestaties van je computer wilt verbeteren, kun je selectieve synchronisatie gebruiken om alleen bepaalde bestanden te selecteren voor synchronisatie met je computer. Je hebt dan nog steeds toegang tot al je bestanden via dropbox.com of op andere apparaten die zijn gekoppeld aan je account.

highlight icon

Opmerking: Deze limiet hangt samen met het aantal bestanden, niet met hun grootte. De synchronisatie van Dropbox-accounts met veel bestanden kan langer duren. Vertraagde of langdurige synchronisatie hoeft niet op een probleem te duiden. Je synchronisatiesnelheid neemt mogelijk toe als je de instellingen voor de bandbreedte wijzigt.