De hardeschijfruimte van je teamleden beheren

De Dropbox-desktopapp maakt bestanden alleen-online zodat ze geen ruimte op de harde schijf innemen. Dit artikel legt uit hoe beheerders alleen-online instellingen voor hun team kunnen beheren. Meer informatie over het gebruik van alleen-online bestanden met de systeemextensie van Dropbox.

Beheerders hebben ook de mogelijkheid om de systeemextensie van Dropbox te verwijderen van de computers van teamleden.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig bestanden kunt synchroniseren.

De standaard alleen-online instellingen van je team beheren

Teamleden kunnen de instellingen voor hun eigen systeemextensie beheren of ze kunnen Deze instelling door mijn beheerder laten beheren kiezen in de voorkeuren voor de desktop-app om hun beheerder hun standaardinstellingen te laten kiezen.

Deze instelling door mijn beheerder laten beheren wijzigt geen bestaande extensie-instellingen voor de bestanden van het teamlid. Bovendien kunnen teamleden individuele bestanden nog steeds alleen-online maken of lokaal op hun eigen computer opslaan en op elk moment teruggaan naar het beheer van hun eigen instellingen.

De standaard synchronisatie-instellingen voor je team beheren:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in het linkerpaneel.
  3. Klik op Instellingen in het linkerpaneel van de beheerconsole.
  4. Klik op Synchronisatie in de materiaalsectie.
  5. Klik naast Standaard voor nieuwe bestanden instellen op de standaardinstelling die je voorkeur heeft.
    • Stel het vervolgkeuzemenu in op Alleen-online om elk nieuw bestand dat wordt toegevoegd aan een Dropbox-account van een teamlid standaard in te stellen op alleen-online.
    • Stel het vervolgkeuzemenu in op Offline beschikbaar om elk nieuw bestand dat wordt toegevoegd aan een Dropbox-account van een teamlid standaard offline beschikbaar te maken.
  6. Klik naast Automatisch ruimte op de harde schijf besparen, op Aan of Uit in het vervolgkeuzemenu. Deze instelling zorgt ervoor dat bestanden die teamleden al maanden niet hebben geopend, automatisch alleen-online worden.