Hantera dina teammedlemmars hårddiskutrymme

Dropbox-klienten gör filer enbart online så att de inte tar upp hårddiskutrymme. I den här artikeln beskrivs hur administratörer kan hantera enbart online-inställningar för sitt team. Läs mer om hur du använder filer som är enbart online med Dropbox systemtillägg.

Administratörer har också möjlighet att avinstallera Dropbox systemtillägg från teammedlemmarnas datorer.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox gör det enkelt att synka filer.

Hantera ditt teams standardinställningar för filer som är enbart online

Teammedlemmar kan hantera sina egna inställningar för systemtillägg eller välja Låt min administratör hantera den här inställningen i sina klientinställningar för att låta administratören välja deras standardinställningar.

Låt min administratör hantera den här inställningen ändrar inte några befintliga tilläggsinställningar på teammedlemmens filer. Dessutom kan teammedlemmar fortfarande göra enskilda filer enbart online eller lokala på sina egna datorer och när som helst gå tillbaka till att hantera sina egna inställningar.

Så här hanterar du ditt teams standardinställningar för synkning:

1. Logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. I panelen till vänster klickar du på Administratörskonsol.
  3. I panelen till vänster på administratörskonsolen klickar du på Inställningar.
  4. I avsnittet Innehåll klickar du på Synka.
  5. Bredvid Ställ in standard för nya filer klickar du på önskad standardinställning.
    • Ställ in rullgardinsmenyn på Enbart online för att göra enbart online till standard för nya filer som läggs till i en teammedlems Dropbox-konto.
    • Ställ in rullgardinsmenyn på Tillgänglig online  för att göra tillgänglig offline till standard för nya filer som läggs till i en teammedlems Dropbox-konto.
  6. Bredvid Spara hårddiskutrymme automatiskt klickar du på eller Av i rullgardinsmenyn. Den här inställningen gör att filer som teammedlemmar inte har öppnat på några månader automatiskt blir enbart online.