Dropbox support för macOS i File Provider

Uppdaterat Jan 22, 2024

Dropbox fortsätter att lansera fullt stöd för macOS 12.5 och senare. Dropbox för macOS i File Provider är vår senaste uppdatering som använder Apples uppdaterade File Provider-API och åtgärdar problem relaterade till att öppna filer som är enbart online i program från tredje part. Den uppdaterade upplevelsen är mer integrerad med macOS och har ett par ändringar som krävs av API.

Dropbox arbetar aktivt med att bevara tillförlitligheten och kvaliteten i vår synkningsupplevelse med dessa ändringar. De flesta kunder är nu berättigade till Dropbox för macOS i File Provider.

Så här kontrollerar du om du är berättigad till uppdatering till Dropbox för macOS i File Provider:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i menyfältet längst upp till höger på skärmen.
  2. Klicka på dina initialer i övre högra hörnet.
  3. Klicka på Preferenser.
  4. Klicka på fliken Synka.
  5. Klicka på Kom igång.

Om du inte är berättigad till uppdateringen ser du inte Kom igång. Istället ser du en kort förklaring till varför du inte är berättigad att uppdatera just nu.

highlight icon

Anmärkningar:

• Vi arbetar direkt med en liten del av macOS-användare som har komplicerade konfigurationer för att säkerställa att överföringen är så smidig som möjlig.
  • Vissa macOS-användare med komplexa konfigurationer, till exempel de som lagrar Dropbox-mappen på en extern enhet, överförs inte just nu. Dessa användare fortsätter med sin befintliga Dropbox-upplevelse. Läs mer om Dropbox för macOS och externa enheter nedan.

Vi rekommenderar att du väljer den senaste versionen av Dropbox för macOS i File Provider, men denna överföring krävs inte för att du ska kunna fortsätta använda Dropbox. Om du inte är intresserad av den senaste uppdateringen kan du fortfarande öppna filer som är enbart online i Finder.

Ett meddelande från Dropbox-ikonen i menyfältet visas när en uppdatering för Dropbox för macOS som använder File Provider API är tillgänglig. Här kan du läsa mer om du är intresserad av vårt program för tidig åtkomst:

• Dropbox Basic, Plus, Professional och Family: Aktivera tidiga versioner och håll utkik efter ett meddelande om att gå med.
  • Dropbox Standard, Advanced, Enterprise och Education: Kontakta kontoteamet eller kundsupport för mer information.

Använda externa enheter med Dropbox för macOS i File Provider

Som en del av uppdateringen av Dropbox för macOS i File Provider stöds inte längre ändring av Dropbox-mappens plats på grund av att Apple kräver att alla mappar för molnlagringsleverantörer flyttas till användarens mapp Bibliotek.

Vi har jobbat hårt på en lösning tillsammans med Apple när vi överför användare till Dropbox för macOS på File Provider.

De flesta användare med en extern enhet är inte berättigade till att överföras till Dropbox för macOS i File Provider. En liten grupp användare som använder en extern enhet kan dock fortfarande få den här uppdateringen. Om du har uppdaterat till Dropbox för macOS i File Provider men vill ändra platsen för din Dropbox-mapp tillbaka till din externa enhet kan du göra det genom att följa anvisningarna nedan.

Så här loggar du ut från ditt konto:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i menyfältet.
  2. Klicka på din profilbild eller dina initialer.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Konto.
  5. Klicka på Logga ut.

Du uppmanas sedan att ange kontoinformationen på nytt.

Så här loggar du in på ditt konto igen:

1. Klicka på Logga in med Dropbox.
  2. Välj hur du vill lagra dina filer (lokalt eller enbart online).
  3. Klicka på Nästa.
  4. Klicka på Avancerade inställningar när du ser ”Du är nästan klar”.
  5. Välj en mapplats under Placering av Dropbox.
    • Du kan lagra Dropbox-mappen på din externa enhet från den här skärmen.
  6. Klicka på Klar.
highlight icon

Obs! Om du ändrar platsen för Dropbox-mappen kan det leda till problem när filer som är enbart online öppnas i program från tredje part. Dessa filer kan behöva kopplas igen.

Läs mer om de förväntade ändringarna med Dropbox för macOS i File Provider.

Vill du få support och dela feedback om hur du använder Dropbox för macOS i File Provider? Gå med i diskussionen på vårt communityforum.