Stöd för externa enheter med Dropbox för macOS i File Provider

Uppdaterat Jun 10, 2024
person icon

Den här artikeln beskriver en betaupplevelse som är tillgänglig för kvalificerade kunder på alla Dropbox-planer och som är föremål för ytterligare villkor.

Dropbox för macOS i File Provider är den senaste uppdateringen från Dropbox som använder Apples uppdaterade File Provider API. Dropbox arbetar aktivt för att bevara tillförlitligheten och kvaliteten på vår synkningsupplevelse tillsammans med dessa förändringar, inklusive möjligheten att flytta Dropbox-mappen till en extern enhet.

Behörighet

För att vara berättigad att lagra Dropbox-mappen på en extern enhet med Dropbox för macOS i File Provider måste du:

• Ha macOS 15
    • macOS 15 är för närvarande i beta
  • Ha under 500 000 fil i Dropbox-mappen på din enhet

Stödet är endast för externa enheter som är både:

highlighter icon

Obs: Om du har parkopplade konton kommer du att kunna ha ett konto på en extern enhet och ett annat på din lokala enhet. Du kommer att kunna ha båda konton på två separata externa enheter.

Kontrollera om din externa enhet är korrekt formaterad

1. Öppna Finder.
  2. Högerklicka på den externa enheten som du vill kontrollera.
  3. Välj Hämta info.
    • Om din externa enhet redan är formaterad och krypterad kommer det att stå APFS (Encrypted) under Format.
    • Om du ser något annat än APFS (Encrypted) följer du instruktionerna nedan.

Konvertera och kryptera din externa enhet

Om du väljs ut att vara en del av betaupplevelsen för stöd för extern hårdisk med Dropbox för macOS i File Provider får du ett meddelande om att Testa Dropbox på File Provider i beta . Därifrån måste du först korrekt formatera din hårddisk.

Följ instruktionerna nedan om du behöver formatera eller kryptera din externa enhet för att uppfylla kompatibilitetskraven för denna beta.

1. Öppna Launchpad.
  2. Gå till Skivverktyg
  3. Högerklicka på den externa enheten du vill konvertera till APFS i den vänstra sidomenyn.
  4. Välj Konvertera till APFS.
  1. Öppna Finder.
  2. Högerklicka den externa enheten som du vill kryptera för Dropbox i File Provider i beta.
  3. Välj Kryptera.

Flytta Dropbox-mappen till en extern enhet

Se instruktionerna nedan beroende på din upplevelse.

Om du har uppdaterat till Dropbox för macOS i File Provider och vill flytta Dropbox-mappen till en extern enhet kan du göra det genom att följa anvisningarna nedan.

Så här flyttar du Dropbox-mappen:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i menyfältet.
  2. Klicka på din profilbild eller dina initialer.
  3. Klicka på Preferenser.
  4. Klicka på Konto.
  5. Klicka på Logga ut.
  6. Klicka på Logga in med Dropbox.
  7. Klicka på Nästa.
  8. Klicka på Avancerade inställningar när du ser ”Du är nästan klar”.
  9. Välj en mapplats under Placering av Dropbox.
    • Du kan lagra Dropbox-mappen på din externa enhet från den här skärmen.
  10. Klicka på Klar.

Läs om hur du tar reda på om du använder Dropbox för macOS i File Provider.

Om du inte har uppdaterat till Dropbox för macOS i File Provider och för närvarande lagrar Dropbox-mappen på en extern enhet kan du uppdatera och behålla Dropbox-mappen på din externa enhet. Läs om hur du uppdaterar till Dropbox för macOS i File Provider.

Om du inte har uppdaterat till Dropbox för macOS i File Provider och vill uppdatera och flytta Dropbox-mappen till en extern enhet:

1. Flytta Dropbox-mappen till en extern enhet.
  2. Uppdatera till Dropbox för macOS i File Provider.