Några vanliga åtgärder för problem med Dropbox Android-appen

Uppdaterat Feb 12, 2024
person icon

Informationen i den här artikeln gäller för alla Dropbox-kunder som använder Dropbox-appen för Android.

Den här artikeln innehåller felsökningssteg för problem som kan uppstå med Dropbox Android-appen.

Varför går det inte att öppna mina filer?

Går det inte att öppna filer i din Dropbox med Android-appen kan det hända att filen är skadad. Försök att visa filen med en tredjepartsapp för att ta reda på om själva filen är problemet:

1. Öppna Dropbox-appen och gå till filen.
  2. Tryck på pilen till höger om filen.
  3. Skrolla uppåt och välj Exportera.
  4. Välj en lämplig app att öppna din fil i (om du till exempel exporterar en fotofil, välj en fotovisningsapp).

Filen kan vara skadad om den inte går att visa i en annan app. Om så är fallet är det inte möjligt att visa filen i Dropbox-appen.

Vad händer om det inte går att förhandsvisa, ladda upp eller ladda ner filen med Dropbox Android-appen?

Dropbox Android-appen kräver en internetanslutning för att öppna, förhandsvisa och ladda upp eller ladda ner filer. Om det inte går att slutföra någon av dessa åtgärder, kontrollera att du har en god wifi- eller dataanslutning och försök att ladda filen på nytt.

Om du är ansluten till internet och fortfarande har problem kan du prova att logga ut och logga in på nytt:

1. Tryck på Konto längst ned på skärmen.
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Tryck på Logga ut från Dropbox.
highlight icon

Obs! I december 2021 tog vi bort albumfunktionen från Android-appen.Denna ändring tar inte bort foton eller videor som du har laddat upp till appen.Du kan fortfarande hitta dina uppladdade foton och videor i fliken Foton eller på dropbox.com/photos.

Går det inte att ladda ner eller ladda upp på grund av filstorleken?

Det kan uppstå problem med nerladdning av stora filer med Dropbox-appen på mobila enheter. Tyvärr har våra mobila klienter inte någon funktion för att ”återuppta nerladdning”, vilket innebär att stora filer (vanligen större än 100 MB) kanske inte laddas ner korrekt. Det här gäller särskilt på mobila anslutningar med varierande kvalitet.

Om det inte går att ladda upp på din mobilenhet kan du prova att ladda upp filen via Dropbox-klienten på din dator. Dropbox-klienten kan hantera filer och mappar oavsett storlek och antal. Om du inte har Dropbox installerat på din dator kan du ladda ner klienten och logga in på ditt Dropbox-konto.

Hur avbryter jag en nerladdning?

1. Gå till filen.
  2. Tryck på pilen till höger om filnamnet.
  3. Välj Avbryt.
  4. Upprepa med övriga filer du vill sluta ladda upp.

Jag verkar ha problem med cacheminnet. Vad gör jag?

Det går att åtgärda problem med cacheminnet genom att installera om Dropbox Android-appen, men det går också att rensa cacheminnet manuellt:

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på Konto längst ned på skärmen.
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Rulla ner till avsnittet Avancerade funktioner och tryck på Rensa cacheminne.

Hur rensar jag min sökhistorik?

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på Konto längst ned på skärmen.
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Tryck på Nollställ senaste sökhistorik.

Vad händer om jag inte kan uppdatera till den senaste versionen av Dropbox Android-app?

Vissa Android-användare har rapporterat problem med uppdatering eller automatisk uppdatering till nya versioner av Dropbox Android-app från Google Play.

Dropbox teknikerteam arbetar tillsammans med Google för att lösa detta problem. Under tiden bör du kunna lösa problemet genom att följa dessa instruktioner:

1. Tryck på knappen Hem på din Android-mobilenhet eller knappen längst ner på enheten, den andra från höger som har en bild på ett hus.
  2. Tryck på menyn App eller ikonen med de små rutorna längst ner på skärmen.
  3. Välj Inställningar i listan med appar.
  4. Gå till Applikationer > Hantera applikationer.
  5. Välj fliken Alla.
  6. Leta upp appen Google Play i listan med applikationer.
  7. Tryck på Rensa data.
  8. Bekräfta att du tar bort alla lokalt lagrade data från din enhet (oroa dig inte, det här påverkar inte apparna i din enhet eller din Dropbox).

Google Play bör återskapa det som behövs när du kör det igen. När det är gjort kan du uppdatera till den senaste versionen av Dropbox Android-appen på vanligt sätt.

Hur löser jag överlagringsproblem i Dropbox Android-app?

Problem med överlägg brukar bero på andra appar som är installerade på din Android-enhet.

För att lösa problemet kan du försöka inaktivera den app som orsakar överlägget. Nu kan du koppla appen till Dropbox genom att trycka på knappen Tillåt. Sedan kan du återaktivera överläggsappen igen.

Vad händer om jag inte kan logga in på Dropbox Android-app?

Om du har problem med att logga in på Dropbox Android-app, eller ladda ner och ladda upp filer när du har loggat in, kan problemen ibland åtgärdas om du installerar den senaste versionen av appen.